03 Ağustos 2011, Çarşamba 15:15:27

MEKSİKA-İSPANYA ARASI BİYOYAKIT KULLANILDI

Dünya’da ilk kez biyoyakıt kullanılarak uzun menzilli bir uçuş gerçekleştirildi. Meksiko City’den kalkan Meksika Havayolları’na ait bir uçak, biyoyakıt kullanarak İspanya’nın başkenti Madrid’e güvenli bir şekilde iniş yaptı.
  • Siz hic merak etmeyin...Haberin verilis tarzi sizin gibi konuyu bilmeyenleri rahatsiz edecek yonde olmus. Sizin dusundugunuz asamalar mutlaka basariyla gecilmiski is bu noktaya gelmis. Bu tur denemelerde genellikle dort motorlu ucagin sadece bir motoru yeni yetme yakitla calisacak sekilde ozel olarak kumanda edilir.
  • Siz biletinizi 3-6 ay onceden aliyorsunuz, kimse size sormadan sizi kobay gibi boyle projelerde kullaniyor. Bana sorsalar "kardes uctugun ucakta bio yakit kullanicagiz ne dersin?" Kesinlikle kabul etmem. Bos ucuramazlarmiydi ucagi, yada kargo ucagi kullanilabilirdi...
İçinde 200 yolcu bulunan uçağın kullandığı yakıtın yüzde 70’i benzin yüzde 30’unun ise biyoyakıt olduğu bildirildi. İnişten sonra uçağın İspanyol kaptanı,söz konusu uygulamanın ileriki dönemlerde daha sık görüleceği mesajını verdi.

“İçinde yaşadığımız gezegene yardımcı olmaya çalışıyoruz. Başlattığımız kağıtsız programı tam uygulamak için son aşamadayız. Şimdi biyoyakıt programına da başladık.”

Uçuşun başarılı bir şekilde gerçekleşmesi, uzun menzilli seferlerde biyoyakıtla uçmanın mümkün olduğunu gösterdi.

euronews

MEKSİKA-İSPANYA ARASI BİYOYAKIT KULLANILDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Siz hic merak etmeyin...Haberin verilis tarzi sizin gibi konuyu bilmeyenleri rahatsiz edecek yonde olmus. Sizin dusundugunuz asamalar mutlaka basariyla gecilmiski is bu noktaya gelmis. Bu tur denemelerde genellikle dort motorlu ucagin sadece bir motoru yeni yetme yakitla calisacak sekilde ozel olarak kumanda edilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz biletinizi 3-6 ay onceden aliyorsunuz, kimse size sormadan sizi kobay gibi boyle projelerde kullaniyor. Bana sorsalar "kardes uctugun ucakta bio yakit kullanicagiz ne dersin?" Kesinlikle kabul etmem. Bos ucuramazlarmiydi ucagi, yada kargo ucagi kullanilabilirdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000