22 Şubat 2013, Cuma 08:22:55

MENDERES'İ KAZA GÜNÜ KURTARAN HEMŞİRE KONUŞTU

Adnan Menderes'i Londra'daki uçak kazasında yaralı halde kurtaran İngiliz hemşire Bailey o gün neler yaşandığını anlattı.
  • Ya allah aşkına yaptığınız haberi kendiniz okudunuz mu? Sonuna kadar aynı cümleler tekrar edilmiş. En sonuna da kadından bir cümle yok almış da eve götürmüş de. Madem bu bir ropörtaj o zaman daha fazla şey sorulup ona göre haber yapılabilirdi. Bazen sizi anlamiyorum.
  • İngiltereli bir hemşirenin bile bu kadar sygı duyup sevdiği bir başbakanı katlettiler. ne günler yaşadı bu ülke

Londra'daki uçak kazasında Menderes'e ilk müdahaleyi yapan 89 yaşındaki hemşire Margaret Bailey, 'Eve götürdüğümde yaralılardan birinin Türk başbakanı olduğunu bilmiyordum. Çok kibar bir insandı. İdam edildiğini gazetelerden öğrendiğimde de çok üzüldüm. Kaza fotoğraflarını hala saklarım' dedi.

Bailey; Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'i, mucizevi bir şekilde kurtulduğu İngiltere'deki uçak kazasından sonra hastaneye götüren, o günü anlattı.

Bailey kendilerini Türkiye'de ağırlayan Menderes'i 'çok kibar ve samimi bir insan' diye tanımladı.

Merhum Başbakan Adnan Menderes'e İngiltere'de 54 yıl önce geçirdiği uçak kazasının hemen ardından ilk müdahalede bulunan hemşire Margaret Bailey, Menderes'in idamına çok üzüldüklerini, idamın ardından eşinin Menderes'in ailesine bir mektup gönderdiğini söyledi.

Londra'da yaşayan Bailey, kazanın olduğu 17 Şubat 1959'u çok net hatırladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Saat 3 buçuk gibi çok büyük bir gürültü duyduk. Arabaya bindik ve kazanın olduğu yere doğru yol aldık. Kaza yerine varmadan, üç kişi bize doğru yürüdü. Onları arabaya bindirdim ve eve güvenli bir yere götürdüm."

MENDERES'İ KAZA GÜNÜ KURTARAN HEMŞİRE KONUŞTU

Yorumlar

ne haber ama ~ 11 yıl önce
Ya allah aşkına yaptığınız haberi kendiniz okudunuz mu? Sonuna kadar aynı cümleler tekrar edilmiş. En sonuna da kadından bir cümle yok almış da eve götürmüş de. Madem bu bir ropörtaj o zaman daha fazla şey sorulup ona göre haber yapılabilirdi. Bazen sizi anlamiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
değerli başbakan ~ 11 yıl önce
İngiltereli bir hemşirenin bile bu kadar sygı duyup sevdiği bir başbakanı katlettiler. ne günler yaşadı bu ülke

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000