15 Ocak 2009, Perşembe 08:27:53

MAT Airlines'a şok veto!

Avrupa'da sıkıntılı bir dönem geçiren havayolu şirketleri iflasın eşiğine geldi. Bir şirketin Almanya ve İtalya'ya uçuşu yasaklandı...
  • Ne demisler madem turksun odeme mat a urkmeyesin.Yazik ya bu gariplere acidim valla ama harbiden de enayi bunlar...THY haydi bastir haydi bastir THY tum ucuslar senindir..
  • makedonyada yüzlerce turkiyeli öğrenci var ve bnm gıbı cogu arkadaşım bu fırmadan bılet aldık sımdı bıletlerımız ıptal edıldı ve bıze acıklama yapılmıyor 135 euro verdiğimiz bılet öğenci için cok buyuk para lutfen bıze yardımcı olun ([email protected])
  • Ramiz ELVEDA RUMELİYİ İZLİYORSUN GALİBA! Sütçü Ramiz esin kaynağın olmalı. DÜŞÜNCENE BEN DE KATILIYORUM.THY İLGİLENMELİ.EĞER MAKEDONLARINDA BÖYLE BİR TALEBİ VARSA TABİKİ.
  • MAT\'la, THY\'nin ilgilenmesi gerekir. hem de bir an önce ilgilenmeli..Bu THY için uygun bir fırsattır. AB içinde devler birleşirken (Air France+KLM) + Alitalia.. Lufthansa+Swiss+Avusturya, gibi.. Balkanlar yalnız dostumuz değil, ayrıca akrabalarımız.. THY yöneticileri bunu değerlendirmeli.. Saygılarımla

Makedonya’nın milli havayolu MAT Airlines’ın Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü’ne (Eurocontrol) olan borçlarını ödeyemediği için Almanya ve İtalya’ya uçuşu yasaklandı. Filosunda iki adet uçak bulunan MAT Airlines’ın Eurocontrol’a olan borcu faizlerle birlikte toplam 1.3 milyon avro’ya ulaşıyor.  Öte yandan şirkete borçlarını ödemesi için tanınan süre ise 15 Ocak’ta sona eriyor.

Makedonya’daki yerel gazetelerin haberine göre mali açıdan büyük bir darboğazın içinde olan MAT şu anda aralarında İstanbul’un da bulunduğu sadece üç uluslar arası noktaya sefer yapabiliyor.  Sırbistan’ın milli havayolu Jat Airways’de ülkesindeki Nato ambargosu nedeniyle uçamadığı dönemlerde MAT’a kiraladığı uçakların kira bedellerinden dolayı 10 milyon dolar talep ediyor.

Eurocontrol ve Jat Airways dışında MAT’ın Makedonya, Havalimanları İşletmelerine de toplam 680.000 avro borcu bulunuyor. MAT yöneticilerinin şirketin içinde bulunduğu mali durumun aksine pembe tablolar çizmesi ise kafaları karıştırıyor. Şirket yöneticileri aralarında Türk Hava Yolları’nın da bulunduğu üç havayolu ve bir Amerikalı yatırımcı şirketin kendileriyle ilgilendiğini açıklaması inandırıcı bulunmadı. Zira bu açıklamalar henüz hiçbir kaynak tarafından doğrulanmadı.

Sıkıntılı günler geçiren MAT Havayolları’na bir kötü haberde hükümetten geldi. Hükümet, Makedonya’da sadece MAT’ın sahip olduğu tarifeli havayolu statüsünün diğer havayollarına da verileceğini açıkladı. Ülkedeki diğer havayolları bugüne kadar tarifeli uçamıyor, sadece charter uçuşları yapabiliyordu. 
Makedonya’daki Üsküp ve Ohrid Havalimanları ile Makedonya Sivil Havacılık Otoritesi’nin borçlarını ödemesi için MAT’a 15 Ocak tarihine kadar süre verdiği, ödeme yapılmaması durumunda şirketin uçuşlarını tamamen durdurabileceği ve uçuş işletme ruhsatını iptal edebileceği belirtiliyor. Makedonya’da pazarın yüzde 60’ına sahip MAT Havayolları, İstanbul’a haftada dört kez sefer yapıyor.

MAT Airlines'a şok veto!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ne demisler madem turksun odeme mat a urkmeyesin.Yazik ya bu gariplere acidim valla ama harbiden de enayi bunlar...THY haydi bastir haydi bastir THY tum ucuslar senindir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
makedonyada yüzlerce turkiyeli öğrenci var ve bnm gıbı cogu arkadaşım bu fırmadan bılet aldık sımdı bıletlerımız ıptal edıldı ve bıze acıklama yapılmıyor 135 euro verdiğimiz bılet öğenci için cok buyuk para lutfen bıze yardımcı olun ([email protected])

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maki ~ 15 yıl önce
Ramiz ELVEDA RUMELİYİ İZLİYORSUN GALİBA! Sütçü Ramiz esin kaynağın olmalı. DÜŞÜNCENE BEN DE KATILIYORUM.THY İLGİLENMELİ.EĞER MAKEDONLARINDA BÖYLE BİR TALEBİ VARSA TABİKİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramiz ~ 15 yıl önce
MAT\'la, THY\'nin ilgilenmesi gerekir. hem de bir an önce ilgilenmeli..Bu THY için uygun bir fırsattır. AB içinde devler birleşirken (Air France+KLM) + Alitalia.. Lufthansa+Swiss+Avusturya, gibi.. Balkanlar yalnız dostumuz değil, ayrıca akrabalarımız.. THY yöneticileri bunu değerlendirmeli.. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000