20 Kasım 2020, Cuma 21:50:56

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu; Uçuş okullarında uçuş eğitimleri yasaklandı

Türkiye'de artışa geçen Covid-19 vakaları nedeniyle yeni alınan tedbirler, uçuş okullarını da etkiledi.
  • Havayolları cayır cayır yolcu taşır yanyana, kokpitte kaptan-fo oturur yanyana ! Onlar çok güvenliii....... Eğitim uçaklarında bulunmak sakıncalı? öyle mi! ?
  • Havayolu firmalarinda kaptan f/o yanyana ucuyor. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu misali.
  • Sınavları iptal edin atpl sınavlarını herşey durdu oda dursun dondursunlar süreyi
  • Galiba artık havacılık bitmek üzere :( üzücü bi haber. Böyle giderse hepimiz işsiz kalabiliriz. Buna bile sevinecek insan müsveddeleri var. Ama o sevinenler şunu unutmasın ki işsizliğin artması demek tüm ülkeyi etkiler. İnsanların alım gücü olmazsa kimse para kazanamaz.
  • iyi güzel de yök e bağlı okullarda eğitim devam ediyor ya onu da durdurun ya da diğerine de devam edin
  • Zaten yeni ogrenci gelmiyor uzun suredir, egitimine baslamis ogrencileri de durdurursaniz butun ucus okullari iflasa gider.
  • Madem kapanma var herkes kapanacak, bazilari egitim icin beklerken, yerinde sayarken bazilari şakir şakır egitime devam ediyordu. Iyi oldu. Bu ayrimcilikti arkadaslar kimse kusura bakmasın. Hepimiz ayni durumdayız, ben hayallerimi bir maille 3 sene ertelemek zorunda kaliyorsam sen de bekleyeceksin. Şuanda tüm ulke hatta dunyanin çikarı ortak kapanma herkes buna uymak zorunda.
  • Açıkta pilot yığılması oldu elhamdülillah pandemi bitince yine oturayacğız plansızlık yüzünden... 3 yıldır işsizim artk umudum kalmadı.İş fln bulacaksınız umuduna kapılmayın
  • Ne yazık ki Çok geç alınmış bir karar. Yaza kadar yüz yüze hiçbir eğitim faaliyeti olmamalı. Bu gidişatı başka türlü durdurma şansımız yok. Özellikle gençlerin bu dönemde daha dikkatli olmaları gerekiyor. 65 yaş üstünü kısıtlamak yeterli değil. Lokantaları kapat, yüz yüze eğitimi serbest bırak, olacak şey mi? Bütün dünya biliyor ki maalesef gençler daha yaygın taşıyıcı.
  • Bizim için değişen birşey yok, THK normal zamanda da uçurmuyordu :)

Türkiye'de artışa geçen Covid-19 vakaları nedeniyle yeni alınan tedbirler, uçuş okullarını da etkiledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Yüz Yüze Eğitim'e ara verilmesi konulu genelgesine göre Uçuş okullarında uçuş eğitimleri durduruldu.

Bakanlığın genelgesindeki ilgili bölüm:

I- Özel seşitlî kurslar, hizmetiçi eğitim merkezden, uzaktan öğretim kursları, özel öğretim kursları ilgi (b) GeneJge doğrultusunda uyguladıkları programlann teorik kısımlarını durumun uzaktan öğretime yönelik altyapısının bulunması ; durumun ve kursiyerin/öğrencinin talep etmesi halinde uzaktan öğretir olarak yapacaklardır. Söz konusu kurumların uyguladıkları programlarda uygulamalı eğitimler belirtilmiş ise söz konusu eğitimleri yüz yüze eğitim başladıktan sonra tamamlayacaklardır.

2- İlgi (b) Genelgenin 15 inci maddesi doğrultusunda eğitimlerini tamamlayan kurslar bağlı bulunduklan i1/i1çe milli eğitim müdürlüğünün izni dahilinde sınavlarını ilgi (a) Genelge bükümleri doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamalan göz önünde bulundurarak yapabileceklerdir.

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu; Uçuş okullarında uçuş eğitimleri yasaklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Saçmalık ~ 3 yıl önce
Havayolları cayır cayır yolcu taşır yanyana, kokpitte kaptan-fo oturur yanyana ! Onlar çok güvenliii....... Eğitim uçaklarında bulunmak sakıncalı? öyle mi! ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cadet ~ 3 yıl önce
Havayolu firmalarinda kaptan f/o yanyana ucuyor. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu misali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 3 yıl önce
Sınavları iptal edin atpl sınavlarını herşey durdu oda dursun dondursunlar süreyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320 captain ~ 3 yıl önce
Galiba artık havacılık bitmek üzere :( üzücü bi haber. Böyle giderse hepimiz işsiz kalabiliriz. Buna bile sevinecek insan müsveddeleri var. Ama o sevinenler şunu unutmasın ki işsizliğin artması demek tüm ülkeyi etkiler. İnsanların alım gücü olmazsa kimse para kazanamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YÖK okulları ~ 3 yıl önce
iyi güzel de yök e bağlı okullarda eğitim devam ediyor ya onu da durdurun ya da diğerine de devam edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne olacak ~ 3 yıl önce
Zaten yeni ogrenci gelmiyor uzun suredir, egitimine baslamis ogrencileri de durdurursaniz butun ucus okullari iflasa gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet.cov.tr ~ 3 yıl önce
Madem kapanma var herkes kapanacak, bazilari egitim icin beklerken, yerinde sayarken bazilari şakir şakır egitime devam ediyordu. Iyi oldu. Bu ayrimcilikti arkadaslar kimse kusura bakmasın. Hepimiz ayni durumdayız, ben hayallerimi bir maille 3 sene ertelemek zorunda kaliyorsam sen de bekleyeceksin. Şuanda tüm ulke hatta dunyanin çikarı ortak kapanma herkes buna uymak zorunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletmiş ~ 3 yıl önce
İnşallah sms ile 5 sene daha beklersin. Biz sen gibi bu işi bedava yapmıyoruz
... ~ 3 yıl önce
Açıkta pilot yığılması oldu elhamdülillah pandemi bitince yine oturayacğız plansızlık yüzünden... 3 yıldır işsizim artk umudum kalmadı.İş fln bulacaksınız umuduna kapılmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇOK GEÇ ÇOK ~ 3 yıl önce
Ne yazık ki Çok geç alınmış bir karar. Yaza kadar yüz yüze hiçbir eğitim faaliyeti olmamalı. Bu gidişatı başka türlü durdurma şansımız yok. Özellikle gençlerin bu dönemde daha dikkatli olmaları gerekiyor. 65 yaş üstünü kısıtlamak yeterli değil. Lokantaları kapat, yüz yüze eğitimi serbest bırak, olacak şey mi? Bütün dünya biliyor ki maalesef gençler daha yaygın taşıyıcı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk Pilotaj Öğrencisi ~ 3 yıl önce
Bizim için değişen birşey yok, THK normal zamanda da uçurmuyordu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000