06 Aralık 2021, Pazartesi 15:52:15

Milli Muharip Uçak için Rusya ile iş birliği gündemde

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye’nin 18 Mart 2023’te hangardan çıkarmayı hedeflediği Milli Muharip Uçak’ta (MMU) Rusya ile işbirliği yapılabileceğine dair açıklamalarda bulundu.
  • dan çıkar aslında kartondan falan yapılabilir.
  • Hani imzalar atılmıştı da RR motor verecekti de uçak yapılacaktı? Teresa Mey diye eski bir başbakan imza atmaya gelmişti? Hayatınız yalan ey ak troller. Demek ki tek bir parça dahi üretilmesi henüz. Görünmez uçak yapılıyor
  • Katar sponsor olmaz ?!!!
  • Baktılar yapamıyorlar yardım alalım dediler
  • Yani ortada mmu falan yok...
  • Aksoy ve Salur ailesini tanıyanlar TGS başvuruları başlayacak.Referans olurlar.
  • Derleme takim anca goz boyarsiniz

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye’nin 18 Mart 2023’te hangardan çıkarmayı hedeflediği Milli Muharip Uçak’ta (MMU) Rusya ile işbirliği yapılabileceğine dair açıklamalarda bulundu. Savunma sanayii araştırmacılarına göre, Rusya’nın köklü havacılık geçmişi MMU’nun geliştirilmesinde önemli rol oynayabilir.

Rusya’nın Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi’nin (FSVTS) Direktörü Dmitriy Şugayev, Kasım ayında Sputnik’e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 5. nesil savaş uçağını geliştirmesine yardım etme konusunda görüşmeler yürüttüklerini söylemişti.

Bu açıklama, Antalya’da düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı’na katılan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’e soruldu. Milliyet’te yer alan habere göre Demir, bu soruya, “Rusya Federasyonu ile görüşmelerimizde çok sayıda işbirliği kalemi var. Bunlar MMU ile ilgili bazı konuları da içeriyor. Milli jet TF-X, 2023'te hangardan çıkacağı için seçtiğimiz bir motor tipi var, belirli sistemler var ama zaman geçtikçe belirli sistemlerin değiştirilerek, geliştirilerek yenilenmesi veya yerlileştirilmesi gibi bir adım adım süreç olacak. Bu süreçte de belirli yerlileştirilecek sistemlerle ilgili Rusya tarafıyla görüşmeler olabilir. Çok fazla detay yok şu anda” yanıtını verdi.

Türkiye, MMU projesinin ilk aşamasında İngiltere merkezli BAE Systems’ten teknik destek almak üzere anlaşma imzalamıştı. Ana yüklenicisinin Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) olduğu MMU projesinde ilk parçanın üretildiği 4 Kasım’da TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil tarafından açıklanmıştı. Kotil, MMU’nun 18 Mart 2023’te hangardan çıkarılacağını yani motorunun çalıştırılacağını, 18 Mart 2025'te de ilk uçuşunu yapacağını duyurmuştu. Uçağın envantere katılması için ise 2030 yılı hedefleniyor.

Milli Muharip Uçak için Rusya ile iş birliği gündemde

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

hangar ~ 2 yıl önce
dan çıkar aslında kartondan falan yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ingilizler noldu? ~ 2 yıl önce
Hani imzalar atılmıştı da RR motor verecekti de uçak yapılacaktı? Teresa Mey diye eski bir başbakan imza atmaya gelmişti? Hayatınız yalan ey ak troller. Demek ki tek bir parça dahi üretilmesi henüz. Görünmez uçak yapılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 2 yıl önce
Katar sponsor olmaz ?!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 2 yıl önce
Baktılar yapamıyorlar yardım alalım dediler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 2 yıl önce
Yani ortada mmu falan yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aytops ~ 2 yıl önce
Aksoy ve Salur ailesini tanıyanlar TGS başvuruları başlayacak.Referans olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi ordan ~ 2 yıl önce
Derleme takim anca goz boyarsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capt380 ~ 2 yıl önce
BAE systems'de Ruslarla çalışmaya bayılır
A.Mehmet ~ 2 yıl önce
Rusya ıle yola çıkılmaz.ılerıde sorun yaratır.bu işi Uzakdoğu ve ya Ukranya ile ortaklık yapılmalı.motor işi ortakla yapılacak başka çare yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000