14 Temmuz 2009, Salı 09:47:58

MET-AIRzedeler'den bir mektup daha...

Met-Air öğrencilerin çaresizliği hala devam ediyor. Uçuşlarını yapamayan öğrencilerden gelen E-posta, durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne seriyor.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Arkadaşlar bence bu işin eğitimcileri bonair uçuş okuludur en eski okullardan birisidir bonair. çok pilotlar yetişdirdi çokkkkk...
  • Arkadaşlar lütfen mantıklı olun bu okul hakkında ki haberler sıkmaya başladı. SHGM zaten gelip okulun eğitimini 3 ay süreliğine askıya almış. Eğer kendini düzeltmezsen gerekli yaptırımı uygularım demiş. Şimdi okulun el değiştirmesi için satış görüşmeleri sürüyor. Bekleyelim görelim. Eninde sonunda bir çözüme kavuşacak bu durum. Okulun durumu böyleyken bile 30 kişi kayıt için sırada. Ya düzelecek ya düzelecek başka yol düşünemiyorum. Geçmişte Tarkim de 3 kez el değiştirmişti. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. O şerefsiz Tufan Süer'in yatacak yeri yok bu dünyada.
  • Ayjet benim bildiğim son 6 ayda 22 ortaktan 7 si ayrıldı sürekli ögretmen değişikliği oluyor kaptanlar havayollarına döndü ilk çıkıştaki istikrarları kalmadı yerderslerinde durum belli.Uçuş ögretmen kalitesi de aynı geriye sadece isim kaldı.Sindel ve tarkim sessiz sadece işlerini yapıyorlar.THY hazerfeni almayı düşünüyor alınca ayjet çok zor durumda kalır bu okullarımızın hatalarını düzeltip yaşaması lazım yoksa yabancıları yakında görürüz.Bütün okullarımızın yaşaması dileği ile
  • Benim görebildiğim Ayjet dışındakiler hikaye. Her an herhangi birinde aynı olay yaşanabilir.
  • YENİ fURYA..maalesef işin biraz cılkı çıktı, ancak amerikada bile durum farklı değil (uçuş okulları açısından) ama okul bitiren hava yoluna giremiyor..önce 1000- 1500 saat havayı koklaması gerekiyor kişinin. Bu arada parayı çarpanlar illaki rahat uyuyor hatta yaptığı işin keyfini bile çıkarıyordur (nasıl da götürdüm milyonları bazında :)...vede sivil pilota..doğru; bu iş pırpır la öğrenilir jetciler bile önce pırpıra biner ancak pırlpırlada olsa airline'a girmeden önce havada minimum 1000 - 1500 saat kalınmalı (IFR olarak tabiiki)...ama gel görki türkiyede böyle bir imkan yok...farklı çözümler üretilebilir ama hangi PATRON buna razı olurki...Belki de yakında parayı veren direk olarak airline da sağ koltukta başlar...
  • ister pırpır uçurun ister uzay mekiği ama pilotluğun cılkını çıkarmayın. Met air deki arkadaşlara da geçmiş olsun.
  • sen de mahallenin ağır abisisin anlaşılan.. tipte 1000 saati deviren palazlanıp ahkam kesmeye başlamış..
  • sen daha çok toysun birader..öğrenirsin...
  • Sevgili yorumcu arkadaşlar, küçük gördüğünüz pırpır dediğiniz mayjet guy jet diye dalga geçtiğiniz okullar dışında ne ile alınacak eğitim? 737-800 le mi ?? Merak ettim, annenizin karnında öğrendiyseniz başka tabi, sizin ilk uçağınız neydi?? 777 ??

Öğretmenlerin parasını ödemeyen ve öğrencilerine eğitimlerini vermeyen Met-Air hakkında her gün elimize ulaşan mailler, durumun ciddiyetinin göstergesi.

İşte mağduriyetini AirportHaber’e bildiren bir öğrencinin gönderdiği o mail:

Değerli AirportHaber haber servisi çalışanları,
 
Bir Met-Air öğrencisi olarak çaresizliğimiz sonucu size mail atmaya karar verdim. Hâlihazırda Met-Air uçuş okulunda kör topal uçuş eğitimini tamamlamaya çalışan yaklaşık 40–45 öğrenciden birisiyim. Artık biz de okulla ilgili gelişmeleri sizin internet sayfanızdan takip eder olduk. Çünkü artık bizlerde okula gitmiyoruz.
 
Maalesef okulda baştan da dediğim gibi kör topal yürüyen uçuş eğitimi 12 Haziran 2009 tarihinde yapılan son uçuşlardan sonra tamamen durmuştur. Daha önce de kısa süreli de olsa birkaç defa uçuşlar öğretmenlerin maaş alamaması sebebiyle durmuştu. Ancak bu sefer artık okuldan aldığımız haberler o kadar kötü ki karamsarlığa düşüyoruz ve kimseden de bir yardım alamıyoruz.
 
Nerdeyse 1 aydır uçuşun yapılamamasının sebebi olarak ise yine personele 3 aydır verilmeyen maaşlar gösteriliyor. Yani bizim okula kayıt olurken peşin olarak verdiğimiz paralar.
 
Bu durumda maaşını alamayan öğretmen uçmuyor, maaşını alamayan teknisyen uçağa bakım yapmıyor ama maaşları vermeyen MET ŞİRKETLER GRUBU sahibi TUFAN SÜER yeni aldığı Mercedes ile Antalya’da tatil yapıyor. Arada olan yine bütün eğitim parasını peşin peşin veren biz öğrencilere oluyor. Başvurduğumuz yardım talep ettiğimiz hiçbir yerden olumlu haber alamadık. Eğitim parasını karşılayabilmek için çektiğimiz krediler ipotek ettiğimiz evlerimiz de cabası, birkaç arkadaşım ve ben ekonomik olarak gerçekten çok zor günler yaşıyoruz.
 
Hâlihazırda 2 adet C172 uçağı bulunan MET-AIR’de uçuşlar açılsa bile normal bir uçuş okulundaki sürede okulu bitiremeyeceğimiz de garanti. Uçak-öğrenci sayısı oranına bakarak bunu mümkün olamayacağını zaten görüyoruz. Bir de böyle uçuşun tamamen kesilmesi zaten süresini kestiremediğimiz bu eğitimi iyice karanlığa gömüyor.
 
Ben ve MET-AIR’deki diğer arkadaşlarım sesimizi duyurmak adına size bu maili atmaya karar verdik. Çaresizliğimizi gündeme getirmek adına uygun görüp de bu maili yayınlarsanız bir nebze olsun geleceğimize dair umutlanmamızı sağlayacaksınız şimdiden çok teşekkür ederim…
 
Bir Met-Air öğrencisi

MET-AIRzedeler'den bir mektup daha...

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar bence bu işin eğitimcileri bonair uçuş okuludur en eski okullardan birisidir bonair. çok pilotlar yetişdirdi çokkkkk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar lütfen mantıklı olun bu okul hakkında ki haberler sıkmaya başladı. SHGM zaten gelip okulun eğitimini 3 ay süreliğine askıya almış. Eğer kendini düzeltmezsen gerekli yaptırımı uygularım demiş. Şimdi okulun el değiştirmesi için satış görüşmeleri sürüyor. Bekleyelim görelim. Eninde sonunda bir çözüme kavuşacak bu durum. Okulun durumu böyleyken bile 30 kişi kayıt için sırada. Ya düzelecek ya düzelecek başka yol düşünemiyorum. Geçmişte Tarkim de 3 kez el değiştirmişti. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. O şerefsiz Tufan Süer'in yatacak yeri yok bu dünyada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ayjet benim bildiğim son 6 ayda 22 ortaktan 7 si ayrıldı sürekli ögretmen değişikliği oluyor kaptanlar havayollarına döndü ilk çıkıştaki istikrarları kalmadı yerderslerinde durum belli.Uçuş ögretmen kalitesi de aynı geriye sadece isim kaldı.Sindel ve tarkim sessiz sadece işlerini yapıyorlar.THY hazerfeni almayı düşünüyor alınca ayjet çok zor durumda kalır bu okullarımızın hatalarını düzeltip yaşaması lazım yoksa yabancıları yakında görürüz.Bütün okullarımızın yaşaması dileği ile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Benim görebildiğim Ayjet dışındakiler hikaye. Her an herhangi birinde aynı olay yaşanabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YENİ fURYA..maalesef işin biraz cılkı çıktı, ancak amerikada bile durum farklı değil (uçuş okulları açısından) ama okul bitiren hava yoluna giremiyor..önce 1000- 1500 saat havayı koklaması gerekiyor kişinin. Bu arada parayı çarpanlar illaki rahat uyuyor hatta yaptığı işin keyfini bile çıkarıyordur (nasıl da götürdüm milyonları bazında :)...vede sivil pilota..doğru; bu iş pırpır la öğrenilir jetciler bile önce pırpıra biner ancak pırlpırlada olsa airline'a girmeden önce havada minimum 1000 - 1500 saat kalınmalı (IFR olarak tabiiki)...ama gel görki türkiyede böyle bir imkan yok...farklı çözümler üretilebilir ama hangi PATRON buna razı olurki...Belki de yakında parayı veren direk olarak airline da sağ koltukta başlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ister pırpır uçurun ister uzay mekiği ama pilotluğun cılkını çıkarmayın. Met air deki arkadaşlara da geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sen de mahallenin ağır abisisin anlaşılan.. tipte 1000 saati deviren palazlanıp ahkam kesmeye başlamış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sen daha çok toysun birader..öğrenirsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sevgili yorumcu arkadaşlar, küçük gördüğünüz pırpır dediğiniz mayjet guy jet diye dalga geçtiğiniz okullar dışında ne ile alınacak eğitim? 737-800 le mi ?? Merak ettim, annenizin karnında öğrendiyseniz başka tabi, sizin ilk uçağınız neydi?? 777 ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000