23 Mart 2015, Pazartesi 14:17:33

METEOROLOJİDE İŞ YAVAŞLATMA

Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Adıyaman Meteoroloji İl Müdürlüğü önünde, basın açıklaması düzenleyerek meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatlarının yeniden verilmesi istenildi.
  • Çelebi ve tgs olarak bizde tazminat isteruk Arff aim ve meteorolojiden çok daha fazla havacılığa hizmet ediyoruz :):)
  • şu arff denen personeli Belediyeye mi devredeceksiniz, hava yolu şirketlerine mi vereceksiniz, eurocontrol'e mi bağlayacaksınız bir an önce yapın yahu. Adamcağızlar yırtık dondan çıkar gibi heryerden çıkıyorlar, alakalı alakasız her konuya aç kurtlar gibi saldırıp para da para diyorlar. Dhmi personeli olamaz burada yazanlar. Aslına bakarsanız memur olmamalı böyleleri. Bu nasıl bir aç gözlülük nasıl bir kindir. Git arkadaş madem çok kalifiye, çok niteliklisiniz doktoranız masterınız var, en iyi üniversitelerin en iyi bölümlerini bitirdiniz, bir kaç yabancı diliniz var, üstelik bu kadar düşük maaş alıyor ve acınızdan ölüyorsunuz, hala ağzınız koka koka dhmi de çalışmaya ne ihtiyacınız var. Size iş mi yok. Bırakın uçaklara diğerleri hizmet etsin. Siz de krallar gibi o uçaklarda yolculuk eder dünyayı dolaşırsınız, üstün niteliklerinize uygun yeni işinizden aldığınız maaşla.
  • küçük dağları ben yarattım havasında olan , burnu büyük ve yükseklerde olan, kendini beğenmiş guleci kardeşlerimiz oldukça bu kurumda kimseye huzur yok anlayın sevgili arkadaşlar...bugun kendilerin haricinde olanlara tazminat haram derler, ozellesme olsada sırtımızdaki asalaklardan kurtulsak derler.son mutlu son olmaz... bu sefer de birbirlerini yerler...
  • BAHÇIVAN,bende havalimanı bahçelerinden sorumluyum,biz olmazsak pilotların morali bozulur,uçuşlar aksar bizde uçuş tazminatı isterük:)))bunlar aç ve utanmaz yaw sizin havacılıkla ne ilginiz var
  • Ben de yılda 2-3 kez uçakla yolculuk yapıyorum. Ben de havacılık tazminatından payımı istiyorum. Benim yolculuk yapmam hava yolu şirketleri ve hava limanı işletmecilerinin özellikle de DHMİnin yıl sonu kapasite raporlarının yolcu istatistiği bakımından rakamları artırıyor. Havacılık tazminatında benim de hakkım var: Ben de hakkımı istiyorum hakkımı verin.
  • bu tazminat sadede atc cinin.yav herkes atc cilere takmış da,yav şu aim transit geçişlerin neresinde.hani transit tepeden geçen uçağa hizmet edenlere cukkanın büyüğü verilmesi dümeni varya aim bunun neresinde.tepeden geçen uçağa aim ne hizmeti veriyor.bilmediğim için soruyorum.gerçekten öyle boş muhabbet etmeden biz şöyle böyle eğitimimiz var biz harikuladeyiz fevkaledenin fevkindeyiz tatavası yapmayacak birisi açıklayabilir mi bu sorumu.orhan başganın bir kıyağı mıydı yoksa dhmi de kıyak iş aim cilik thy da hosteslik bu iki meslek grubunun ücretinin neden bu kadar yüksek olduğunu anlamadım gitti.itfaiyede bıraksın şu işi yav kebap işiniz sabahtan akşama tazminat aşağı ek ödeme yukarı boş bakkal şey tartar hesabı biraz da şükür deyin .yüzünüze bişey demiyorsak küsmeyelim diye ama artık diğer personeller de bu mevzudan sıkıldı
  • Siz mumur olana kadar kac kisiye yasildiniz kim bilir. Ama.atanincada firafun oldunuz isinizi yapmaz oldunuz. Yattiginiz sicak odanizda ne havacilik tazminati istiyorsunuz. bugun sabah gorudu yuz metre verdiniz halbuku onbes kilometre gorus vardi. Resiz etyiniz bizi. Bizim emegimiz havayolunun ettigi zarar bunlari ahirette hesabini vereceksiniz. Sahsi menfaatlariniz icin binletce kisinin kul hakkina girdiniz. Hepsiyle twk tek helallesmeniz gerekiyor. Ben helal etmiyorum. O zaman havaalanindaki kafeteryacida havacilik tazminati almali. O da ucanlar kahve satiyor.
  • Hah etfayeciden sonra bir de donsuz geceler eksikti
  • Akşama kadar oturmaktan çok yoruluyorlar ne yapsınlar.
  • Yaw arkadaş meteoroloji bilgileri gelmiyor diye mahvolduk, bu gün üç sefer vardı, firmadan aradılar dediler uçamıyoz, neden? ATIS okumuyo, yer rüzgarını söylemiyolar... Allahım yarabbim, lan zaten yalan yanlış bilgi veriyorsunuz birde utanmadan para mı istiyorsunuz, kaç kere poseidondan bakıp uçuş planlıyoruz haberiniz var mı? Koskoca şirket yahu, düz vatandaşın baktığı internet sitesine sizden daha fazla itimat ediyor... Şu havacılık camiasında en gıcık olduğum bi ATCOlar bide meteocular ya, biri burnundan kıl aldırmaz kötü taksici gibi dolaştırıp durur, biri rüzgar rüyet falan bakar onuda yalan yanlış yapar.

Adıyamab Neteoroloji İl Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Büro Emekçileri Sendikası Adıyaman İl Temsilciliği Meteoroloji İş Yeri Temsilcisi Mahmut Torun şunları söyledi:

“Meteoroloji emekçileri olarak bugün ülke genelinde iş yavaşlatma, iş bırakma eylemleri yapıyoruz. Yaptığımız basın açıklamaları ile taleplerimizi sağır kulaklara bir kez daha duyurmaya çalışıyoruz. Genelde kamu emekçileri öznelde Meteoroloji emekçileri olarak her geçen gün yaşam koşullarımız ağırlaşmaktadır. 2013 yılında AKP hükümeti ile Memur- Sen arasında imzalanan satış sözleşmesi kamu emekçilerinin 2 yıl zam ve enflasyon farkı alamadığı bir süreci beraberinde getirmiştir.

Yine 2011 yılında çıkartılan 666 sayılı KHK önemli gelir kayıplarına yol açmış, kamu hizmetlerinin piyasalaşması ve hayat pahalılığı emekçileri canından bezdirmiştir. AKP’nin ‘Yeni Türkiye’sinde de emekçiler açısından yeni bir durum söz konusu değildir. Her geçen gün iş yerlerimizde keyfi uygulamalar, ayrımcılık, kadrolaşma artarak devam etmektedir. Meteoroloji emekçileri gece gündüz demeden, tatil günleri dahil meteorolojik olayları ve iklimi sürekli izleyerek, yorumlamak ve ilgililerle neticeleri paylaşmak; tüm sektörler ve vatandaşlar için can ve mal güvenliğini, hayat kalitesini artırıcı, nitelikli, kesintisiz ve meteorolojik hizmetler sunarken emeğinin karşılığını alamamaktadır.

Yoksulluk sınırı rakamının altında, açlık sınırı rakamlarına yakın bir maaş düzeyinde çalışma koşulları ile karşı karşıya bırakılan meteoroloji emekçilerinin bu güne kadar birikmiş sorunlarına ve taleplerine karşı gerek Genel Müdürlük gerekse de Orman ve Su İşleri Bakanlığı duyarsız davranmaya devam etmektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü emekçilerinin böylesi bir gelirden mahrum bırakılması hem çifte standart hem de eşitlik ve adalet ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Üstelik personel ve yatırıma ayrılan pay arttıkça eurocontrol geliri de artmaktadır. Başta Orman ve Su İşleri Bakanı olmak üzere Meteoroloji Genel Müdürünü meteoroloji emekçilerinin taleplerine çözüm bulmaya davet ediyor haklarımızı alana kadar yapacağımız eylem ve etkinlerde ısrarcı olacağımızın altını çiziyoruz. TBMM tatile girmeden başta eurocontrol gelirlerinden payımız olmak aşağıda yer alan taleplerimiz ile ilgili yasal düzenleme yapılmasını talep ediyor eylem ve etkinlikler dışında siyası iktidara sandıkta da mesajımızı vereceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Meteoroloji emekçileri olarak, meteoroloji emekçilerinin hakkı olan havacılık tazminatının bir an önce ödenmeye başlamasını, meteoroloji emekçilerinin fazla mesai ve nöbet adı altında çalıştırılmalarının karşılığı fazla mesai olarak ödenmeye başlamasını, kaldırılan arazi tazminatının tekrar ödenmesini istiyoruz. Vardiyalı çalışmalarda çalışanların mesai saatlerinin düzenlenmesini, bayramlarda ve resmi tatillerde farklı olarak nöbet ücretinin ödenmesini, Radiosonde rasatı yapan personele işgüçlüğü zammı ödenmesini vardiyalı çalışan personele yıpranma payı verilmesini talep ediyoruz.

Döner sermaye gelirlerinden, reklam gelirlerinden personele pay aktarılmasını, servis ve yemek taleplerinin karşılanmasını, her türlü ek ödemenin emekli aylığına esas kazanca eklenmesini istiyoruz.”

METEOROLOJİDE İŞ YAVAŞLATMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çelebi ve tgs olarak bizde tazminat isteruk Arff aim ve meteorolojiden çok daha fazla havacılığa hizmet ediyoruz :):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 9 yıl önce
şu arff denen personeli Belediyeye mi devredeceksiniz, hava yolu şirketlerine mi vereceksiniz, eurocontrol'e mi bağlayacaksınız bir an önce yapın yahu. Adamcağızlar yırtık dondan çıkar gibi heryerden çıkıyorlar, alakalı alakasız her konuya aç kurtlar gibi saldırıp para da para diyorlar. Dhmi personeli olamaz burada yazanlar. Aslına bakarsanız memur olmamalı böyleleri. Bu nasıl bir aç gözlülük nasıl bir kindir. Git arkadaş madem çok kalifiye, çok niteliklisiniz doktoranız masterınız var, en iyi üniversitelerin en iyi bölümlerini bitirdiniz, bir kaç yabancı diliniz var, üstelik bu kadar düşük maaş alıyor ve acınızdan ölüyorsunuz, hala ağzınız koka koka dhmi de çalışmaya ne ihtiyacınız var. Size iş mi yok. Bırakın uçaklara diğerleri hizmet etsin. Siz de krallar gibi o uçaklarda yolculuk eder dünyayı dolaşırsınız, üstün niteliklerinize uygun yeni işinizden aldığınız maaşla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
küçük dağları ben yarattım havasında olan , burnu büyük ve yükseklerde olan, kendini beğenmiş guleci kardeşlerimiz oldukça bu kurumda kimseye huzur yok anlayın sevgili arkadaşlar...bugun kendilerin haricinde olanlara tazminat haram derler, ozellesme olsada sırtımızdaki asalaklardan kurtulsak derler.son mutlu son olmaz... bu sefer de birbirlerini yerler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
BAHÇIVAN,bende havalimanı bahçelerinden sorumluyum,biz olmazsak pilotların morali bozulur,uçuşlar aksar bizde uçuş tazminatı isterük:)))bunlar aç ve utanmaz yaw sizin havacılıkla ne ilginiz var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hak hukuk ~ 9 yıl önce
Ben de yılda 2-3 kez uçakla yolculuk yapıyorum. Ben de havacılık tazminatından payımı istiyorum. Benim yolculuk yapmam hava yolu şirketleri ve hava limanı işletmecilerinin özellikle de DHMİnin yıl sonu kapasite raporlarının yolcu istatistiği bakımından rakamları artırıyor. Havacılık tazminatında benim de hakkım var: Ben de hakkımı istiyorum hakkımı verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atcocu ~ 9 yıl önce
bu tazminat sadede atc cinin.yav herkes atc cilere takmış da,yav şu aim transit geçişlerin neresinde.hani transit tepeden geçen uçağa hizmet edenlere cukkanın büyüğü verilmesi dümeni varya aim bunun neresinde.tepeden geçen uçağa aim ne hizmeti veriyor.bilmediğim için soruyorum.gerçekten öyle boş muhabbet etmeden biz şöyle böyle eğitimimiz var biz harikuladeyiz fevkaledenin fevkindeyiz tatavası yapmayacak birisi açıklayabilir mi bu sorumu.orhan başganın bir kıyağı mıydı yoksa dhmi de kıyak iş aim cilik thy da hosteslik bu iki meslek grubunun ücretinin neden bu kadar yüksek olduğunu anlamadım gitti.itfaiyede bıraksın şu işi yav kebap işiniz sabahtan akşama tazminat aşağı ek ödeme yukarı boş bakkal şey tartar hesabı biraz da şükür deyin .yüzünüze bişey demiyorsak küsmeyelim diye ama artık diğer personeller de bu mevzudan sıkıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aim ~ 9 yıl önce
aim istihbarat işiyle uğraşır, enroute safhasında overflight yapan uçuşların planları, ulusal kurallara uygunluğu vs... gibi işleri takip eder. burada önemli olan ne kadar sorumluluk aldığın, ATC en sorumlu kişidir, kimseye danışmadan uçuşu anlık olarak istediği şekilde yönetir, tabi sonra hesabını vermek kaydıyla, ardından AIM gelir, ATC'nin masasına giren çıkanın hesabını onlar verir, misal permisiz bir uçak Türk FIR'ına girerse ATC'nin sadece canını yakarlar ama Aimcinin kellesini alırlar. Bu yüzden Aim bu hizmet sınıfında ve tabi tazminat oranlarında ATC'nin ardından ikinci en yüksek oranı alır ve almalıdır.
calisan ~ 9 yıl önce
Siz mumur olana kadar kac kisiye yasildiniz kim bilir. Ama.atanincada firafun oldunuz isinizi yapmaz oldunuz. Yattiginiz sicak odanizda ne havacilik tazminati istiyorsunuz. bugun sabah gorudu yuz metre verdiniz halbuku onbes kilometre gorus vardi. Resiz etyiniz bizi. Bizim emegimiz havayolunun ettigi zarar bunlari ahirette hesabini vereceksiniz. Sahsi menfaatlariniz icin binletce kisinin kul hakkina girdiniz. Hepsiyle twk tek helallesmeniz gerekiyor. Ben helal etmiyorum. O zaman havaalanindaki kafeteryacida havacilik tazminati almali. O da ucanlar kahve satiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hah etfayeciden sonra bir de donsuz geceler eksikti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meteo ~ 9 yıl önce
Akşama kadar oturmaktan çok yoruluyorlar ne yapsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahvolduk ~ 9 yıl önce
Yaw arkadaş meteoroloji bilgileri gelmiyor diye mahvolduk, bu gün üç sefer vardı, firmadan aradılar dediler uçamıyoz, neden? ATIS okumuyo, yer rüzgarını söylemiyolar... Allahım yarabbim, lan zaten yalan yanlış bilgi veriyorsunuz birde utanmadan para mı istiyorsunuz, kaç kere poseidondan bakıp uçuş planlıyoruz haberiniz var mı? Koskoca şirket yahu, düz vatandaşın baktığı internet sitesine sizden daha fazla itimat ediyor... Şu havacılık camiasında en gıcık olduğum bi ATCOlar bide meteocular ya, biri burnundan kıl aldırmaz kötü taksici gibi dolaştırıp durur, biri rüzgar rüyet falan bakar onuda yalan yanlış yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000