12 Ağustos 2015, Çarşamba 10:40:15

Milas-Bodrum Havalimanı'nda 'ihaleye fesat karıştırıldı' iddiası

Milas Bodrum Havalimanı’nın ısıtma sistemi dönüşüm işinin Teknik Müdür Ersin Köksal’ın annesinin ortağı olduğu şirkete verildiği iddia edildi. Şirket sahibi Ali Yetkin Mutlu ise, “ Öyle bir şirket ortağımız olmadı” dedi.
  • Milletin gözünün içine bakarak yalan söylemek bu kadar olurdu doğrusu,neyse ki ucundan açıklanmış.Tabi tanımaz insan , resmi ortak olacak halleri yok ya.CNG adı altında satılan gazın m3 fiyatı önemli , ihale 1 liraya dahi alınsa satılacak gaz binlerce lira demek.Firmanın 2011 den itibaren havaalanı ve sözü geçen kişilerin telefon kayıtları, firma faturaları incelensin.Bakın o zaman ilk otobüsle bodrumu nasıl terkediyor insanlar.Bence böyle bir durumda böyle kişilerin , hak yiyenlerin 1 dakika daha bodrumda durmaması gerekmektedir.Allah kimseye böyle bir rezilliğe düşürecek kadar hak yedirmesin.Bravo PİŞKİN İNSANLAR BRAVO ÜLKEMİN YÜZ KARALARI ... MAHKEMEDE BÖYLE KEM KÜM EDERMİ İNSAN.
  • Hiç şaşırmadım.
  • Bu dedikodularla ilgili arkadaşımız kuruma zaten gerekli bilgileri vermiştir. Buraya bu dedikoduları, kurum içi bilgileri aktaran kişi ya da kişiler için kim ya da kimler ne yapacak? "Çamur at izi Kalsın mı?" Olacak...
  • Yeni Görevlerine Başladıktan sonra( sivil savunma ve teknik hizmetler md) Yıllarını bu kurama veren ve başarılı bir yöneticinolan arkadaşımız hakkında Söylenen dedikoduları kınıyorum.
  • Aklıma güneşi ve denizi geliyor :-)
  • küçük işler adamı, büyük bir hortum bulsa onu da kaçırmazdı.tabi birde sürekli gaz alımı var ufak ufak akıyordur.. gerçi bağlantılar kurulmuştur çoktan, üstü kapanır nasıl olsa.
  • Annesi değilse sorun yok o zaman
  • 39bin ihale değeri. Ne kazandırdı allah bilir. Uğraşmaya değecek şeyler değil

Milas Bodrum Havalimanı, 2013 yılında havalimanı Isı Santrali Brülör sisteminin Fuel oil ile birlikte CNG (Sıkıştırılmış Doğalgaz) yakacak hale dönüşümü, havalimanı Lojmanlarının Fuel oil ile çalışan ısıtma sisteminin CNG yakacak hale dönüşümü, Doğrudan Temin usulü ile ARFF Binasının Fuel oil çalışan ısıtma sisteminin CNG yakacak hale dönüşümü işlerini açık ihale usulüyle ihaleye çıkardı.

İhaleyi en iyi teklifi veren 4T Teknik Enerji Gıda Sanayii adlı firma kazandı. İhaleyi kazanan firma, ısı sistemleri dönüşüm işini belirlenen sürede yaparak DHMİ’ye teslim etti. Ancak sonrasında ihaleye ilişkin tartışmalar yaşandı.

39 bin TL’lik ihale sonrası ihale ve mal alımlarına fesat ve hile karıştırıldığı iddia edildi, ihale komisyonu ve sorumluları hakkında disiplin kovuşturması açılacağı öne sürüldü.

İddiaya göre fuel oil ile çalışan ısıtma sisteminin CNG’ye dönüşüm işini alan 4T Teknik Enerji Gıda Sanayi  şirketinin ortağı aynı zamanda o dönem Bodrum Havalimanı Teknik Hizmetler Müdür Vekili olan Ersin Köksal’ın annesi idi.

ŞİRKET SAHİBİ YALANLADI
Kamu İhale Kanununa göre, ihaleyi yapan idarenin ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylama görevi olanların üçüncü dereceye kadar kan hısımlarının  İhaleye katılamayacaklarından yola çıkılarak ihalenin mercek altına alındığı kaydedilirken Airporthaber’in ulaştığı şirket sahibi Ali Yetkin Mutlu iddiaları yalanladı.

Bodrum Havalimanı Teknik Müdürü Ersin Köksal’ın annesinin sözkonusu şirkette herhangi bir ortaklığı bulunmadığını belirten Mutlu, “ Şirket ortaklarımızdan Nezahat Uluçam’ın mühendis oğlu ile Ersin Köksal’ın arkadaşlığı vardır. Ancak annesinin şirketimizle hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Zaten şu anda sözkonusu şirketi limited ortaklarından devraldım. Bu kadar küçük meblağlı rakamların konuşulduğu ihalelerde bu söylentilerin neden çıkarıldığını anlayamıyorum” diyerek iddiaları reddetti.

Milas-Bodrum Havalimanı'nda 'ihaleye fesat karıştırıldı' iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

46 ~ 8 yıl önce
Milletin gözünün içine bakarak yalan söylemek bu kadar olurdu doğrusu,neyse ki ucundan açıklanmış.Tabi tanımaz insan , resmi ortak olacak halleri yok ya.CNG adı altında satılan gazın m3 fiyatı önemli , ihale 1 liraya dahi alınsa satılacak gaz binlerce lira demek.Firmanın 2011 den itibaren havaalanı ve sözü geçen kişilerin telefon kayıtları, firma faturaları incelensin.Bakın o zaman ilk otobüsle bodrumu nasıl terkediyor insanlar.Bence böyle bir durumda böyle kişilerin , hak yiyenlerin 1 dakika daha bodrumda durmaması gerekmektedir.Allah kimseye böyle bir rezilliğe düşürecek kadar hak yedirmesin.Bravo PİŞKİN İNSANLAR BRAVO ÜLKEMİN YÜZ KARALARI ... MAHKEMEDE BÖYLE KEM KÜM EDERMİ İNSAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
48 ~ 9 yıl önce
Hiç şaşırmadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
48 ~ 9 yıl önce
Burada yazılanlar daha ne ki!
ŞEREF ~ 9 yıl önce
Bu dedikodularla ilgili arkadaşımız kuruma zaten gerekli bilgileri vermiştir. Buraya bu dedikoduları, kurum içi bilgileri aktaran kişi ya da kişiler için kim ya da kimler ne yapacak? "Çamur at izi Kalsın mı?" Olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FEREŞ ~ 9 yıl önce
Tam alnınızın ortasında kalmışa benziyor bu iş...
KUŞCUBAŞI EŞREF ~ 9 yıl önce
ŞEREF! Dedikoduysa haberi TEKZİP edin. Kuruma vermiş olduğu bilgileri açıklayın...
Panik Yok! ~ 9 yıl önce
Şeref! Kurum içi bilgiler Kamu yararına ve Kamu adına yapılmışsa sıkıntı yok. Keza; Bahse konu haberdeki bilgileri öğrendiği tarih itibariyle üst disiplin amirlerine bildirmeyen ve gereğini yapmayanları kim yada kimler ne yapacak? Dedikoduysa TEKZİP edin. Buradan DHMİ çalışanlarına ve Kamuya algı yaratmaya çalışmayın. Ayrıca; Türk Ceza Kanununa göre yapılan bu fiillerin karşılığına bakın.(Görevi kötüye kullanma, İhaleye fesat ve hile karıştırma, İRTİKAP, Dolandırıcılık) Denetim Görevini İhmal edenler içinde karşılığı var. DEDİKODUYSA TEKZİP EDİN!!!!
Boncuk ~ 9 yıl önce
Yeni Görevlerine Başladıktan sonra( sivil savunma ve teknik hizmetler md) Yıllarını bu kurama veren ve başarılı bir yöneticinolan arkadaşımız hakkında Söylenen dedikoduları kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dutch ~ 9 yıl önce
Aklıma güneşi ve denizi geliyor :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 9 yıl önce
küçük işler adamı, büyük bir hortum bulsa onu da kaçırmazdı.tabi birde sürekli gaz alımı var ufak ufak akıyordur.. gerçi bağlantılar kurulmuştur çoktan, üstü kapanır nasıl olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelberi ~ 9 yıl önce
Annesi değilse sorun yok o zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
39 ~ 9 yıl önce
39bin ihale değeri. Ne kazandırdı allah bilir. Uğraşmaya değecek şeyler değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000