15 Ağustos 2022, Pazartesi 15:30:48

MGA HEDEF BELİRLEDİ; ‘DÜNYANIN HER YERİNE UÇMAK İSTİYORUZ’

Anex tarafından Antalya merkezli olarak kurulan MGA’nın (Mavi Gök Havacılık) Genel Müdürü İlker Göçhan ve Genel Müdür Yardımcısı Levent Çiftçi AirportHaber’e özel açıklamalar yaptı.
  • yönetim ekibi bakım konularında iyi olabilir (buda tartışma konusu), bakım tecrübelerine de diyecek birşey yok ama operasyon işletme ve ticaret uzak konular bu arkadaşlara. biz kısa zamanda çok iyi iş çıkarttık diyenler arkanızda baskı oluşturduğunuz isimler olmasaydı ve shgm size tanıdığı ayrıcalıkları tanımasaydı ne olacaktı durumunuz. 3 ay önce onlarca kişiyi kapının önüne koymadı mı bu insanlar güvenilir mi bu zihniyete niyeti kötü kendisi beceriksiz ama çalışanlara tü kaka yarınlar bunlar için karanlık Sonra bu şirket wet lease yapsın diye mi kuruldu ! bu sene duruma bakalım azur yolcuları antalya'ya getirsin mga aynı yolcuyu buradan alıp meksika, tayland falan uçursun aklınızı sevsinler sizin tutmazsa corendon alıyor nasılsa wet lease 2 sene sonra görünür bu müthiş başarılarınız
  • Dürüst ve iş bilen insanlarla dolu bir şirket, eminim fark yaratacaklar..!
  • TK seviyesine gelmeden dar ve geniş gövdeli operasyon yapmak anlamsız. Önce bi low-cost başlayın, Pegasus'a ve SunEx'e rakip olun dar gövdede 50 uçak sayısını yakalayın daha sonra geniş gövdeye geçersiniz, benim şahsi fikrim belkide ben yanlış düşünüyorum. Bol kazançlı yıllar görmeniz dileğiyle.
  • Sektörde adı sanı duyulmamış isimler? Kimdir bunlar
  • mexico ve taylanda antalya uzerinden mi ucacak
  • Böyle baslarsa adb den ada ya bile ucamazlar…
  • Tamam, "eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır!" diye bir atasözü var havacılıkta. Ancak haberde verildiği gibi bu kadar iddialı konuşuyorsanız, işe bismillah derken ortalama yaşı 21 yıl olan, Azur Air Ukraine'nin geri vermek durumunda kaldığı 3 tane B738 ile başlamak ne kadar güven verici oluyor? Geçmişte, o kadar çok olumsuz örnek var ki Türk Sivil Havacılığında?
  • 777 lerle guney amerika ya acilmalilar. Ozellikle orda iki kesim var. Bir lubnanlilar onlari Antalya uzerinden beyruta baglayabilirler. 2 bir cok Brezilyali icin Turkiye de haci olmak icin kutsal yerleri var. Kapadokya ve Bergama gibi. O pazari Turkiyeye cekerler.
  • Haberlere bakıyorum bu şirket biraz fazla show peşinde. Birçok havayoluna nefes olduk derken ne demek istiyor anlayan var mı? Sanırsın sektörü tek başına ayağa kaldırdı durun daha dün kuruldunuz.
  • Dilerim anlattıklarıyla kalmayıp 20 uçağa , 30 uçağa çıkarlar. Birçok çalışan da istihdam edilir. Zamanında ne çok havayolu , ne vaatlerle kurulmuştu ve devam etmişti. Bu şirket de onlara benzemez dilerim.

Anex tarafından Antalya merkezli olarak kurulan MGA’nın (Mavi Gök Havacılık) Genel Müdürü İlker Göçhan ve Genel Müdür Yardımcısı Levent Çiftçi AirportHaber’e özel açıklamalar yaptı.

Şirketin Antalya’daki idari binasında AirportHaber’i ağırlayan İlker Göçhan ve Çiftçi, şirketin planları ve hedefleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz ay operasyonlara başlayan Mavi Gök Havacılık Avrupa uçuşlarıyla havadaki serüvenine ilk adımı atmıştı. Şirketin kurulmasıyla birçok havayoluna da nefes olduklarını ifade eden Genel Müdür Göçhan, ‘Avrupa’nın sıkıntılı döneminde birçok havayoluna çok iyi geldik’ dedi.

FİLODA 3 ADET 737-800 3 ADET 777-300ER OLACAK

MGA’nın şu an için filosunda 3 adet Boeing 737-800 tipi uçağı bulunduğunu ifade eden Göçhan, ‘3 adet de Boeing 777-300ER tipi uçağı filomuza katacağız. Bu uçaklarımız 2022 yılı bitmeden filomuza dahil olacak’ dedi.

Söz konusu uçakların 1 tanesinin modifikasyon sürecinde olduğunun altını çizen Göçhan sözlerini şöyle sürdürdü:

Filomuza katılacak 3 adet Boeing 777-300ER tipi uçaklarımızdan biri hali hazırda THY Hangarında modifikasyon sürecinde. Tamamlanmasının hemen ardından filomuza katarak operasyonlara dahil edeceğiz. Söz konusu uçaklarımız 7 adedi Buesiness olmak üzere 520 koltuklu olacak’ dedi.

‘DÜNYANIN HER YERİNE UÇMA HEDEFİMİZ VAR’

MGA Havacılık olarak dünyanın her yerine uçmak istiyoruz. Bu yüzden kurulduk. 777-300ER uçaklarımızla Dominik, Meksika ve Tayland gibi ülkelere ağırlık vereceğiz. Biz tatil turizmi satıyoruz ve bunu dünyanın her yerinde yapmak istiyoruz. Bu nedenle aslında full charter uçmaktan yanayız. Hangi pazarda potansiyel bulursak orada büyümek hedefinde olacağız. Aslında biz havacılığa lojistik olarak da bakıyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız yoğunlaşmaya devam edecek.

SAVAŞ DÖNEMİNDE BU ADIMI ATMAK RİSKLİ MİYDİ?

Rusya-Ukrayna savaşı dünya için elbette zor bir süreç. Hatta Avrupa’daki handling krizini de düşünecek olursanız biz çok zor bir süreçte bu adımı attık. Risk olarak görülebilir ama bizim zaten burada 320 personelimiz hazırdı. Ciddi bir potansiyelin olduğunu da yok sayamayız. Bu açılardan baktığınızda riskli olarak değerlendiremeyiz. Hedefimiz sürekli büyümek olacak.

Şu an için Antalya base’li olmaya devam edeceğiz. Filomuzu büyütmek gibi bir durum oluşursa İstanbul gibi bir base’i o zaman düşünebiliriz. Ancak şu aşamada Antalya’dayız.

FİLODAKİ UÇAKLAR İÇİN UÇUŞ EKİPLERİ NE DURUMDA?

Boeing 737-800 tipi uçaklarımız için kabin ve kokpit personeli istihdamı tamamlanmış durumda. Gelecek olan 777-300’ler için ise süreci uçaklar gelmeye başladıkça sürdüreceğiz. Ancak kabin ve kokpit konusunda herhangi bir sıkıntımız yok.

Ayrıca Türkiye’de birçok havayolu adına uçtuğumuz için Avrupa’da yaşanan yer hizmetleri krizi konusunda onlara çok yardımcı olduk. Hatta onlara bir nefes verdik.

MGA hali hazırda Avrupa’ya 15 uçuş gerçekleştiriyor.


 

MGA HEDEF BELİRLEDİ; ‘DÜNYANIN HER YERİNE UÇMAK İSTİYORUZ’

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

kafa aynı ~ 2 yıl önce
yönetim ekibi bakım konularında iyi olabilir (buda tartışma konusu), bakım tecrübelerine de diyecek birşey yok ama operasyon işletme ve ticaret uzak konular bu arkadaşlara. biz kısa zamanda çok iyi iş çıkarttık diyenler arkanızda baskı oluşturduğunuz isimler olmasaydı ve shgm size tanıdığı ayrıcalıkları tanımasaydı ne olacaktı durumunuz. 3 ay önce onlarca kişiyi kapının önüne koymadı mı bu insanlar güvenilir mi bu zihniyete niyeti kötü kendisi beceriksiz ama çalışanlara tü kaka yarınlar bunlar için karanlık Sonra bu şirket wet lease yapsın diye mi kuruldu ! bu sene duruma bakalım azur yolcuları antalya'ya getirsin mga aynı yolcuyu buradan alıp meksika, tayland falan uçursun aklınızı sevsinler sizin tutmazsa corendon alıyor nasılsa wet lease 2 sene sonra görünür bu müthiş başarılarınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahada kalmadı bu sirket ~ 3 ay önce
Etme bulma dünyası
777 ~ 2 yıl önce
Dürüst ve iş bilen insanlarla dolu bir şirket, eminim fark yaratacaklar..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 1 yıl önce
Toplama kampı..
Dar mı geniş mi? ~ 2 yıl önce
TK seviyesine gelmeden dar ve geniş gövdeli operasyon yapmak anlamsız. Önce bi low-cost başlayın, Pegasus'a ve SunEx'e rakip olun dar gövdede 50 uçak sayısını yakalayın daha sonra geniş gövdeye geçersiniz, benim şahsi fikrim belkide ben yanlış düşünüyorum. Bol kazançlı yıllar görmeniz dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimdir ~ 2 yıl önce
Sektörde adı sanı duyulmamış isimler? Kimdir bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slm ~ 2 yıl önce
Adı şanı duyulanları siz çok iyi bilirsiniz. Duyulmayanlar çalmayanlardir.
rus ~ 2 yıl önce
mexico ve taylanda antalya uzerinden mi ucacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IL ~ 2 yıl önce
Böyle baslarsa adb den ada ya bile ucamazlar…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 2 yıl önce
Tamam, "eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır!" diye bir atasözü var havacılıkta. Ancak haberde verildiği gibi bu kadar iddialı konuşuyorsanız, işe bismillah derken ortalama yaşı 21 yıl olan, Azur Air Ukraine'nin geri vermek durumunda kaldığı 3 tane B738 ile başlamak ne kadar güven verici oluyor? Geçmişte, o kadar çok olumsuz örnek var ki Türk Sivil Havacılığında?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guney Amerika ~ 2 yıl önce
777 lerle guney amerika ya acilmalilar. Ozellikle orda iki kesim var. Bir lubnanlilar onlari Antalya uzerinden beyruta baglayabilirler. 2 bir cok Brezilyali icin Turkiye de haci olmak icin kutsal yerleri var. Kapadokya ve Bergama gibi. O pazari Turkiyeye cekerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XWB ~ 2 yıl önce
Haberlere bakıyorum bu şirket biraz fazla show peşinde. Birçok havayoluna nefes olduk derken ne demek istiyor anlayan var mı? Sanırsın sektörü tek başına ayağa kaldırdı durun daha dün kuruldunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pinti ~ 2 yıl önce
Bende amerikaya uçmak istiyorum ama olmuyor
Niye bu kdr kötusun ~ 2 yıl önce
Kac kisi ekmek yiyor farkındamisin sen.2 sirket açılmasaydi kimse bizi almiyodu
Kaptan ~ 2 yıl önce
XWB şunu demek istemiş henüz az olan kendi uçuşlarımızın yanısıra uçuşlarını yetiştiremeyen bazı şirketlere subcharter uçuşları yaparak destek vererek rahat nefes almalarını da sağladık anlamında mesela Corendon ve freebird…Her söyleneni menfi eleştireceğinize Hayırlı uğurlu olsun emniyetli uçuşlar ve başarılar dilemek daha medeni bir konuşma olur…XWB Ne demekse sizde onu bir açıklığa kavuşturuda anlayalım…
Kimse sizi almiyordu ~ 2 yıl önce
Ve burasi Aldi bu da sizin ezikliginiz Hala buralara yazabiliyorsaniz bir de. insanda biraz gurur olur icerisinin seviyesi bu konusmalarinizdan anlasiliyor zaten
Kaptan ~ 2 yıl önce
Dilerim anlattıklarıyla kalmayıp 20 uçağa , 30 uçağa çıkarlar. Birçok çalışan da istihdam edilir. Zamanında ne çok havayolu , ne vaatlerle kurulmuştu ve devam etmişti. Bu şirket de onlara benzemez dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor ~ 2 yıl önce
Bu kadroyla zor..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000