26 Şubat 2020, Çarşamba 09:13:06

Meteorolojiden fırtına uyarısı!

Meteorolojiden yapılan uyarıya göre İstanbul'da lodos etkili olacak. Bugün rüzgarın 70 km üzerinde, yarın ise 100 km'yi bulması bekleniyor.
  • veya 04-22 pisti sart.
  • Istanbul Havalimani lodos icin hic uygun bir havalimani degil. Allah korusun insallah bir hasar yada kaza olmaz. Ama cok iptallerin olacagi kesin.

Meteorolojiden yapılan uyarıya göre İstanbul'da lodos etkili olacak. Bugün rüzgarın 70 km üzerinde, yarın ise 100 km'yi bulması bekleniyor. Vatandaşların çatı uçmalarına karşı tedbirli olması istendi. Ayrıca İDO ve BUDO seferlerinde aksamalar yaşanabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği, yarın ilk saatlerden itibaren Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunuyor.

RÜZGARIN HIZI 100 KİLOMETREYİ BULACAK

İstanbul Valiliği'nden Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğü'nün verileri paylaşıldı. Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Açıklama şu şekilde:

Bugün Güney ve Güneybatı yönlerinden esecek olan rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren bölgemizde fırtına (60-75 km/saat), Perşembe günü ise kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN UYARI

AKOM'un verilerine göre, güne rüzgârlı hava ile başlayan İstanbul'da, rüzgâr akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek ve yerel hafif yağışlar yaşanacak. Bu hafta boyunca Lodos yönlü rüzgârların etkili olması, sıcaklıkların tekrardan 11-15 derece aralığında mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Çarşamba öğle saatlerinden itibaren rüzgârın kuvvetini arttırarak Perşembe akşam saatlerine kadar aralıklarla fırtına şeklinde (50-90km/s) eseceği, beraberinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

AKOM'un meteorolojik harita ve verilere göre, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 8 Mart'a kadar mevsim normalleri civarı ile 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN YAĞIŞ UYARISI

Yağışların yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kayseri, Sivas, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ İÇİN UYARI

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerinden fırtına(60-75 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteorolojiden fırtına uyarısı!

Yorumlar

03-21 ~ 4 yıl önce
veya 04-22 pisti sart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Istanbul Havalimani ~ 4 yıl önce
Istanbul Havalimani lodos icin hic uygun bir havalimani degil. Allah korusun insallah bir hasar yada kaza olmaz. Ama cok iptallerin olacagi kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SIKINTI ~ 4 yıl önce
RUZGAR DEGIL PISTLERIN YONU

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000