03 Şubat 2022, Perşembe 16:40:35

'Milli Muharip Uçak için 5 bin yetişmiş mühendise ihtiyacımız var'

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, sadece Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi için Türkiye’nin en az 5 bin iyi yetişmiş mühendise ihtiyacı olduğunu açıkladı.
  • Kafası azcık çalışan, kaliteli adam mı kaldı ülkede, herkes yurtdışına kaçtı, henüz kaçmıyanlarda fırsat arıyor. Baştaki adamın umurunda mı? 2023, 2025 geçer, yeni hedef 2030 olur, 2050 olur. Ne oldu milli uolcu uçağı, ses var mı?
  • Zira Teknik universite ve köklü universiteleri kapatmak icin cok caba sarfediliyor da,anca mahalle aralarina actirdigin universitelerden bulursun(torpili varsa o da )zaten amac o,muhendis var mi var,ama senin universitenin mezunu vs ODTU,ITU,BOGAZICI falan yapsan da gorsek farkı
  • Vasifsiz insanlar, ozellikle politikacilar bilmeden atip tutmayi cok sever, kimmis bu Muhsin Dere bir bakalim ve bu pozisyonda ne isi var soralim: 1976 yılında Sungurlu/Çorum’da dünyaya geldi. Lise tahsilini Çorum Sungurlu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 2000 yılında Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. 2000-2003 yılları arasında Müfettiş Yardımcısı, 2004-2007 yıllarında Müfettiş, 2007-2010 yıllarında Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2008-2009 yıllarında Tariş Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nde (TARİŞ), 2009-2010 yıllarında da Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nde (MARMARABİRLİK) Denetim Kurulu Üyeliği ve 2009-2010 yıllarında Bakanlık Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2010 yılında Başmüfettişliğe atandı.
  • Yuksek Makine muhendisiyim ve Airbusta ve Gneral Elemtitic Ucak miotorlarinda calismisligim var, sirf milli hislerle buraya basvurdum, Temel beye dahil Cv mi gonderdim, cagrilmadim, Parti veya aileden biri olmadan giremessin dediler, o aile nedir anlayamadim, bu habere sakin kanmayin
  • Binlerce adam alindi oraya coktan bu Temelin gaza getirme haberlerinden, umut vererek gundemde kaliyor
  • bim sok a101 magazalarini gezebilirsiniz tum muhendisler buralarda calisiyor yeni guclu ve buyuyen turkiyemizde
  • Nooldu kartondan olmuyormuş demekki....
  • Bunu şimdi söylemeniz ne kadar tuhaf! Güya 2023 de havada olacak ama siz şimdi kalan 10 aydan dolayı yetersiz mühendiliği sebebi ile üretemedik mi diyeceksiniz?
  • Yarin Tugva Imam Hatiplerden sana gonderir beraber zikir cekersiniz
  • Bu ülkede sadece matematik öğreterek hiçbir üretim vasfının aktarılmadığı üniversitelerden mezun olunca mühendis olunmuyor , önemli olan kendini niteleyebilen bilinçli insanların görev alması , kastım yeni mezun veya deneyimli personel olması değil , üretebilen mühendislerin yetişebilmesi

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, sadece Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi için Türkiye’nin en az 5 bin iyi yetişmiş mühendise ihtiyacı olduğunu açıkladı.

MSB Bakan Yardımcısı Muhsin DERE, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca “Geleneksel 6. Tematik Kış Kampları” kapsamında Arifiye’de gençlerle bir araya geldi. Güvenlik ve savunma sanayii konularına değinen Bakan Dere, Türkiye’nin sadece MMU Projesi için en az 5 bin iyi yetişmiş mühendise ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Savunma sanayiindeki yerlilik oranının yüzde 80’lere yaklaştığını belirten Bakan Dere, “2016’da ASELSAN’ın 5 bin çalışanı vardı, şimdi 11 bin çalışanı var. TUSAŞ’ın yine 5 bin çalışanı vardı, şimdi 11-12 bin çalışanı var. Bunların çok önemli bir kısmı mühendis. Savunma sanayiinde çalışan sayısı 30 binler civarındaydı, şu anda 75-80 binleri buldu ama bunlar yeterli değil.

Bugün itibarıyla sadece Milli Muharip Uçak projesine en az 5 bin iyi yetişmiş mühendise ihtiyacımız var. Dolayısıyla sizlere bu ülkenin gerçekten ihtiyacı var.” ifadelerinde bulundu.

Bakan Dere, Türkiye bunları yaparken bir taraftan da dost ve müttefik ülkelerle ilişkileri olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

“1990’dan beri süren toprakların yüzde 20’si Ermenistan tarafından işgal edilmiş bir kardeş ülke Azerbaycan. Karabağ Zaferi’nden önceki ve sonraki Azerbaycan çok farklılaştı. Karabağ Zaferi’nden önce gittiğimizde müthiş bir ezilmişlik ve güvensizlik vardı. Geçen sene yapılan 44 günlük operasyonlarla Azerbaycan, bambaşka bir ülke haline geldi. İşgal altındaki toprakları kurtardı. Bu operasyonda Türkiye tarafından bütün planlama, organizasyon, eğitim, danışmanlık adı altında Azerbaycan silahlı kuvvetlerine sonuna kadar destek verildi ve çok şükür bu zaferler kazanıldı.

Azerbaycan’a gitmesek olur muydu? olmazdı. Hem uluslararası çıkarlarımız hem de kardeşlik hukuku açısından olmazdı. Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Türkiye’nin büyük desteğiyle zaferlerini kazanmış oldular .”

'Milli Muharip Uçak için 5 bin yetişmiş mühendise ihtiyacımız var'

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

İmam hatipli. ~ 2 yıl önce
Kafası azcık çalışan, kaliteli adam mı kaldı ülkede, herkes yurtdışına kaçtı, henüz kaçmıyanlarda fırsat arıyor. Baştaki adamın umurunda mı? 2023, 2025 geçer, yeni hedef 2030 olur, 2050 olur. Ne oldu milli uolcu uçağı, ses var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi universitelerin mezunlarini tercih edersiniz? ~ 2 yıl önce
Zira Teknik universite ve köklü universiteleri kapatmak icin cok caba sarfediliyor da,anca mahalle aralarina actirdigin universitelerden bulursun(torpili varsa o da )zaten amac o,muhendis var mi var,ama senin universitenin mezunu vs ODTU,ITU,BOGAZICI falan yapsan da gorsek farkı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilirkisi ~ 2 yıl önce
Vasifsiz insanlar, ozellikle politikacilar bilmeden atip tutmayi cok sever, kimmis bu Muhsin Dere bir bakalim ve bu pozisyonda ne isi var soralim: 1976 yılında Sungurlu/Çorum’da dünyaya geldi. Lise tahsilini Çorum Sungurlu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 2000 yılında Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. 2000-2003 yılları arasında Müfettiş Yardımcısı, 2004-2007 yıllarında Müfettiş, 2007-2010 yıllarında Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2008-2009 yıllarında Tariş Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nde (TARİŞ), 2009-2010 yıllarında da Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nde (MARMARABİRLİK) Denetim Kurulu Üyeliği ve 2009-2010 yıllarında Bakanlık Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2010 yılında Başmüfettişliğe atandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basvurdum ~ 2 yıl önce
Yuksek Makine muhendisiyim ve Airbusta ve Gneral Elemtitic Ucak miotorlarinda calismisligim var, sirf milli hislerle buraya basvurdum, Temel beye dahil Cv mi gonderdim, cagrilmadim, Parti veya aileden biri olmadan giremessin dediler, o aile nedir anlayamadim, bu habere sakin kanmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaza gelmeyin ~ 2 yıl önce
Binlerce adam alindi oraya coktan bu Temelin gaza getirme haberlerinden, umut vererek gundemde kaliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bimci şokcu a101ci ~ 2 yıl önce
bim sok a101 magazalarini gezebilirsiniz tum muhendisler buralarda calisiyor yeni guclu ve buyuyen turkiyemizde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaciva ~ 2 yıl önce
Nooldu kartondan olmuyormuş demekki....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam olarak ~ 2 yıl önce
Bunu şimdi söylemeniz ne kadar tuhaf! Güya 2023 de havada olacak ama siz şimdi kalan 10 aydan dolayı yetersiz mühendiliği sebebi ile üretemedik mi diyeceksiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mayerli ~ 2 yıl önce
Uçağın 2023 de göklerde olacağını kimse söylemedi. Uçak 2023 de motor çalıştıracak, 2025 de ilk uçuşunu yapacak. Resmi açıklama böyle. Ama 2023 de belki sen uçmaya başlayabilirsin:))
cahil istemezükçü ~ 2 yıl önce
ya bu muhalefet yapicam, herseye karsi olacam diye cehaletlerinin leş gibi paçalarindan aktigini belli eden senin gibi tiplerden gina geldi. Anladik, tamam. siz muhalif tiplerin %99u cahilsiniz ve koyunsunuz. bunu ispatlamak icin senin gibi cehalet dolu yorum yapan-konusan insan bulurum. ki zaten her ortamda goruyorum. ucak 2023te ucmiycak benden once yazanin dedigi gibi. Youtubedan Temel Kotil'in yakin zamanda cnn Turk'te (ahmet hakan'in programiydi sanirim) katildigi programi bulup izleyebilirsin biraz kültürlenmek istiyorsan savunma sanayisi konusunda. Gerci orda da sadece havacilik konusu var genelde... Digerlerini de bir merak edip arastirsan nereden nereye geldigimizi anlarsin ama sen at gozlugu takmis, cahil ve koyun bir muhalif oldugun icin bunlari arastirip ogrenmeyi tercih etmiyceksin. Askerine su gecirmez bir postal yapamayan, doğuda karda kista operasyon sirasinda ayagi islandigi icin donarak sehitler veren, bir tufek dahi yapamayan bir ulkeden.... bugun milli olarak urettigi urunleri yurtdisina ihrac eden (katma degeri yuksek, yuksek teknoloji urunleri dahil, satis yapilan ulkeler arasinda nato uyesi ulkeler olan) bir ulke konumuna geldik. Ama senin gibi tipler gormezler, gormiycekler. Biz gercekten vatanini sevenler, bu ulke icin 1 civi cakana sahip cikanlar ise size 20 yildir firsat vermedik, yine vermiycegiz.
Mayerli’ye ~ 2 yıl önce
Kıvırmak ne kadar kolay yandaş olunca, açıklama ‘motor çalıştıracak’ şeklindeymiş. Bir uçak niye motor çalıştırır, uçmak için. Içamadıktan sonra motor çalıştıracak olmasının ne anlamı var?
cahil istemezükçü yazana ~ 2 yıl önce
Sen önce türkçe yazmayı öğren sonra olmayan aklınla sahiplerine yağcılık yap...
Tugva ~ 2 yıl önce
Yarin Tugva Imam Hatiplerden sana gonderir beraber zikir cekersiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engineer ~ 2 yıl önce
Bu ülkede sadece matematik öğreterek hiçbir üretim vasfının aktarılmadığı üniversitelerden mezun olunca mühendis olunmuyor , önemli olan kendini niteleyebilen bilinçli insanların görev alması , kastım yeni mezun veya deneyimli personel olması değil , üretebilen mühendislerin yetişebilmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000