04 Ocak 2017, Çarşamba 14:34:30

Milli helikopterde önemli gelişme

Milli Savunma Bakanı Işık, "İnşallah 6 Eylül 2018 saat 06.00'da Türkiye'nin kendi geliştirdiği özgün, milli helikopterini de uçurmuş olacağız'' dedi.
  • Yerli parçaları hangisi ? Bari önemli parçalarını biz üretelim
  • Mars'a koloni de isteruk
  • Bir ara milli araba milli ucakta yapacaktık ne oldu!! lütfen daha fazla insanlarla kafa bulmayın yeter.su ülkeyi yönetin terör dururun yeter.
  • Üfrükçü hoca gibi geleceği bilmiş, ilk önce söz verdiğin milli arabayı yola çıkar.
  • hani milli helikopter yapmıştıktaaa kokpite oturup boy boy pozlar vermiştik ne çabuk unuttunuz :))....milliyi bıraktım pillisini yapabilirseniz helal olsun
  • Thk en son uzaya adam gönderiyodu,Uxay yolculuğu başlatyodu ne oldu?Yerli araba yerli uçaklardan ses yok
  • Projede çalışan kadroya baktım sonuç hayaller hayaller.
  • Amerika ve silah üreten tüm diğer ülkeler girdikleri her savaşı bu silahları denemekte kullandılar. Peki bu durumda biz üretiyoruz dediğimiz Atak helikopteri savaş alanında nerede? Altay tankı savaş alanında nerede? Eğer bunları teknolojik olarak ileriye taşımak ve ihraç etmek istiyor isek böyle olması gerekirdi, ama göremiyoruz, neredeler?
  • Inshallah kazasiz belasiz biter bu proje ve TÜRKIYE devletine hayirli sekilde ihtiyacini görür
  • T-129 Atak milli helikopterimiz değil miydi? Bu yapacağımız yeni helikopter öz milli helikopter mi olacak? Millilikten kasıt nedir? Motoru, pervanesi, gövde malzemesi, silahları, seyrüsefer aletleri, radarları kısacası herşeyi milli mi lacak? Yoksa yine bir başka ülkenin modelini alıp ismini değiştirerek mi yapacağız? Yazılımı ne olacak? Günümüz hava araçları artık pilot tarafından idare edilemeyecek kadar karmaşık yapıdalar. Bu nedenle de yazılım kısmı çok önemli. O yazılımın da çalışacak altyapısı, yani işlemcisi yerli olmadıktan sonra ne anlamı kalıyor? Bunun yerine ufak işlerle başlasak. Mesela yarı iletken teknolojisine yatırım yapsak, paslanmaz çelik üretebilsek veya farklı yakıtla çalışan yeni bir motor geliştirmeye odaklansak. Bunlar gibi bir çok alanda yatırım yaparak diğerleriyle aradaki farkı belirli bir sürede kapatmaya yoğunlaşsak. Bunu başarınca da elinde altyapı, yetişmiş pesronel ve teknoloji olacak zaten ve her şeyi kolayca yapabileceksin. Ama olay tribünlere oynamak

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, üretimi tamamlanan 19'uncu "T-129 ATAK Helikopteri''nin birliğine uğurlanması töreninde konuştu.

Işık, "İnşallah 6 Eylül 2018 sabah saat 06.00'da Türkiye'nin kendi geliştirdiği özgün, milli helikopterini de uçurmuş olacağız'' dedi.

Fırat Kalkanına ilişkin açıklamalarda bulunan Fikri Işık, "Ümit ederiz ki başta ABD olmak üzere bütün koalisyon güçleri, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı'nda ihtiyaç duyduğu hava desteği ve diğer desteği verir. Bu noktada gereken adım daha fazla gecikmeden atılmış olur." dedi.

Bakan Işık, "Özellikle NATO'da uzun yıllar birlikte olduğumuz ülkelerin, DEAŞ ile mücadele için koalisyon oluşturmuş ülkelerin DEAŞ'a karşı mücadelede son derece kritik bir yer olan El Bab'a karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu'nun başlattığı bu operasyona destek vermemesi doğrusu düşündürücü." ifadelerini kullandı. 

Milli helikopterde önemli gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Sef ~ 7 yıl önce
Yerli parçaları hangisi ? Bari önemli parçalarını biz üretelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Motoru yerli ~ 7 yıl önce
2018'e yetiştirilmeye çalışılan yerli turboşaft motoru var, TS1400 araştır. Atak T129'da dahi aynı motor kullanılacak bitince.
Mars kolonisi ~ 7 yıl önce
Mars'a koloni de isteruk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayaller... ~ 7 yıl önce
Bir ara milli araba milli ucakta yapacaktık ne oldu!! lütfen daha fazla insanlarla kafa bulmayın yeter.su ülkeyi yönetin terör dururun yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terrör? ~ 7 yıl önce
Hangi ülke terrörü durdurabildi? Terrörün yok olmasi icin öncelikle abd yok olmali
terröre ~ 7 yıl önce
fransa durdurdu mesela?
Tarikatcı hoca ~ 7 yıl önce
Üfrükçü hoca gibi geleceği bilmiş, ilk önce söz verdiğin milli arabayı yola çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yak66 ~ 7 yıl önce
hani milli helikopter yapmıştıktaaa kokpite oturup boy boy pozlar vermiştik ne çabuk unuttunuz :))....milliyi bıraktım pillisini yapabilirseniz helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Thk en son uzaya adam gönderiyodu,Uxay yolculuğu başlatyodu ne oldu?Yerli araba yerli uçaklardan ses yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayaller hayaller ~ 7 yıl önce
Projede çalışan kadroya baktım sonuç hayaller hayaller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerdeler ~ 7 yıl önce
Amerika ve silah üreten tüm diğer ülkeler girdikleri her savaşı bu silahları denemekte kullandılar. Peki bu durumda biz üretiyoruz dediğimiz Atak helikopteri savaş alanında nerede? Altay tankı savaş alanında nerede? Eğer bunları teknolojik olarak ileriye taşımak ve ihraç etmek istiyor isek böyle olması gerekirdi, ama göremiyoruz, neredeler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya allah bismillah ~ 7 yıl önce
Inshallah kazasiz belasiz biter bu proje ve TÜRKIYE devletine hayirli sekilde ihtiyacini görür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine başladık ~ 7 yıl önce
T-129 Atak milli helikopterimiz değil miydi? Bu yapacağımız yeni helikopter öz milli helikopter mi olacak? Millilikten kasıt nedir? Motoru, pervanesi, gövde malzemesi, silahları, seyrüsefer aletleri, radarları kısacası herşeyi milli mi lacak? Yoksa yine bir başka ülkenin modelini alıp ismini değiştirerek mi yapacağız? Yazılımı ne olacak? Günümüz hava araçları artık pilot tarafından idare edilemeyecek kadar karmaşık yapıdalar. Bu nedenle de yazılım kısmı çok önemli. O yazılımın da çalışacak altyapısı, yani işlemcisi yerli olmadıktan sonra ne anlamı kalıyor? Bunun yerine ufak işlerle başlasak. Mesela yarı iletken teknolojisine yatırım yapsak, paslanmaz çelik üretebilsek veya farklı yakıtla çalışan yeni bir motor geliştirmeye odaklansak. Bunlar gibi bir çok alanda yatırım yaparak diğerleriyle aradaki farkı belirli bir sürede kapatmaya yoğunlaşsak. Bunu başarınca da elinde altyapı, yetişmiş pesronel ve teknoloji olacak zaten ve her şeyi kolayca yapabileceksin. Ama olay tribünlere oynamak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayır ~ 7 yıl önce
O dediğin uzun vadeli bişey. Türkiye'ye uymuyor.
Helal olsun ~ 7 yıl önce
Helal olsun bu proje gizli yürüyor fazla bilgi yok. Çok amaçlı askeri sivil genel maksat personel taşıma helikopteri, Özgün tasarıma sahip bir helikopter. Ayrıca TEI yerli TS1400 turboşaft motoru geliştiriyor, LHTEC T800'den farksız. 1400 beygir gücünde olduğundan Atakta da aynı motor kullanılacak ve helikopter motorlarında dışa bağımlılığımız bitecek.
Turist ~ 7 yıl önce
Dünya havacılığının, demiryollarının, deniz ulaşımının, otoyolların, ipek yolunun merkezi olmak için 100 milyon turist gelmesi lazım.
? ~ 7 yıl önce
Yıl 2017 oldu. Hala uçakta helikopterde motor yerli olmalı diyenler var.
Özgün helikopter projesi ~ 7 yıl önce
Bu helikopter 12 yolcu kapasiteli genel maksat helikopteri, Atak T129 ise savaş helikopteri.
?? ~ 7 yıl önce
yıl 2017, uçakta vs hala motor yerli olmalı diyenler var diyorsun da git onu bu projeyi 'milli' diye yutturmaya çalışan iktidara anlat süper zeka !

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000