26 Mart 2010, Cuma 08:13:02

MEDYUM MEMİŞ, SKANDAL UÇUŞA EL ATTI!

Geçtiğimiz haftalarda İsrail- Macaristan hattında korkunç bir suikastla sonuçlanan, çok önemli ve önemli olduğu kadar da sessiz sedasız bir operasyon gerçekleşti....
  • Bence bunlar buzdağının görünen kısmı sadece. Buna gelene dek daha neler vardır kimbilir.
  • Demokrasi ne guzel degilmi Memis efendi?

İsrail'de bir havaalanından kalkan son derece eğitimli İsrail ajanlarını taşıyan iki casus uçağı, Budapeşte'ye indikten hemen sonra, 20 yıldır bu kentte yaşayan Bassam Trache adındaki bir Suriyeli, kırmızı ışıkta beklerken otomobilinin içinde çapraz ateşle öldürüldü. İlk bakışta adi cinayet görüntüsü veren olay, sonraki gelişme ve duyumlarla siyasi bir suikasta dönüştü.

İZİNLİ Mİ İZİNSİZ Mİ?

Macaristan medyasında yer alan haberlere göre, gözetleme cihazlarıyla donatılmış iki İsrail casus uçağı, Türkiye, Bulgaristan ve Romanya üzerinden geçerek, Budapeşte'ye gelmişti. Macaristan Savunma Bakanlığı, olaydan haberi ve izni olmadığını açıkladı. İsrail casus uçakları Budapeşte^deki Uluslararası Feri Hegyi Havaalanı'na indikten bir süre sonra, 20 yıldır bu ülkede yaşayan ve Filistin'e büyük miktarlarda para gönderdiği öne sürülen 52 yaşındaki Suriye-Macaristan vatandaşı Bassam Trache, susturuculu silahlarla susturuldu.

ESRARENGİZ OLAYLAR

Öldürülen kişinin yanındaki çanta cinayetten sonra ortadan kayboldu. Macar basını, İsrail casus uçaklarıyla gelenlerin suikastten sonra aynı uçaklarla döndüklerini yazdı. İsrail'in Macaristan Büyükelçisi Aliza Bin-Noun 2 İsrail uçağının Türkiye, Bulgaristan ve Romanya üzerinden Macaristan'a geldiğini, uçakların uluslararası anlaşmalar çerçevesinde eğitim amaçlı bir uçuş yaptığını söyledi. Esrarengiz olayda gerçek olan tek şey vardı: İsrail Gizli Servisi Mossad, Filistin için çok önemli bir kaynağı ortadan kaldırmıştı.

NİYE ÖĞRENEMİYORUZ

Şimdi günlerdir yazılan ve çizilenleri bir kenara koyuyorum. Ve çok merak ediyorum. Benim ülkemin Dışişleri Bakanlığı, benim ülkemin adının karıştığı böyle bir olayla ilgili olarak neden inandırıcı bir açıklama yapmaz? Neden İsrail uçaklarının hava sahamızdan geçmesine kolayca izin verir? Neden olayın doğrularını araştırmaz? neden İsrail'den doyurucu bir açıklama istemez? Bunları bilmek, öğrenmek, istemek benim hakkım değil mi? Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Türk halkına bu olayın aslını astarını anlatmak zorundadır.

Medyum MEMİŞ HOCA
GÜNEŞ

MEDYUM MEMİŞ, SKANDAL UÇUŞA EL ATTI!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bence bunlar buzdağının görünen kısmı sadece. Buna gelene dek daha neler vardır kimbilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Demokrasi ne guzel degilmi Memis efendi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000