22 Mart 2013, Cuma 08:37:51

MİLİ TAKIMI TAŞIYAN UÇAĞA YILDIRIM ÇARPTI!

Brezilya Milli Takımı ile hazırlık maçı yapmak için İsviçre’nin Cenevre kentine uçan İtalyan milli takımı havada korkulu anlar yaşadı.
  • Hadi Ordan.. yorumunu yapan arkadaşta canavvaro galiba..Demekki airporthaberi takip ediyormuş kendisi, bilmiyordum.
  • Abartmayın. Birazcık araştırma yapan orta seviye zeka sahibi insanlar bile uçağın yıldırım çarpmasına karşı korumalı olduğunu ve uçakta yıldırım çarpmasından dolayı insan ölmediğini bilir (bilmiyorsa da öğrenebilir). Sansasyon yapmanın gereği yok... İlk gördüğümde ben de reflex olarak irkildim ama uçağın korumalı olduğunu bildiğim için korkmadım...

Gök Mavili takım kafilesini taşıyan uçağın, kötü hava şartları nedeniyle şimşek çarpması sonucu panik havasında Cenevre’ye iniş yaptığı belirtildi.

Milli futbolculardan Claudio Marchisio ve kaleci Buffon’un olayın korkulu dakikalarını twittlerinde paylaştı. Tecrübeli kaleci Buffon, ‘Olayın çok korkunç’ olduğunu ifade etti.

İtalya A Milli Takımı'nın teknik direktörü Cesare Prandelli ise yaptığı açıklamada, uçaktaki herkesin korkulu dakikalar yaşadığını, ‘ben korkmadım’ diyenin olmayacağı vurguladı.

MİLİ TAKIMI TAŞIYAN UÇAĞA YILDIRIM ÇARPTI!

Yorumlar

CPT_737 ~ 11 yıl önce
Hadi Ordan.. yorumunu yapan arkadaşta canavvaro galiba..Demekki airporthaberi takip ediyormuş kendisi, bilmiyordum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi Oradan... ~ 11 yıl önce
Abartmayın. Birazcık araştırma yapan orta seviye zeka sahibi insanlar bile uçağın yıldırım çarpmasına karşı korumalı olduğunu ve uçakta yıldırım çarpmasından dolayı insan ölmediğini bilir (bilmiyorsa da öğrenebilir). Sansasyon yapmanın gereği yok... İlk gördüğümde ben de reflex olarak irkildim ama uçağın korumalı olduğunu bildiğim için korkmadım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koruma? ~ 11 yıl önce
yıldırıma karşı uçağın koruması gibi bir durum yoktur. uçak havadayken faraday kafesi görevi görerek, normal havaya göre daha fazla statik yüklü olduğu için yıldırımı çeker, iletken görevi görür ve yıldırımı yere iletir. bu, doğal bir süreçtir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000