08 Aralık 2022, Perşembe 16:07:36

Milli savaş uçağı için ilk uçuş tarihi öne çekildi

'Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri' programına katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak'ın ilk uçuşuyla ilgili tarih verdi.
  • Bunlar bildiğin f-22 raptor yapıyorlar baya. Umarım aklınızı kullanıp güzel bi iş çıkarırsınız
  • simdi birisi gelir ne ucagi ya millet aya gitti der ve bende onun gelmisini gecmisini gelecegini sorgularim
  • Bu proje artık şeref meselesi oldu ve geri dönüşü olmayan yolda ilerliyor, yolun açık olsun MMU.

'Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri' programına katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak'ın ilk uçuşuyla ilgili tarih verdi. MMU'nun 2025'te ilk uçuşunun gerçekleşmsesi bekleniyordu. Fakat bu tarih güncellendi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'ye F-16 satışını kısıtlayan şartlar getiren maddelerin savunma bütçesinin 2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'nın son halinden çıkarılmasına yönelik, “Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olarak rolünü sürdürmesi için ihtiyaç duyduğu savunma yeteneklerine sahip olmasını sağlamaya çalışıyoruz” demişti.

TUŞAS Genel Müdürü Temel Kotil, 'Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri' programında Sabah'a konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. F-16'ların alım süreciyle ilgili Kotil, "Bugün ihtiyaç var, F-16'lar onun için alınıyor. Bir teslimat takvimleri var tabi onların." dedi.

MMU'DA İLK UÇUŞ 2024'TE

2025 yılında ilk uçuşu beklenen MMU ile ilgili Kotil 2024'ü işaret etti. Hangardan çıkacak uçağın ilk uçuşunun 29 Ekim 2024'te yapılacağını belirten Kotil, "Bizim Milli Muharip'in hangardan çıkacak uçağın ilk uçuşu 29 Ekim 2024'te, teslimatımızı 2028'e... Tabi o ara yapmak için Hava Kuvvetleri'nin ihtiyacını gideriyor. Bu çok normal, güzel bir şey. 2028'den sonra Allah'ın izniyle 29-30'la Milli Muharip'i biz ayda 2 tane üretmeye başlıyoruz. Yılda 24 tane yapıyor. İhtiyacımız olursa bunlar katlanarak gidebilir. Ölçeklenebilen bir mekanizma bu. Ama inşallah 30'ların uçakların Milli Muharip olacak." ifadelerine yer verdi.

Milli savaş uçağı için ilk uçuş tarihi öne çekildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Gökhan ~ 1 yıl önce
Bunlar bildiğin f-22 raptor yapıyorlar baya. Umarım aklınızı kullanıp güzel bi iş çıkarırsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
az kenara cekil ~ 1 yıl önce
kagittan uçak yap desek 10 metre ucuramayacak lavuklar koca projeye laf ediyo. kaybol
plnnr ~ 1 yıl önce
simdi birisi gelir ne ucagi ya millet aya gitti der ve bende onun gelmisini gecmisini gelecegini sorgularim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 1 yıl önce
Bu proje artık şeref meselesi oldu ve geri dönüşü olmayan yolda ilerliyor, yolun açık olsun MMU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Minnet ~ 1 yıl önce
Abd nin kapısında dilenci olacağına kendinin olsun. Motorda yaparsın aviyonik te. Yoksa bu ozguven eksikligiyle habire saç bukersin. Sonuna kadar destekliyoruz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000