08 Mayıs 2017, Pazartesi 09:23:53

Milli jette son imzalar atılıyor

Milli jet için İngiliz savunma ve havacılık şirketi BAE ile anlaşma imzalanmıştı. Nihai sözleşmeye imzalar IDEF 2017’de atılacak
  • Milli: İsterseniz bir vidasını bile üretmeyin proje/ürünün "uluslar arası hakları" ülkenize ait demektir. Yerli: Proje/ürün milli olsun, olmasın üretimde %1 yerli katkı olsa bile "ana yüklenici" ülkeniz demektir. Kimine göre milli, yerli; diğerine göre milli, yerli diye bir durum söz konusu olamaz. Litaratür yukarıda yazdığım gibidir. MMU Projemizde yabancı ülkelerden geliştirme ve üretim aşamasında "destek" alacağız doğru ancak projenin "uluslararası hakları" ülkemize ait ve üretimde de "ana yüklenici" ülkemiz olduğuna göre? F-35 projesini detaylı bir şekilde araştırın. Amerika kaç senede, hangi yabancı ülkelerin desteğiyle geliştirmiş ve üretimde kaç yabancı ülke destek oluyor?
  • Ya yazılımı sen yapmadığın sürece milli olamaz. Askeri uçak üretiyorsun. Fly by wire olacak. Uydu bağlantısı olacak ama yazılım yabancı. Back door ne olacak, açık kaynak mı olacak. Artık Mercedes BMW bile istendiği takdirde bir telefonunuzla ta Almanya'dan kilitleniyor. Motoru bile çalıştıramazsın. Kaldı onlar sivil teknoloji. Uçağı siz düşünün artık. Bi de İngilizle ortak. Parayı biz veriyoruz orası milli anladığım kadarıyla. Kimse kalkıp şimdi çekemiyorsun ne var işte kendi uçağımız demesin. Bu teknoloji çağında bilgisayarini, yazılımını kendin yapmadığın hiç bir askeri teknoloji milli olamaz.
  • Bu ülke için hayal edilen her şeye, planlanan her şeye, inşaa edilen her şeye, yapılan her şeye karşı çıkan ve bu ülkenin vatandaşıyım diyenlere çok merak ettiğim için sormak isterim. Sizin derdiniz ne? Sizin bu ülke için bir ülkünüz var mı? Bir hayaliniz var mı? Bir projeniz var mı? Bir öneriniz var mı? Onlardan biraz bahsetseniz. Belki o zaman tam milli otomobil, tam milli uçak v.s yapabiliriz belki.
  • Madem ortaklık var neden milli diyorsun deki kardeşim. Ben tek başıma motor üretemiyorum bae İngiliz motor üreticisiyle ortak ama milli olmayacak desene sen şuna laf ebeliği yapıyosun. Bazılarına da şunu söylüyorum sen arge olarak motor geliştireceğim diyorsunun yok. Ama elin adamı başka motor kullanıyor ama kendide gelişmitiriyor kendini biz ise ortak ol. Para bastır başkası yapsın ve bae nin iş sözleşmesine bakın bakalım hangi parçaları biz üreteceğiz pervanemi yoksa.
  • 15 yıldır milli arabayı yapamadık hala daha yapamıyoruz ama ne hikmetse bir anda milli uçak,radar bilmem ne yapıyoruz ! üstelik de ne çizimi ne motoru ne herhangi bir elektronik sistemi bizim icadımız olmayan 'milli' bir uçak ! yersen tabii ! bir de bunları sözde yapanları şakşaklayan yalamaların yorumları da çok komik ama ne yapsınlar onlar da haklılar böyle yapmasalar ne iş bulabilirler ne para !
  • Geldimi milli değil diyenler. Yahu kardeşim sen bi tane.yari milli uret öyle gel lafını söyle
  • ver mehteri ver mehteri hatta yanında uzay mekiğide bedava!
  • Milli denilen kelimenin aciklamasi: Dizayn Amerikanin F-22 si, Yapimci Ingiliz BAE. Bari vidasini biz üretseydik beee
  • Dünyanın neresinde hangi ülke uçağının tamamını kendi yapıyor acaba ? Cahilliğinden mi yoksa her şeye muhalif oluşundan mı bu görüşün. Bayrak ipinden ötesini yapamayan koskoca cumhuriyet ortaklıklarla da olsa bir şeyler yapıyor. Azami ölçüde milli yazıyor zaten. Okuyorsan ve anlayabilecek kapasite de isen tabi. Diyorsan ki ben yaparım %100 milli. Buyur sen yap. Yoksa yapılana laf etme. Eleştiri tamam ama nankörlük meslek olmasın.
  • Getirin bi uçağı üstüne çıkartma yapıştırın milli otomobil diye.Al sana yerli uçak.

Milli jet için İngiliz savunma ve havacılık şirketi BAE ile anlaşma imzalanmıştı. Nihai sözleşmeye imzalar IDEF 2017’de atılacak

Türkiye, Savunma Sanayii’nde yeni atılımlara hazırlanıyor. 9-12 Mayıs’ta İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda milli ürünler sergilenecek ve stratejik anlaşmalara imza atılacak. Bunlardan biri de Türk Havacılık Sanayii’nin rüyası Milli Muharip Uçak TF-X Projesi olacak.

MİLLİ UÇAKTA SÖZLEŞME İMZALANIYOR

İngiltere Başbakanı Theresa May’in Ocak ayı sonunda gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde, milli uçak projesinde ortak seçimi tamamlanmış, İngiliz savunma ve havacılık şirketi BAE Systems ile 125 milyon ABD Doları (100 milyon İngiliz sterlini) değerinde anlaşma imzalanmıştı. Türkiye Cumhuriyeti arasındaki 2017 Havacılık Güvenliği İşbirliği Programı anlaşmasına, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ile İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore imza atmıştı. Böylece milli uçağın İngiliz ortaklığıyla yapılma niyeti tüm dünyaya açıkça beyan edilmişti. Edinilen bilgiye göre, proje için İngiliz ortakla nihai sözleşmeye imzalar IDEF 2017’de atılacak. Projede böylelikle ikinci faza geçilecek ve bu tarihten itibaren de ortak üretim çalışmaları başlatılacak.

PAKİSTAN PARTNER OLUR MU?

Milli Muharip Uçak Projesine partner ülke olarak Pakistan da dahil edilmek isteniyor. Daha önce Çin ile birlikte savaş uçağı üreten Pakistan ile de bu kapsamda iyi niyet anlaşması üzerinde çalışma yürütüldüğü öğrenildi. Bu anlaşmanın da, gerekli çalışmaların tamamlanması halinde, İDEF’te imzalanabileceği belirtildi.

MAKETİ SERGİLENECEK

Türk Milli Muharip Uçak TF-X’in yeni benzetimli maketi de IDEF’te ilk kez sergilenecek. Fuarda bin 640 metrekare büyüklüğünde bir stand ile yer alacak olan TUSAŞ, TF-X ile tanışmak isteyen ziyaretçilerini de ağırlayacak. Kavramsal tasarım çalışmaları 29 Eylül 2013’te tamamlanan TF-X projesinde ön tasarım aşaması için ilk sözleşme Ağustos 2015’te imzalanmıştı. Proje kapsamında Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan ve 2020’li yıllardan itibaren değiştirilmesine ihtiyaç duyulacak F-16 Muharip Uçaklarının yerini alabilecek modern ve TSK ihtiyaçlarına uygun bir muharip uçağın azami oranda yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanarak prototiplerinin üretilmesi amaçlanıyor. Yurt İçi Geliştirme Modeliyle yürütülecek proje kapsamında; mühendislik, teknoloji, test ve üretim altyapılarının geliştirilerek, muharip uçak tasarım ve üretimine yönelik kabiliyet kazanılması ve uçak alt sistemlerinin milli imkânlarla geliştirilmesi amacıyla teknoloji geliştirme projeleri yürütülmesi öngörülüyor.

Milli jette son imzalar atılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Milli ve Yerli kavramları/terimlerinin anlamı nedir? ~ 7 yıl önce
Milli: İsterseniz bir vidasını bile üretmeyin proje/ürünün "uluslar arası hakları" ülkenize ait demektir. Yerli: Proje/ürün milli olsun, olmasın üretimde %1 yerli katkı olsa bile "ana yüklenici" ülkeniz demektir. Kimine göre milli, yerli; diğerine göre milli, yerli diye bir durum söz konusu olamaz. Litaratür yukarıda yazdığım gibidir. MMU Projemizde yabancı ülkelerden geliştirme ve üretim aşamasında "destek" alacağız doğru ancak projenin "uluslararası hakları" ülkemize ait ve üretimde de "ana yüklenici" ülkemiz olduğuna göre? F-35 projesini detaylı bir şekilde araştırın. Amerika kaç senede, hangi yabancı ülkelerin desteğiyle geliştirmiş ve üretimde kaç yabancı ülke destek oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nası milli ~ 7 yıl önce
Ya yazılımı sen yapmadığın sürece milli olamaz. Askeri uçak üretiyorsun. Fly by wire olacak. Uydu bağlantısı olacak ama yazılım yabancı. Back door ne olacak, açık kaynak mı olacak. Artık Mercedes BMW bile istendiği takdirde bir telefonunuzla ta Almanya'dan kilitleniyor. Motoru bile çalıştıramazsın. Kaldı onlar sivil teknoloji. Uçağı siz düşünün artık. Bi de İngilizle ortak. Parayı biz veriyoruz orası milli anladığım kadarıyla. Kimse kalkıp şimdi çekemiyorsun ne var işte kendi uçağımız demesin. Bu teknoloji çağında bilgisayarini, yazılımını kendin yapmadığın hiç bir askeri teknoloji milli olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beşer ~ 7 yıl önce
Bu ülke için hayal edilen her şeye, planlanan her şeye, inşaa edilen her şeye, yapılan her şeye karşı çıkan ve bu ülkenin vatandaşıyım diyenlere çok merak ettiğim için sormak isterim. Sizin derdiniz ne? Sizin bu ülke için bir ülkünüz var mı? Bir hayaliniz var mı? Bir projeniz var mı? Bir öneriniz var mı? Onlardan biraz bahsetseniz. Belki o zaman tam milli otomobil, tam milli uçak v.s yapabiliriz belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulan ozaman neden milli diyorsun ~ 7 yıl önce
Madem ortaklık var neden milli diyorsun deki kardeşim. Ben tek başıma motor üretemiyorum bae İngiliz motor üreticisiyle ortak ama milli olmayacak desene sen şuna laf ebeliği yapıyosun. Bazılarına da şunu söylüyorum sen arge olarak motor geliştireceğim diyorsunun yok. Ama elin adamı başka motor kullanıyor ama kendide gelişmitiriyor kendini biz ise ortak ol. Para bastır başkası yapsın ve bae nin iş sözleşmesine bakın bakalım hangi parçaları biz üreteceğiz pervanemi yoksa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yersen ! ~ 7 yıl önce
15 yıldır milli arabayı yapamadık hala daha yapamıyoruz ama ne hikmetse bir anda milli uçak,radar bilmem ne yapıyoruz ! üstelik de ne çizimi ne motoru ne herhangi bir elektronik sistemi bizim icadımız olmayan 'milli' bir uçak ! yersen tabii ! bir de bunları sözde yapanları şakşaklayan yalamaların yorumları da çok komik ama ne yapsınlar onlar da haklılar böyle yapmasalar ne iş bulabilirler ne para !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cekemeyenlere antennn! ~ 7 yıl önce
Geldimi milli değil diyenler. Yahu kardeşim sen bi tane.yari milli uret öyle gel lafını söyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 7 yıl önce
ver mehteri ver mehteri hatta yanında uzay mekiğide bedava!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*_* ~ 7 yıl önce
Milli denilen kelimenin aciklamasi: Dizayn Amerikanin F-22 si, Yapimci Ingiliz BAE. Bari vidasini biz üretseydik beee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli ye cevap ~ 7 yıl önce
Dünyanın neresinde hangi ülke uçağının tamamını kendi yapıyor acaba ? Cahilliğinden mi yoksa her şeye muhalif oluşundan mı bu görüşün. Bayrak ipinden ötesini yapamayan koskoca cumhuriyet ortaklıklarla da olsa bir şeyler yapıyor. Azami ölçüde milli yazıyor zaten. Okuyorsan ve anlayabilecek kapasite de isen tabi. Diyorsan ki ben yaparım %100 milli. Buyur sen yap. Yoksa yapılana laf etme. Eleştiri tamam ama nankörlük meslek olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
comedya ~ 7 yıl önce
sadece gülüyorum..yoruma bile gerek yok
Yolal ~ 7 yıl önce
Bence gülme toz ol.
TR ~ 7 yıl önce
Getirin bi uçağı üstüne çıkartma yapıştırın milli otomobil diye.Al sana yerli uçak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000