10 Şubat 2017, Cuma 09:10:53

Meslek örgütleri birleşiyor

Sivil havacılık sektörü çalışanlarını temsil eden meslek örgütleri, tek bir çatı altında örgütlenmek konusunda görüş birliğine vardı.
  • PATRONLARA KAFA TUTAMADIKTAN SONRA BİR CACIK OLMAZ
  • Örgüt :))))
  • TAESA (Terminal Elektronikçiler Koruma ve Yükseltme Derneği) orada ama her zaman ki gibi haberde ismide fikride YOK. Zaten her işini gizli saklı yürüten, olan bir şeylerden sonra üyelerini kandırmacalar ile bilgilendiren, bu toplantıya katılanılacağından ne önce ne de toplantı sonrası bilgilendirme ile amaçlarını açıklamayan, üyelerinin onay ve düşüncelerini almayan bir derneği ADAM yerine koymamaları normaldir zaten.
  • Uted nerde
  • Onların tek sorunu var o da sorunsuzluk. Böyle işlerde onların işi olamaz. Kartallar yüksekten uçar. Onlar sektörün kartalı oluyorlar da....
  • TALPA yı göremedim ... yanılıyorumdur umarım...
  • Yabancı çalışanı azaltın, patronların maaş azaltma taktiklerine engel olun ( atlasta çalışan fo, onurdaki kabin gibi düşük maaş usulsüzlüklerine son verdirin)

Sivil havacılık sektörü çalışanlarını temsil eden meslek örgütleri, tek bir çatı altında örgütlenmek konusunda görüş birliğine vardı.

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği TÖSHİD, Pilotlar Vakfı PİLVAK, Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği TATCA ve Kabin Memurları Derneği TEASSA temsilcileri ,Sivil Havacılık Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SHY-DER) organizasyonu altında dün Pilotlar Vakfı  genel merkezinde bir araya geldi.

Meslek örgütlerinin temsilcileri, havacılık sektöründeki son durumu değerlendirirken dernek ve vakıfların bir araya gelerek bir platform oluşturulması konusunda görüş birliğine vardı.

SHY-DER Başkanı Oktay ERDAĞI yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Son yıllarda havacılık sektöründe çok önemli gelişmeler olduğunu, sektörün hızla büyüdüğünü ve yaygınlaştığını biliyoruz. Ancak, bu büyümeye paralel olarak havacılık sektöründeki sivil toplum örgütlerinin, sektörü düzenleyenler ve yönetenler üzerinde pozitif baskı oluşturarak daha sağlıklı karar almalarını sağlayacak bir işbirliği ortamı yaratabildikleri söylenemez. Diğer taraftan sektörde çalışanların kendi aralarında gerekli dayanışmayı sağlayarak çalışanlarının hak ve menfaatlerini koruyabildikleri yönünde de kuşkuların olduğunu biliyoruz. Havacılık sektöründeki mevcut sivil toplum örgütlerinin teker teker ve bireysel çabalarıyla sonuç almalarının zorlukları da hepimizin malumudur. Anılan sebeplerle havacılık sektöründeki mevcut derneklerin oluşturduğu sivil toplum örgütleri arasında bir “platformun” oluşturulmasını öneriyoruz. Havacılık sektörünün içinde bulunduğu kriz, ortak bir platform ihtiyacının önemini daha da artırmaktadır."

Meslek örgütleri birleşiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

ACIK ~ 7 yıl önce
PATRONLARA KAFA TUTAMADIKTAN SONRA BİR CACIK OLMAZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Örgüt :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAESA ~ 7 yıl önce
TAESA (Terminal Elektronikçiler Koruma ve Yükseltme Derneği) orada ama her zaman ki gibi haberde ismide fikride YOK. Zaten her işini gizli saklı yürüten, olan bir şeylerden sonra üyelerini kandırmacalar ile bilgilendiren, bu toplantıya katılanılacağından ne önce ne de toplantı sonrası bilgilendirme ile amaçlarını açıklamayan, üyelerinin onay ve düşüncelerini almayan bir derneği ADAM yerine koymamaları normaldir zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GS ~ 7 yıl önce
TAESA millete atsep sınavlarına girmeyin dedi sonra tükürdüğünü yaladı, unvan yükselme sınavına girmeyin kazanırsanız terminalci olursunuz dedi milleti teknikerlikten mühendislikten etti şimdi ise terminalcileri atsep yapmaya çabalıyor. resim var,alevera dalevera var ama icraat hep kendilerine. bu devirde birgün biter
Uted ~ 7 yıl önce
Uted nerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talpa ~ 7 yıl önce
Onların tek sorunu var o da sorunsuzluk. Böyle işlerde onların işi olamaz. Kartallar yüksekten uçar. Onlar sektörün kartalı oluyorlar da....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt. ~ 7 yıl önce
TALPA yı göremedim ... yanılıyorumdur umarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlk iş ~ 7 yıl önce
Yabancı çalışanı azaltın, patronların maaş azaltma taktiklerine engel olun ( atlasta çalışan fo, onurdaki kabin gibi düşük maaş usulsüzlüklerine son verdirin)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000