19 Mart 2023, Pazar 13:00:05

Milli Muharip Uçak Yunan basınında

CNN Yunanistan, Milli Muharip Uçağı konu alan bir haber yaptı.
  • peşmergen kurşun mermisi alan bir ülkeden uçak yapan bir konuma geldik. heykel traşlara garsonlara şogörlere kapak olsun
  • Kimmiş ?
  • Madem F35 in bütün özelliklerini taşıyan bir uçak yapıyoruz neden F35 almaya kalktın,alamayınca neden F16 almak istedik?
  • emeği geçenlere çoook değerli altılı masa üyelerine , başta sayın baykemala , meral ablamıza , imam ekrem başkana , mansur hızlıya ve diğer tüm isimsiz kahramanlara mesela Tükürük SELO ya Selam olsun , Sizlere minettarız... Asil Türk milleti kendisine bir katre hizmet edeni tarih boyunca unutmamış her daim şerefle yad etmiştir ve yine edecektir... ve asla unutmayacakdır...!
  • Milli uçağa ne gerek var, ABD bize yarı fiyatına F16, F35 verirdi. Kalan parayla da yurdun dört bir yanına heykel yapılabilirdi.
  • Bu tip milli konularda taraf olmayalım, siyaset karıştırmayalım. Destek olup sahip çıkalım, övünelim. Buna hepimizin ihtiyacı var, bize daha fazla güç ve moral katar böyle davranırsak. Hayırlısı olsun inşallah.

CNN Yunanistan, Milli Muharip Uçağı konu alan bir haber yaptı. Haberde Türkiye'nin uçakla çok önemli bir şeyi kanıtladığı yazıldı. Uçağın geliştirilmesi Atina'yı endişelendirmesi gereken bir gelişme olarak nitelendi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, "Milli Muharip Uçak"ın hangardan çıktığını sosyal medyadan duyurdu. Demir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen uçağı paylaşırken, Yunanistan'ın gözleri de Milli Muharip Uçağın üzerindeydi.

CNN Yunanistan, Milli Muharip Uçağı tanıttı. "16 Mart'ta gerçekleştirilen ilk taksi testini başarıyla geçmesi geliştirme programı için önemli bir kilometre taşı." denildi.

Türkiye'nin iddialı programının meyvelerini verdiği, Milli Muharip Uçağının F-35'e ait tüm özellikleri taşıdığı belirtildi. Türkiye'nin, uçağı, çok az ülkenin ulaştığı bir aşamaya kadar geliştirmeyi başardığı yazıldı.

"TÜRKİYE ÇOK AZ ÜLKENİN ERİŞTİĞİ NOKTAYA GELDİ"

Haberde, "Türkiye'nin savaş uçağı henüz uçmasa bile Türk savunma sanayisi, teknolojik olarak çok daha ileri ülkelerin alanlarına girerek bilgi birikimi elde ettiği ve yol değiştirdiği için büyük bir kâra sahip." denildi.

"ATİNA'NIN ENDİŞELENMESİ GEREKEN BİR GELİŞME"

Türkiye'nin ayrıca İHA'larla stratejik özerklik, imkan ve cephane yeterliliği hedefiyle yerli savunma sanayisinin daha da geliştirilmesinin temellerini attığı paylaşıldı. Bunların Yunanistan'ın her zaman mücadele ettiği alanlar olduğu ifade edildi. Milli Muharip Uçak, Atina'nın endişelenmesi gereken bir gelişme şeklinde nitelendirildi.

Milli Muharip Uçak Yunan basınında

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

acı gerçekler ~ 1 yıl önce
peşmergen kurşun mermisi alan bir ülkeden uçak yapan bir konuma geldik. heykel traşlara garsonlara şogörlere kapak olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yunanistan ~ 1 yıl önce
Kimmiş ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F35 ? ~ 1 yıl önce
Madem F35 in bütün özelliklerini taşıyan bir uçak yapıyoruz neden F35 almaya kalktın,alamayınca neden F16 almak istedik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap basit ~ 1 yıl önce
MMU Uçağının kısa sürede geliştirilmesi çok büyük bir başarıdır. Emeği geçen herkese çok minnettarız. Ancak bu uçağın hizmete girmesine ve seri üretimine daha yıllar var. Hizmete girene kadar hava kuvvetleri için diğer uçaklara ihtiyaç var.
bu heykelde ~ 1 yıl önce
emeği geçenlere çoook değerli altılı masa üyelerine , başta sayın baykemala , meral ablamıza , imam ekrem başkana , mansur hızlıya ve diğer tüm isimsiz kahramanlara mesela Tükürük SELO ya Selam olsun , Sizlere minettarız... Asil Türk milleti kendisine bir katre hizmet edeni tarih boyunca unutmamış her daim şerefle yad etmiştir ve yine edecektir... ve asla unutmayacakdır...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 1 yıl önce
Seni anlıyor ve onaylıyorum.
Gerek yok ~ 1 yıl önce
Milli uçağa ne gerek var, ABD bize yarı fiyatına F16, F35 verirdi. Kalan parayla da yurdun dört bir yanına heykel yapılabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynı kafa sende var ~ 1 yıl önce
O heykelleri yapılan o uçakları o devirde yaptırdı. Ama senin kafandakiler tamda senin dediğini yaptı ve heykelleri dikilenin açtırdığı fabrikalarda üretilen uçak fabrikalarını kapattırdı ve efendilerinin dediklerini yaptı. Ah cehalet nelere kadirsin
Haydi Türkiyem ~ 1 yıl önce
Bu tip milli konularda taraf olmayalım, siyaset karıştırmayalım. Destek olup sahip çıkalım, övünelim. Buna hepimizin ihtiyacı var, bize daha fazla güç ve moral katar böyle davranırsak. Hayırlısı olsun inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000