13 Aralık 2022, Salı 11:19:16

Milli motor TEI-TF10000 tanıtıldı

Türkiye’nin lider motor şirketi TEI, Türkiye’nin alanındaki en muhtevalı etkinliği Türkiye İnovasyon Haftası’nda TEI-TF10000 motorunun lansmanını yaptı.
  • Yıllardır çeşitli motorlar tanıtılıyor şu şurda kullanılıyor bu buraya satılıyor diyen yok. Şu gururumuz bu gururumuz. Kimden hangi parçayı alınmıyoruz bilinmiyor yok şu feete çıkacak yok şu thrust olacak geçin abicim bu işleri.
  • harika işler yapılıyor, başarıların devamını diliyorum. Öğrenmek için soruyorum, motor hangi referans ve onayla üretilecek, libre ve itki kelimeleri ne anlamda kullanılıyor.Tşk

Türkiye’nin lider motor şirketi TEI, Türkiye’nin alanındaki en muhtevalı etkinliği Türkiye İnovasyon Haftası’nda TEI-TF10000 motorunun lansmanını yaptı.

12-13 Aralık tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen, inovasyon alanında Türkiye’nin en muhtevalı etkinliği Türkiye İnovasyon Haftası’na Türkiye’nin en güçlü milli motoru damga vurdu.

TEI tarafından tasarlanan TEI-TF10000 motorunun lansmanı, etkinlikte gerçekleştirdi. KIZILELMA sınıfındaki muharip insansız sistemlerinde, hızlı hücumbotlarda, enerji santrallerinde ve bölgesel yolcu uçaklarında kullanılabilecek ve askeri bir turbofan motoru olarak tasarlanan TEI-TF10000 motoru; Millî Muharip Uçak’ın motoruna giden yolda TEI ve Türkiye için önemli bir teknoloji kazanımı ve gösterimi motoru. Motor, çekirdeğinden türetilecek farklı konfigürasyonlarla ATAK-2 gibi ağır sınıf helikopterlere de itki çözümü sunabilecek. TEI-TF6000’in üzerine eklenen artyakıcı modülüye birlikte 10 bin libre itki üretecek motorun birebir ölçekli “mock-up”ı ilk defa ilgilileriyle buluştu.

Etkinliğin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşirken, açılış töreninde TEI, “Stratejik Partner” ödülüne layık görüldü.

Bu sene "İnovasyonun Yeni Yüzyılı" konseptiyle düzenlenen etkinlikte TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, sektörden önemli isimlerin yer aldığı "Savunma Endüstrisinin Yükselen Yıldızı Türkiye" konulu panele katıldı. (yenişafak)

Milli motor TEI-TF10000 tanıtıldı

Yorumlar

Yıllardır ~ 1 yıl önce
Yıllardır çeşitli motorlar tanıtılıyor şu şurda kullanılıyor bu buraya satılıyor diyen yok. Şu gururumuz bu gururumuz. Kimden hangi parçayı alınmıyoruz bilinmiyor yok şu feete çıkacak yok şu thrust olacak geçin abicim bu işleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
powerplant ~ 1 yıl önce
harika işler yapılıyor, başarıların devamını diliyorum. Öğrenmek için soruyorum, motor hangi referans ve onayla üretilecek, libre ve itki kelimeleri ne anlamda kullanılıyor.Tşk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000