14 Temmuz 2008, Pazartesi 13:34:37

Mersin'de esrarengiz helikopter iddiası!

Bir helikopter geçti, çok geçmeden binlerce kene etrafı sardı...

Mersin'de, narenciye üreticisi bir vatandaşın evini keneler istila etti. Evini ilaçlayarak binlerce keneyi öldürmeyi başaran Mahmut Karakoyun, yetkililerin olaya duyarsızlığına tepki gösterdi.

İlginç kene vakası Mersin'in Adanalıoğlu beldesinde yaşandı. Beldede 200 dönümlük narenciye bahçesi bulunan Mahmut Karakoyun'un bahçe içindeki evi ile işçilerin kaldığı evleri bir anda keneler istila etti. Aklına gelen her kurumdan yardım isteyen Karakoyun'un çağrılarına cevap veren olmadı. Karakoyun, kısa süre içinde komşularında da görülen kenelerden kurtulmak için çareyi kendi başına ilaçlama yapmakta buldu. Aradığı resmi kurumlardan bir sonuç çıkmayınca evini ve çevresini kendisi ilaçlayan Karakoyun, yaklaşık 700 YTL tutarındaki zehirli kene ilaçlarını kullanarak, kene istilasıyla mücadele etmeye çalıştı. Kullandığı ilaçlarla kenelerin büyük bölümünü etkisiz hale getirmeyi başardığını söyleyen Karakoyun, ancak hala çevrede canlı kenelerin bulunduğunu belirtti. Başta Tarım İl Müdürlüğü, belediye ve Sağlık Müdürlüğü olmak üzere bir çok kurumu arayarak yardım istediğini söyleyen Karakoyun, ancak hiç bir kurumun olaya duyarlı yaklaşmadığını ileri sürdü.

Kenelerin bir anda ortaya çıktığını kaydeden Karakoyun, "Çok şaırdık. Bir anlam veremiyorum, hepsi de aynı boyda. Keneler ortaya çıkmadan önce, bu bölgeden bir helikopter geçti. Çok geçmeden her tarafta binlerce kene olduğunu fark ettik. Sanki özel serpmişler gibi" dedi.

35 yıldır Almanya'da çalıştığını ve dönüş yaparak tekrar ülkesine yerleştiğini belirten Karakoyun, Türkiye dışında dünyanın hiç bir yerinde kene ısırmasından dolayı ölümlerinin yaşanmadığını savundu. Karakoyun, ayrıca yetkililerin bölgeye gelerek inceleme yapmasını da istedi.

Mersin'de esrarengiz helikopter iddiası!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000