25 Eylül 2014, Perşembe 08:00:10

MARSİLYA HAVALİMANI'NDA SKANDAL

Türkiye, IŞİD saflarından kopan 3 radikal Fransız'ı ülkelerine geri gönderdi. Yetkililer militanların izini kaybedince Fransa karıştı

Fransız basını dün ucu Türkiye'ye de uzanan bir ulusal güvenlik skandalıyla çalkalandı. IŞİD'e katılmak için Suriye'ye giden fakat ağustos ayında Türkiye sınırına gelerek teslim olan 3 militan, önceki gün ülkelerine gönderilmek üzere Atatürk Havaalanı'na getirildi.

Paris seferini yapan uçağın pilotu militanları "tehlike arz ettikleri ve belgeleri eksik olduğu gerekçesiyle" uçağa almadı. Bunun üzerine Türk yetkililer şüphelileri bir sonraki seferle Marsilya Havaalanı'na yolladı. Fransa İçişleri Bakanlığı şüphelilerin uçakta olduğunu sanarak saat 13.30'da İmad Cebali, Abdülvahid Bagdali ve Gael Mourize'i tutukladıklarını duyurdu.

Fakat şüphelilerin avukatı saat 16.30'da "Müvekillerim Marsilya'dan ülkeye giriş yaptı. Şu an Fransa topraklarında ve özgürler" açıklamasında bulununca bir anda ortalık karıştı. İçişleri Bakanlığı ancak saat 21.30'da yaptığı açıklamada 3 şüphelinin bir yanlışlık sonucu serbest kaldığını doğruladı. Nasıl serbest kaldıklarını kendileri de anlamayan 3 şüpheli dün Marsilya yakınlarındaki Caylar Karakolu'na teslim oldu. Bu arada Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bu gibi konularda daha iyi işbirliği yapılması için Türkiye'ye gideceğini açıkladı. 

MARSİLYA HAVALİMANI'NDA SKANDAL

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000