06 Haziran 2013, Perşembe 13:56:58

MİLLİ MUHARİP UÇAK 2023'DE UÇACAK

Savunma Sanayii Müsteşarı Bayar."Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında savaş uçağımızı uçurmayı hedefliyoruz" "Bu projeyle Türkiye inanıyorum ki savunma sanayi yeteneklerinde ilk 10 ülke arasına girecektir".
  • 10 yılda prototip uçak uçacak seri üretim 2030-35 gibi hesplanıyor
  • YORUM YAPANLAR HEPINIZ HAZERFEN CELEBIYI UCTU DIYE KELLESINI UCURAN MURATA BENZIYORSUNUZ YAZIK SIZE BE.
  • Bu ülke hala araba yapamıyor sen beklemeye devam et. Birileri paraları götürüyor ama sen ağzın açık bakarken
  • Pilotlu uçak teknolojisi eskidi zaten adamlar pilotsuz kendi kendine karar alabilen uçaklar yaptılar ve geliştiriyorlar. Hep 100 yıl geriden geliyorsunuz. Bununla ancak cahil insanları kandırırsınız :))
  • Cemal gurselin yanindaki yalakalarin dedigi gibi bu ulke araba yapamaz. simdide ucak yapamazdiyorlar. Oynayip gorecegiz.
  • Hea uçar uçar..
  • bu adam 9 yıldır ssm nin başında, şimdiye kadar attığı veya abarttığına şahit olmadım ne diyorsa odur.
  • Ziya.....
  • Ulan sizin turk olduğunuzdan şüpheye düştüm sizde hicmi Çanakkale ruhu yok neden olmasın
  • yahu ne zannediyor bunlar ya, yine maket yapacaklar, daha piston motor yapamiyorsun. sivil ucak kanat. savas ucagi yazilim ve entegre sistemlerdir. bunu bilmiyorsan zaten sen bosver bu isleri. drone ucak yapamiyorsun, yaptigin ucakta taktigin optik agir, silah yukleyemiyorsun, kimi kandiriyorsunuz ya. 2013 yilindayiz. yazilima simdi baslasan 5 yil surer.sonra test prototip, binlerce saat deneme, similasyon. diger yorumcu kardesime katiliyorum. bu neyin kafasi?

Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kara ve deniz savunma sistemlerinde üretilen projelerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kullanılmaya başladığını söyledi.

Ülkenin elektronik, yazılım ve silah sistemlerinde önemli noktada bulunduğuna işaret eden Bayar, "Birinci amacımız kendi askerimizin, kendi güvenlik kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak. Bunda da büyük bir mesafe aldık" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin savunma sanayisinde eksik yanlarının da bulunduğuna işaret eden Bayar, buna yönelik projelerin devam ettiğini söyledi.

Bayar, 10 yıllık sürede en büyük hedeflerinin Milli Muharip Uçak Projesi olduğunu vurgulayarak, "İlk ön tasarımları yapılmaya başlandı. Yıl sonunda bir sonraki aşama için yetki almak üzere arz da bulunacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında savaş uçağımızı uçurmayı hedefliyoruz. Bu projeyle Türkiye, inanıyorum ki savunma sanayi yeteneklerinde ilk 10 ülke arasına girecektir" diye konuştu.

Son 10 yıllık sürede ihracat 5 misli arttı

Türkiye'nin zırhlı araç üretiminde ilk 5'te olduğunu vurgulayan Bayar, hücum botlarında çok iyi olduklarını, hava araçlarında da ihracatların başlayacağını belirtti.

Murad Bayar, şöyle devam etti:

"Haberleşme sistemlerinde uzun yıllardır devam eden bir ihracatımız var. Son 10 yıllık dönemde ihracatımız beş misli artarak 1,2 milyar dolar oldu. Bu ihracatların hızla artacağını düşünüyoruz. Çünkü özgün, milli ürünlerimiz giderek artıyor. Satacak malımız arttıkça ve silahlı kuvvetler envanterimizde kullanıldıkça savunma ihracatımız önümüzdeki yıllarda güçlü bir artış gösterecektir."

2007-2008 yıllarında alçak ve orta irtifa savunma sistemlerini geliştirmek için başlattıkları projelerde belli aşama kat ettiklerini dile getiren Bayar, şunları söyledi:

"Bu yıl içerisinde ilk testlerimizi yapmaya başlayacağız. Aynı yıl içerisinde yüksek irtifa hava savunma sistemlerinde yaptığımız fizibilitelerde sanayi yeteneklerimizi yeterli görmedik ancak bunun için uluslararası bir ihale yürütüyoruz. En kısa zamanda sonuçladırıp silahlı kuvvetlerimize bu yeteneği de kazandıracağız."

MİLLİ MUHARİP UÇAK 2023'DE UÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

alaka kafa ~ 10 yıl önce
10 yılda prototip uçak uçacak seri üretim 2030-35 gibi hesplanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK ~ 11 yıl önce
YORUM YAPANLAR HEPINIZ HAZERFEN CELEBIYI UCTU DIYE KELLESINI UCURAN MURATA BENZIYORSUNUZ YAZIK SIZE BE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arabacıya ~ 11 yıl önce
Bu ülke hala araba yapamıyor sen beklemeye devam et. Birileri paraları götürüyor ama sen ağzın açık bakarken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
can ~ 11 yıl önce
Ne yapalım o zaman sizler gibi yatmaya devam mı edelim.Araba da yapıldı uçakta yapıldı bu ülkede ama sizin gibi batıyı örnek alan hesapta ileri görüşlü arkadaşlar sayesinde bu hale geldi ülke.Hiç mi kafanız çalışmıyor faydanız yok bari sesinizi kesin sonuca bakalım hep bu eraber.Ha bu arada 10 yıl sonra aynaya bakarsın..
10 senede uçak ~ 11 yıl önce
Pilotlu uçak teknolojisi eskidi zaten adamlar pilotsuz kendi kendine karar alabilen uçaklar yaptılar ve geliştiriyorlar. Hep 100 yıl geriden geliyorsunuz. Bununla ancak cahil insanları kandırırsınız :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gorecegiz. ~ 11 yıl önce
Cemal gurselin yanindaki yalakalarin dedigi gibi bu ulke araba yapamaz. simdide ucak yapamazdiyorlar. Oynayip gorecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçar lan.. ~ 11 yıl önce
Hea uçar uçar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müsteşar ~ 11 yıl önce
bu adam 9 yıldır ssm nin başında, şimdiye kadar attığı veya abarttığına şahit olmadım ne diyorsa odur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shyo ~ 11 yıl önce
Ziya.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paris ~ 11 yıl önce
Ulan sizin turk olduğunuzdan şüpheye düştüm sizde hicmi Çanakkale ruhu yok neden olmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a ~ 11 yıl önce
yahu ne zannediyor bunlar ya, yine maket yapacaklar, daha piston motor yapamiyorsun. sivil ucak kanat. savas ucagi yazilim ve entegre sistemlerdir. bunu bilmiyorsan zaten sen bosver bu isleri. drone ucak yapamiyorsun, yaptigin ucakta taktigin optik agir, silah yukleyemiyorsun, kimi kandiriyorsunuz ya. 2013 yilindayiz. yazilima simdi baslasan 5 yil surer.sonra test prototip, binlerce saat deneme, similasyon. diger yorumcu kardesime katiliyorum. bu neyin kafasi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
z ~ 11 yıl önce
hiç bir şey yapmadan oturmak lazım yani. çok zekice.. bir şey ortaya koyamıyorsan sus bari.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000