21 Mart 2022, Pazartesi 08:38:10

Mersinoğulları yeniden TALPA başkanlığına aday oldu

Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Pilot Hüseyin Murat Ersoy'un istifası sonrasında olağan üstü genel kurul kararı alınan TALPA'da "Pilotun Sesi" grubu yönetime aday oldu.
  • Pek iş yapabilecek bir ekip değil malesef..
  • Bu ekip ve Başkan daha önce seçime girmedi… Bu mavi ekip başarılı olur seçilir kanaatindeyim… Mavi ekip hayırlı olsun
  • Reklam kokan hareketler.... Son 5 senedir kac defa TALPA nin kapisindan girmiştir. Zihniyet aynı biz gelelim değiştirelim. Illa biz gelelim değiştirelim. Bu ekip pandemi sürecini, pegasus kaza surecini, lisans kaybı gibi bir ihtaci( bence açıklasınlar kac kisi bundan yararlanmis) ve diğer yardimlari cok cok guzel bir şekilde başarmıştır. İnsanların TALPA ya guveni artmıştır. Yeri gelmis vakıf gibi çalışmalar yaptilar. Haksızlık yapmamak lazım.
  • Bir çok alanda davranışlarından ötürü tepki çekmiş isimler var, bu liste ile bir yere gidemezsiniz.
  • İlişkileri ile filodaki iyi uçuşları kendine alan, kötü yatılarını son gün değiştirerek kendi çıkarları için başkalarını harcayan bu adamdan pilotlar yararına zerre umudum yok. Umarım olabildiğince uzak kalır o koltuktan. Listedeki bazı çok iyi niyetli ve başarılı kaptanların isimlerini görünce de kendileri adına üzüldüm açıkçası.
  • Mesleğin doğası gereği Havacılık kurumlarında yönetim seçimleri sırasında üye katılımı çok düşük oluyor. Online seçim sistemi yada birkaç güne yayılmış sandığın üyenin çalıştığı yere götürülmüş seçimler yapılmadan Pilvak ın da Talpa nın da başına gelecek yönetimler ancak dar bir kadronun temsilciliğini yapar. Bu kurumlarda ilk konuşulması gereken DEMOKRATİK SEÇİM nasıl yapılır,seçime katılım nasıl artırılırdır.
  • Bazı tatsız isimler mevcut
  • Hak ve hukukun olmadigi bir ulkede sacma bir kurulus,torpil ve rusvetin tavan yapdigi ulkede bir siz eksiksiniz,cockpitteki yunan pilotlara sahip cikarsiniz ancak,sonra siz turk pilotlarinida ciddiye almamamak gerekir.
  • La fontaine den masallar
  • Kartal ağbi şu ana kadar aday olanların hepsinden tecrübeli kaliteli ve iyi bir ağbimizdir. Benim acizane kanaatim bu. Makam kaygısı olmayan , beraber vakit geçirdiği insanlara bakılınca eski pilot ruhuna sahip kadirşinas bir ekip

Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Pilot Hüseyin Murat Ersoy'un istifası sonrasında olağan üstü genel kurul kararı alınan TALPA'da "Pilotun Sesi" grubu yönetime aday oldu.

Aralık 2021'de gerçekleştirilen Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanlığı'na seçilen Murat Ersoy geçtiğimiz ay THY Uçuş İşletme Başkanlığı görevine atanmıştı. Ersoy bu atama sonrasında TALPA'daki görevlerinden istifa etmişti.

2018 yılında gerçekleştirilen seçimde de TALPA'da başkanlık yarışına katılan Kaptan Pilot Kartal Mersinoğulları yeniden "Pilotun Sesi" grubu olarak aday oldu ve listesini kamuoyuna açıkladı.

"Pilotun Sesi" grubunun yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

TALPA TÜRKİYE’DE PİLOTLARI TEMSİL EDEN TEK KURUMDUR. TALPA PİLOTUN SESİDİR…

PİLOTUN VE PİLOTLUK MESLEĞİNİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAYACAK TEK YER TALPA’DIR.
TALPA BAĞIMSIZDIR ve PİLOTLARINDIR.

NEDEN ADAY OLDUK?

Değerli MESLEKTAŞLARIM,

Bir meslek grubu düşünün;

Kanatlarını önce kalbine sonra göğsüne taksın, mesleğini elde edinceye kadar birçok elemeden geçsin ve sonuçta bambaşka bir yaşam tarzı yeni hayatının başlangıcı olsun…

TALPA;

✓ Bu kutsal mesleğin şövalye ruhu ile temsiliyetinin yegâne adresidir.
✓ Atanmışların değil, seçilmişlerin yönettiği PİLOTUN YERİDİR, PİLOTUN SESİDİR.
✓ Seçimleri ister OLAĞAN olsun ister OLAĞANÜSTÜ olsun her zaman meslektaşlarımız arasında şölen şeklinde geçmiştir. Hiçbir meslektaşımızın birlik beraberliğimizi sarsacak farklı bir tutumu olmamıştır, OLAMAZ.
✓ ÜYELERİ ile güçlüdür; değeri ve etkinliği üyelerin gönülden desteği ile BİRLİK ve BERABERLİĞİMİZDEN KAYNAKLIDIR.

TALPA Başkanının THY’de yönetime atanması, Başkan Yardımcısının istifa etmiş olması ve seçilmiş ekibinin dağılması sonucunda TÜZÜĞÜN EMRETTİĞİ OLAĞANÜSTÜ SEÇİME PİLOTUN SESİ GRUBU olarak katılma kararı aldık.

Biz PİLOTUN SESİ grubu olarak; TALPA’nın kuruluşundan bu zamana kadar TALPA yönetimlerinde görev almış meslektaşlarımızın yanında GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZIN da artan katılımlarıyla oluşmuş uzun süredir birlikte olan AKTİF bir grubuz.

Meslek hayatımızda var olan ve her yeni gün yenilerinin artarak eklendiği, genç meslektaşlarımızın akademi borçları da dahil olmak üzere sorunlarımızı daha GÜR ve KARARLI BİR SESLE ifade etmeye ve gündemde tutmaya, TALPA’nın TARAFSIZLIĞINI ve ETİĞİNİ vurgulamaya karar verdik.

Desteklerinizi bekliyoruz.

PİLOTUN SESİ Grubu olarak mesleki çaba ve hedeflerimiz diğer TALPA YÖNETİMLERİNE de yol göstermiş ve onların da hedefleri olmuştur:

➢ İŞ KANUNU, PİLOTLAR ODASI,
➢ UÇUŞ GÖREV SÜRELERİ VE YORGUNLUK KONULU ÇALIŞMA GRUPLARI VE PROJELER
➢ AKADEMİ BORÇLARI VE DÜZENLEME PROJELERİ
➢ UÇUŞ EKİPLERİ SAĞLIK MUAYENE ve LİSANSLARI İLE İLGİLİ SORUNLAR,
➢ LİSAN SINAV MERKEZİNİN ETKİNLİĞİNİN TEKRAR ARTTIRILMASI,
➢ UÇUŞ EKİPLERİ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE SORUNLARI,
➢ İŞSİZ PİLOTLARIN İSTİHDAMI,
➢ YEŞİL PASAPORT,
➢ SOSYAL YARDIMLAŞMA PROJELERİ ve FON AYIRMA… gibi

Meslektaşlarımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bunları kararlı bir şekilde devamlı olarak gündemde tutarak HEP BİRLİKTE çözüm yollarını bulmak için İDDİALIYIZ ve HAZIRIZ.

BİRLİK VE BERABERLİK KADERİ İLAHİDEN GAYRI HER ŞEYİ YENER.
Bu seçimin kaybedeni yoktur. Kazanan “TALPA ve PİLOTUN SESİ” dir.


Mersinoğulları yeniden TALPA başkanlığına aday oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Kaptan ~ 2 yıl önce
Pek iş yapabilecek bir ekip değil malesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Www ~ 2 yıl önce
Bu ekip ve Başkan daha önce seçime girmedi… Bu mavi ekip başarılı olur seçilir kanaatindeyim… Mavi ekip hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 CPT ~ 2 yıl önce
Reklam kokan hareketler.... Son 5 senedir kac defa TALPA nin kapisindan girmiştir. Zihniyet aynı biz gelelim değiştirelim. Illa biz gelelim değiştirelim. Bu ekip pandemi sürecini, pegasus kaza surecini, lisans kaybı gibi bir ihtaci( bence açıklasınlar kac kisi bundan yararlanmis) ve diğer yardimlari cok cok guzel bir şekilde başarmıştır. İnsanların TALPA ya guveni artmıştır. Yeri gelmis vakıf gibi çalışmalar yaptilar. Haksızlık yapmamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz isimler var ~ 2 yıl önce
Bir çok alanda davranışlarından ötürü tepki çekmiş isimler var, bu liste ile bir yere gidemezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çıkarcı Kartal ~ 2 yıl önce
İlişkileri ile filodaki iyi uçuşları kendine alan, kötü yatılarını son gün değiştirerek kendi çıkarları için başkalarını harcayan bu adamdan pilotlar yararına zerre umudum yok. Umarım olabildiğince uzak kalır o koltuktan. Listedeki bazı çok iyi niyetli ve başarılı kaptanların isimlerini görünce de kendileri adına üzüldüm açıkçası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seçim sistemi değişsin ~ 2 yıl önce
Mesleğin doğası gereği Havacılık kurumlarında yönetim seçimleri sırasında üye katılımı çok düşük oluyor. Online seçim sistemi yada birkaç güne yayılmış sandığın üyenin çalıştığı yere götürülmüş seçimler yapılmadan Pilvak ın da Talpa nın da başına gelecek yönetimler ancak dar bir kadronun temsilciliğini yapar. Bu kurumlarda ilk konuşulması gereken DEMOKRATİK SEÇİM nasıl yapılır,seçime katılım nasıl artırılırdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 yıl önce
Bazı tatsız isimler mevcut

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.sinif vatandas ~ 2 yıl önce
Hak ve hukukun olmadigi bir ulkede sacma bir kurulus,torpil ve rusvetin tavan yapdigi ulkede bir siz eksiksiniz,cockpitteki yunan pilotlara sahip cikarsiniz ancak,sonra siz turk pilotlarinida ciddiye almamamak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Protez sacli c2 cat3 ~ 2 yıl önce
La fontaine den masallar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En liyakatlisi ~ 2 yıl önce
Kartal ağbi şu ana kadar aday olanların hepsinden tecrübeli kaliteli ve iyi bir ağbimizdir. Benim acizane kanaatim bu. Makam kaygısı olmayan , beraber vakit geçirdiği insanlara bakılınca eski pilot ruhuna sahip kadirşinas bir ekip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O zaman ~ 2 yıl önce
Abilerinizin başkanı olsun

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000