21 Ocak 2023, Cumartesi 09:31:49

"Mart ayından sonra uçak biletleri ucuzlayacak"

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı İstanbul-Lefkoşa hattındaki uçak bilet fiyatı ile Antalya’da bir hafta tatil yapılabileceğini söyleyip Mart ayında 3 yeni firmanın devreye girmesiyle uçuk diye tabir ettiği bilet fiyatlarında düşüş olacağını kaydetti.
  • Kıbrıs Türkiyeden 2 kat pahalıdır. Sadece içki ucuzdur. O da marketlerde. Freeshoplards ise Türkiyeden daha pahalı. Lokantalar inanılmaz pahalı. Mantı 200₺. Burada 3 gün kalacağına Türkiyede 1 hafta tatil yaparsın. Bazıları havaalanından bahsetmiş. Haklılar rezil ötesi
  • Güzel hayaller ama gerçek dışı. Siz o havalimanını düzgün işletemediğiniz sürece ne uçak seferi artar ne yolcu sayısı
  • Kıbrıslıların hepsi birleşik bir federal Kıbrıs çözümü olmasını diliyor. Öncelikle Türkiye büyük bir baş ağrısından kurtulacak. Kıbrıs'a verdiği milyarlarca doları kendi halkına verebilir. Kıbrıslılar tüm yozlaşmış politikacılar atabilir ve tüm kumarhanelerini, fuhuş, uyuşturucu, kara para mafya, uygar bir ülke olmak istiyoruz.
  • Pavyon ve kumar. Başka ne var? Herşey inanılmaz pahalı. Balık lokantalarının fiyatlarına istanbulda boğazda balık yersin. İçki dışarıda ucuz lokantalarda 3 katı. Havalimanı içler acısı. Neden gelsin insanlar
  • Bu kişinin söylediklerinin bir haber değeri yok. Boşuna yayınlayıp milletin kafasını bulandırmayın. Kıbrıslı Türkler bu laflara “boş işler” der.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı İstanbul-Lefkoşa hattındaki uçak bilet fiyatı ile Antalya’da bir hafta tatil yapılabileceğini söyleyip Mart ayında 3 yeni firmanın devreye girmesiyle uçuk diye tabir ettiği bilet fiyatlarında düşüş olacağını kaydetti.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Kıbrıs TV’de yayınlanan Hasan Hastürer’in hazırlayıp, sunduğu ‘Haberin ve Hayatın İçinden’ isimli programa konuk oldu; soruları yanıtladı.

Vatandaşların çok pahalı olan uçak bilet fiyatlarındaki şikayetlerini değerlendiren Arıklı, “Vatandaş haklı. Bilet fiyatları gerçekten çok pahalı. Özellikle Larnaka ile mukayese ettiğinizde fiyatlar oldukça uçuk. Bunun da sebebi; 3 hava yolu şirketinin faaliyette olması. THY ile Anadolu Jet’i bir tuttuğumuzda Pegasus ile birlikte 2 hava yolu şirketi oluyor. Uçuş yapan 3 hava yolu şirketi de fiyatları birbirine bakıp ayarlıyorlar” dedi.

Arıklı sözlerine şöyle devam etti:

“Bu bilet fiyatıyla Antalya’da bir hafta tatil yapılır!”

“Göreve ilk geldiğimde THY Genel Müdürü’nden ricada bulundum ama bu araz talep meselesidir. Burada talebi karşılayabilirsek bilet fiyatları aşağıya düşecektir. Bu fiyatlarla bizim ne turist getirme, ne öğrenci getirme, ne de asker getirme durumumuz olamaz, bu mümkün değil. İstanbul-Kıbrıs arası uçuş fiyatıyla Antalya’da bir hafta çok güzel tatil yapmak mümkün. Niye gelsin insanlar buraya?”

“Mart ayından sonra fiyatlar düşecek” 

Mart ayında başlayacak turizm sezonu öncesinde 3 hava yolu şirketinin, Türkiye'den KKTC'ye düzenli sefer başlatmak üzere müracaat ettiği bilgisini paylaşan Arıklı, “Mart itibariyle, hava yollarında 6 şirket ile birlikte ciddi bir açılım yapmış olacağız. Fiyatlar bu atılımdan sonra düşecektir. Arz talep dengesi sağlanırsa bu fiyatlara da yansır” dedi.

"Mart ayından sonra uçak biletleri ucuzlayacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Kktc ~ 1 yıl önce
Kıbrıs Türkiyeden 2 kat pahalıdır. Sadece içki ucuzdur. O da marketlerde. Freeshoplards ise Türkiyeden daha pahalı. Lokantalar inanılmaz pahalı. Mantı 200₺. Burada 3 gün kalacağına Türkiyede 1 hafta tatil yaparsın. Bazıları havaalanından bahsetmiş. Haklılar rezil ötesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal ~ 1 yıl önce
Güzel hayaller ama gerçek dışı. Siz o havalimanını düzgün işletemediğiniz sürece ne uçak seferi artar ne yolcu sayısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UNITED KIBRIS ~ 1 yıl önce
Kıbrıslıların hepsi birleşik bir federal Kıbrıs çözümü olmasını diliyor. Öncelikle Türkiye büyük bir baş ağrısından kurtulacak. Kıbrıs'a verdiği milyarlarca doları kendi halkına verebilir. Kıbrıslılar tüm yozlaşmış politikacılar atabilir ve tüm kumarhanelerini, fuhuş, uyuşturucu, kara para mafya, uygar bir ülke olmak istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rum tarafı ~ 1 yıl önce
Lokmacı’dan hemen Rum tarafına geçebilirsin. Dediklerinin hepsi gerçek sorun ama çözümü Rum’un yönetimine girmek değil.
Bakıp göremeyen bakan ~ 1 yıl önce
Pavyon ve kumar. Başka ne var? Herşey inanılmaz pahalı. Balık lokantalarının fiyatlarına istanbulda boğazda balık yersin. İçki dışarıda ucuz lokantalarda 3 katı. Havalimanı içler acısı. Neden gelsin insanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haber değeri ~ 1 yıl önce
Bu kişinin söylediklerinin bir haber değeri yok. Boşuna yayınlayıp milletin kafasını bulandırmayın. Kıbrıslı Türkler bu laflara “boş işler” der.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000