13 Haziran 2019, Perşembe 12:12:00

Milli Muharip uçağı Paris'e gidiyor

TUSAŞ, "Milli Muharip Uçağı"nın birebir modelini ilk kez Uluslararası Paris Airshow'da görücüye çıkaracak.
  • Bu ucak yapilsa bile yunanli pilotlar ucuracakmis eeeeeyyy turkiye
  • Yerli otomobil, yerli tank, yerli yolcu uçağından sonra yerli muharip uçak. Hangi bütçe ve hangi birikim ile? Keşke yapıyor olabilseydik. Daha rulman yapamıyoruz, demir yolu rayı döşeyemiyoruz, beş yıldan beri konuşuluyor, maketlerden başka elimizde bir şey yok. Oysa şu ana kadar yüzlerce mikro tasarım yapılmış olmalıydı.
  • ortada bir maketten başka bir şey yok yıllardır kanını emdiniz devletin tarikatların torplillilerini işe alıp duruyorsunuz. bir gün ibb gibi tai ye de girilip hesaplar dökülecek.
  • Ne uçağı yaa? Plastikten yaptığınız oyuncağı millete MMU diye yutturmaya çalışıyorsunuz. Utanın biraz.
  • ...acak ...ecek ... 10 sene sonraya gitsek hala ...acak ...ecek olur
  • Kartonlara bastirip orda savastirin. Elektrikli traktor ve yerli arabada vardi. Onlarida kartona bastirip orda viin viiin diye oynatirsiniz.
  • Umarım verdiğiniz sözlerin arkasında durur ve yaparsınız bu uçağı. Sonra bu da yerli araba gibi olmasın da.
  • Bu is maket goturmeyle oyuncak goturmeyle olmaz... yaparsin ucagi goturup gogsunu gere gere sergilersin...
  • bu sanki bilgisayar oyunundan alınmış gibi
  • Yerli ve milli uçak jet,motor bilmem ne yaptık,yapıyoruz,yapacağız diye bol keseden sallayan bu adamın böyle makamlara gelmesi,hamdi ile serbestçe dolaşabilmesi akıl alır iş değil ama burası Türkiye maalesef. İkisi thy'ye fetocuları tıka basa doldurdular,makamlar,ihaleler saçtılar,eski personele yapılan mobbingleri görmezden geldiler,darbe olunca oradan şutlandılar sonra bu zat sus payı tusaş'ın başına geçirildi oraya da thy'den feto nedeniyle atılanları doldurdu,eski personeli attı öteki de can sıkıntısından kitap yazıyor ! Hangi bütçeyle hangi yerli ve milli ham madde,teknoloji,sanayi,araç,gereç ile yapacaksın? Eğer ondan bundan parça,makine vs alıp burada birleştirilecekse niye sen ve seni oraya torpille getirenler bunlara yerli ve milli diyorsunuz insanları kandırıyorsunuz? 150 milyon tl bütçe var diyorsun Airbus sadece bir kapı geliştirmek için 5 milyar euro ayırıyor buna ne diyeceksin? Herşeyiniz palavra,derdiniz para,makam,çıkar,tribüne oynamak nasılsa yiyen çok.

TUSAŞ, "Milli Muharip Uçağı"nın birebir modelini ilk kez Uluslararası Paris Airshow'da görücüye çıkaracak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'den (TUSAŞ) yapılan açıklamaya göre, 17'nci Uluslararası Paris Airshow, Fransa'nın Paris Le Bourget Havalimanı'nda 17-23 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Dünyanın en büyük havacılık ve uzay fuarlarından olan Paris Airshow'da Türkiye için tarihi bir gelişme yaşanacak. Fuarda, TUSAŞ'ın ana yüklenici olduğu ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürütülen MMU Projesi'nin birebir modeli ilk defa Paris'te görücüye çıkacak.

Türkiye, böylece, yeni nesil uçak kategorisinde önemli bir yeri bulunan 5'inci nesil muharip uçağını, ABD, Rusya, Çin'den sonra üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip olduğunu bir kez daha gösterecek. TUSAŞ'ın projede ana hedefleri doğrultusunda muharip uçak tasarımı, üretimi, sertifikasyonu çalışmalarıyla tüm yerli ve milli imkanlar devreye sokulacak.

Yerli ve milli sistemler de fuarda olacak
TUSAŞ, dünyanın en büyük savunma ve havacılık fuarı olan Uluslararası Paris Airshow'da ilk kez kamuoyunun karşısına çıkaracağı MMU modelinin yanında, diğer ürünleriyle de gövde gösterisi yapacak.

Atak ve Gökbey helikopterleri, Anka insansız hava aracı ve Hürjet fuarda sergilenecek sistemler arasında bulunuyor. ATAK helikopteri, fuar boyunca uçuş gösterisi yapacak.

"Yapabileceğimizi göstereceğiz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, MMU Projesi'nin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en önemli projesini yürütmenin verdiği gururu bir üst noktaya taşıdık. Dünya genelinde sayılı ülkelerin yaptığını yapacağız. Yapabileceğimizi de göstermek için ilk kez Paris'te MMU'yu sergileyeceğiz. Türkiye teknolojik altyapı olarak diğer ülkelerden farkının olmadığını göstermiş olacak. Bunun kararlılığı içinde çalışıyoruz. Şirket olarak disiplinli şekilde Türkiye'nin ilklerini yapmaya talibiz. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için şirketimizi büyütmeye ve mühendis ordusu kurmaya devam edeceğiz. Tüm nitelikli ve 'Ülkem için benim de payım olsun.' diyen mühendislerimizi bekliyorum. TUSAŞ, sizler için kapısını açtı. Sizlerden azim, kararlılık, sabır ve çalışmanızı bekliyoruz."

Milli Muharip uçağı Paris'e gidiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Parajumppilot ~ 5 yıl önce
Bu ucak yapilsa bile yunanli pilotlar ucuracakmis eeeeeyyy turkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayaller ~ 5 yıl önce
Yerli otomobil, yerli tank, yerli yolcu uçağından sonra yerli muharip uçak. Hangi bütçe ve hangi birikim ile? Keşke yapıyor olabilseydik. Daha rulman yapamıyoruz, demir yolu rayı döşeyemiyoruz, beş yıldan beri konuşuluyor, maketlerden başka elimizde bir şey yok. Oysa şu ana kadar yüzlerce mikro tasarım yapılmış olmalıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cek cak ~ 5 yıl önce
ortada bir maketten başka bir şey yok yıllardır kanını emdiniz devletin tarikatların torplillilerini işe alıp duruyorsunuz. bir gün ibb gibi tai ye de girilip hesaplar dökülecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaza ~ 5 yıl önce
Ne uçağı yaa? Plastikten yaptığınız oyuncağı millete MMU diye yutturmaya çalışıyorsunuz. Utanın biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artık ~ 5 yıl önce
...acak ...ecek ... 10 sene sonraya gitsek hala ...acak ...ecek olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 5 yıl önce
Kartonlara bastirip orda savastirin. Elektrikli traktor ve yerli arabada vardi. Onlarida kartona bastirip orda viin viiin diye oynatirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 5 yıl önce
Umarım verdiğiniz sözlerin arkasında durur ve yaparsınız bu uçağı. Sonra bu da yerli araba gibi olmasın da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akif ~ 5 yıl önce
Bu is maket goturmeyle oyuncak goturmeyle olmaz... yaparsin ucagi goturup gogsunu gere gere sergilersin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oyun ~ 5 yıl önce
bu sanki bilgisayar oyunundan alınmış gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mmu ! ~ 5 yıl önce
Yerli ve milli uçak jet,motor bilmem ne yaptık,yapıyoruz,yapacağız diye bol keseden sallayan bu adamın böyle makamlara gelmesi,hamdi ile serbestçe dolaşabilmesi akıl alır iş değil ama burası Türkiye maalesef. İkisi thy'ye fetocuları tıka basa doldurdular,makamlar,ihaleler saçtılar,eski personele yapılan mobbingleri görmezden geldiler,darbe olunca oradan şutlandılar sonra bu zat sus payı tusaş'ın başına geçirildi oraya da thy'den feto nedeniyle atılanları doldurdu,eski personeli attı öteki de can sıkıntısından kitap yazıyor ! Hangi bütçeyle hangi yerli ve milli ham madde,teknoloji,sanayi,araç,gereç ile yapacaksın? Eğer ondan bundan parça,makine vs alıp burada birleştirilecekse niye sen ve seni oraya torpille getirenler bunlara yerli ve milli diyorsunuz insanları kandırıyorsunuz? 150 milyon tl bütçe var diyorsun Airbus sadece bir kapı geliştirmek için 5 milyar euro ayırıyor buna ne diyeceksin? Herşeyiniz palavra,derdiniz para,makam,çıkar,tribüne oynamak nasılsa yiyen çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000