25 Mayıs 2020, Pazartesi 20:04:56

Merkel'in AB'ye karşı Lufthansa savaşı

AB üyesi diğer ülkelerin harcamalarını sıkı denetime almasıyla tanınan Almanya Başbakanı, 9 milyar euroluk kurtarma paketi sağladığı Lufthansa'ya Avrupa Komisyonu'nun rekabet kısıtlaması getirme çabasına karşı savaşacaklarını açıkladı.
  • Darısı Türk şirketlerine
  • Merkel hanım işini sağlam ve dürüstçe yapar. Siz asıl türkiyedeki yiyici, lüks düşkünü ve thy’yi çiftliğe çevirenlerin derdine düşün. Kanunlar uygulansa hesap sorulabilirdi. O da olmadığı için Allah yardımcınız olsun.
  • El'e verir talkını kendi yutar salkımı.
  • Fılo olarak TK ile yaklaşık aynı büyüklükte olan LH 9 mılyar euro yardım alırken vede 8000 personeli işten cıkarmayı planlarken, biz motor ve motor parçası satarak teğet geçeceğini beklemek sizce akılcı bir yaklaşımmı?
  • Koskoca Almanya'nın ulusal hava yoluna bak 3 ay yolcu taşımadılar nerede ise şirketi kapatacaklar.Valla helal olsun THY ye öyle yada böyle ayakta kaldıla.Temmuz itibari ile tüm Avrupa ve Rusya hava sahası açılacak .Büyük ihtimal yıl başına sorun kalmayacak .İnşallah Devletimizde THY ye gerekli desteği verir de , THY de canla başla çalışan hiç bir personelini mağdur etmez. Geçici bir süre özellikle üstüne basa basa yazıyorum KRİZ BİTENE KADAR GEÇİCİ BİR SÜRE Azdan AZ Çoktan Çok kesintiye gidilerek , sağda solda tanıdığı olanlara makam mevki dağıtmaktan vazgeçilerek 500 Müdür bilmem kaç Başkan Sayısını azaltarak Ulusal Hava yolumuz ve her şartta canla başla çalışan THY personellerini mağdur etmeden tekrardan refaha kavuşturacaktır. En önemlisi bu dönemde THY de hiç bir TÜRK vatandaşının işini kaybetmemesidir... Tüm Dünya da Herkes bilir ki Havacılık sektöründe Yerde Havada Teknikte TGS de nerde olursa olsun gerçekten TECRÜBELİ KALİTELİ BİRİKİMLİ personel 10 seneden önce yetişmez...
  • İşin reçetesi belli 2 tane rizeli başkan 4 tane Kartal mezunu Müdür 6 tane Akp Fatih Teşkilatı yabancı dil bilmeyen uzman Bir otobüs dolusu lazca bilen şef ve müdürler Ve binlerce yabancı dil bilmeyen memur Kurtuluş için tek reçete bu hem havacılıkta hem ahirette
  • Almanya bizi kıskanmaya devam ediyor. Lufthansa yardım alıyor THY ülkeyi ayakta tutuyor tek başına
  • Lutfhansaya bak thymizle mücadele edemezsin..
  • Iban gonderseydin, personelin tatil paralarini haklarini kesseydin ya Merkel, bak motorlarida satmamissin ne ayip

AB üyesi diğer ülkelerin harcamalarını sıkı denetime almasıyla tanınan Almanya Başbakanı, 9 milyar euroluk kurtarma paketi sağladığı Lufthansa'ya Avrupa Komisyonu'nun rekabet kısıtlaması getirme çabasına karşı savaşacaklarını açıkladı.

Koronavirüs pandemisi küresel ekonomiyi durma noktasına getirir, turizmi bitirir ve havayolu şirketlerini iflasa sürüklerken, Almanya'da hükümet ile Lufthansa havayolu şirketinin 9 milyar euroluk kurtarma paketi üzerinde uzlaştığı belirtildi.

AB üyesi diğer ülkelerin harcama ve kurtarmalarını sıkı denetime alma sicili bulunan Başbakan Angela Merkel, bu kez Avrupa Komisyonu'nun Lufthansa'nın kurtarılmasını şartlara bağlama girişimine karşı savaş ilan etti.

Merkel, partisi Hıristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) yönetimiyle yaptığı toplantıda AB'nin icra organına rest çekti.

Avrupa Komisyonu'nun Lufthansa'yı Frankfurt ve Münih havaalanlarındaki değerli kalkış ve iniş haklarından mahrum etmesine Alman hükümetinin izin vermeyeceğini söyleyen Şansölye, toplantıya katılanlara göre "Bunun olmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Bunun 'zorlu bir mücadele' olacağını, ama 'pes etmeyeceklerini' sözlerine ekledi. 

AB'nin talebi, Frankfurt ve Münih'teki değerli kalkış-iniş haklarının devri

Müzakerelerden haberdar kaynaklar, Brüksel'deki rekabet denetçilerinin Alman kurtarma paketinin AB'deki rekabeti sekteye uğratmaması için Lufthansa'nın Frankfurt ve Münih havaalanlarındaki değerli kalkış ve iniş haklarını rakiplerine devretmesini istediğini, pazarlıkların devam ettiğini aktardı.

Anlaşmada devletin hissesi yüzde 25+1'den yüzde 20'ye indi

Alman Haber Ajansı (DPA), hükümet çevrelerine dayandırdığı haberinde, Merkel'in Lufthansa'yı kurtarma paketinin hacminin 9 milyar euroyu bulacağını, devletin hisse payının ilk etapta yüzde 20 olacağını duyurdu. Anlaşma haberi, Lufthansa hisselerinin değerlerinin yüzde 5.9 artmasına yol açtı.

Daha önce Der Spiegel dergisi websitesi, kurtarma paketinin, Alman devletinin Lufthansa'nın yüzde 25.1'lik hissesini almasıyla sonuçlanabileceğini yazmıştı. Ancak yüzde 25 artı bir hisse, devletin şirketle ilgili önemli stratejik kararları bloke edebilmesi anlamına geldiğinden tartışma yaratmıştı.

Avrupa Komisyonu'nun da onayını alması gerekiyor

Hükümetle Lufthansa arasında varılan anlaşmanın, şirketin kurulları, devlete bağlı Ekonomi İstikrar Fonu yönetimi ve Avrupa Komisyonu'nun da onayını alması gerekiyor. Yani devletin şirkete katılımının AB kurallarına uygun gerçekleşmesi lazım. AB kuralları, devletin katılımının geçici karakterde olmasını ve devletin normale dönüş için bir çıkış stratejisi sunmasını öngörüyor.

Haziran ortasında turistik uçuşlara dönüş

Nisan ve mayıs aylarında önceki yıl taşınan yolcu sayısının sadece yüzde 1'ine ulaşabilen ve aylık kaybı 800 milyon euroyu bulan Almanya'nın en büyük havayolları şirketi, haziran ortasından itibaren 20 turistik merkeze uçuşlara yeniden başlayacak.

Lufthansa Sözcüsü, bunlar arasında Mayorka, Girit, Rodos, Faro, Venedik, İbiza ve Malaga'nın yer aldığını, bu seferlerin Frankfurt'tan gerçekleştirileceğini söyledi. Diğer istikametlerin gelecek haftanın sonunda açıklanacağını sözlerine ekledi.

Merkel'in AB'ye karşı Lufthansa savaşı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

gara ~ 4 yıl önce
Darısı Türk şirketlerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci vatandaş ~ 4 yıl önce
Merkel hanım işini sağlam ve dürüstçe yapar. Siz asıl türkiyedeki yiyici, lüks düşkünü ve thy’yi çiftliğe çevirenlerin derdine düşün. Kanunlar uygulansa hesap sorulabilirdi. O da olmadığı için Allah yardımcınız olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şamsülüğü ~ 4 yıl önce
El'e verir talkını kendi yutar salkımı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IL ~ 4 yıl önce
Fılo olarak TK ile yaklaşık aynı büyüklükte olan LH 9 mılyar euro yardım alırken vede 8000 personeli işten cıkarmayı planlarken, biz motor ve motor parçası satarak teğet geçeceğini beklemek sizce akılcı bir yaklaşımmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 4 yıl önce
Koskoca Almanya'nın ulusal hava yoluna bak 3 ay yolcu taşımadılar nerede ise şirketi kapatacaklar.Valla helal olsun THY ye öyle yada böyle ayakta kaldıla.Temmuz itibari ile tüm Avrupa ve Rusya hava sahası açılacak .Büyük ihtimal yıl başına sorun kalmayacak .İnşallah Devletimizde THY ye gerekli desteği verir de , THY de canla başla çalışan hiç bir personelini mağdur etmez. Geçici bir süre özellikle üstüne basa basa yazıyorum KRİZ BİTENE KADAR GEÇİCİ BİR SÜRE Azdan AZ Çoktan Çok kesintiye gidilerek , sağda solda tanıdığı olanlara makam mevki dağıtmaktan vazgeçilerek 500 Müdür bilmem kaç Başkan Sayısını azaltarak Ulusal Hava yolumuz ve her şartta canla başla çalışan THY personellerini mağdur etmeden tekrardan refaha kavuşturacaktır. En önemlisi bu dönemde THY de hiç bir TÜRK vatandaşının işini kaybetmemesidir... Tüm Dünya da Herkes bilir ki Havacılık sektöründe Yerde Havada Teknikte TGS de nerde olursa olsun gerçekten TECRÜBELİ KALİTELİ BİRİKİMLİ personel 10 seneden önce yetişmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TROL ~ 4 yıl önce
TROL paşam benim.
Baba ~ 4 yıl önce
THY Rumuzlu Bu dediklerinin olması için THY nin uçması lazım THY nereye uçacak Avrupa birliği kapılarını açtı amma Türkiye hariç artık trolüğede bir kural getirmeleri lazım
kRaL Tayfa KaRtAL ~ 4 yıl önce
İşin reçetesi belli 2 tane rizeli başkan 4 tane Kartal mezunu Müdür 6 tane Akp Fatih Teşkilatı yabancı dil bilmeyen uzman Bir otobüs dolusu lazca bilen şef ve müdürler Ve binlerce yabancı dil bilmeyen memur Kurtuluş için tek reçete bu hem havacılıkta hem ahirette

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 4 yıl önce
Almanya bizi kıskanmaya devam ediyor. Lufthansa yardım alıyor THY ülkeyi ayakta tutuyor tek başına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 4 yıl önce
Lutfhansaya bak thymizle mücadele edemezsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iban ~ 4 yıl önce
Iban gonderseydin, personelin tatil paralarini haklarini kesseydin ya Merkel, bak motorlarida satmamissin ne ayip

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000