23 Ağustos 2013, Cuma 09:49:45

MARDİN HAVALİMANI DIŞ HATLARA AÇILACAK

Mardin Havalimanı, uluslararası statüye kavuşturuluyor...
  • bence kuzey kıbrısada haftada bir uçuş yapılması lazım olmadı 2 haftada bir burda yaşayan çok mardinli var ve yolada gelirken çok eziyet çekiyoruz buna bir çözüm bulursanız seviniriz şimdiden tşk
  • biz mardinliler Almanya da 4 gözle direk ucus bekliyoruz yaklasik güneydogunun yüzde 75 Almanya da mardinli
  • Stockholm bölgesinde yasiyan Mardinlilerin nufusu 150 bini geciyor.Almanya ve diger Avrupa ulkelerinde yasiyanlari katsam yurtdisinda yasiyan nufus,Mardin'de bugun yasiyan nufustan daha cok.Ayrica Mardin iki ulke sinirina komsu... Stockholm-Mardin direk ucuslari dört gözle bekliyoruz.
  • Türkiye'nin başkenti ile Mardin'in tarihi dokusunu birmi tutuyorsun vatandaş. Aç bir bak tarihe, medeniyetin doğduğu yeremi gelecek turist yoksa daha 19.yy da başken olmuş şehremi gelecek. İşte zaten bu zihniyetlerden dolayı, Dunya'da sayılı turistik olan mekanlardan biri olan Mardin hakettiği ilgiyi göremiyor. Neden yapılmasın açılmasın kardeşim, sen Mardin'in nekadar turistik potansiyeli olan bir şehir olduğunu biliyormusunki konuşuyorsun. En iyisi yapılıyor, gün gelecek 2. pistte yapılacak ve yurt dışı seferleri artacak.
  • VATANDAŞA AYNEN KATILIYORUM...
  • tabi hergun mardin new york 777 baglayin bu hatta.yuru be kim tutar sizi
  • Hafta da bir gün Almanya da bir şehre uçuş olsa yetiyor.Bunun dışında iç hatlarda akşam saatlerinde İST uçuşu olması gerekiyor.Şu anda kadar uçaklar boş gitmiyor.Doluluk %85-90 larda.Adana uçuşları bile dolu gidiyor.Ayrıca Antalya uçuşları hafta 2 gün olması gerektiğini düşünüyorum.Syg
  • ya bi akıllı olun allah aşkına. Türkiye'nin başkenti de uluslararası uçuşlara açık da ne oluyor? Günde bir elin parmaklarını geçmeyecek gurbetçi destinasyonları dışında yurtdışı uçuş yok. mardin'i uluslararası uçuşlara açmayın demiyorum, açsanız ne olacak diyorum. THY ye bu kafa yapısı hakimken İstanbul'dan başka her yere üvey evlat muamelesi yapılır.

Yüzde 90'lara varan doluluk oranıyla uçuşlarını yapan Mardin Havalimanı talep yoğunluğu nedeniyle ihtiyaca cevap veremeyen mevcut terminal binası yerine 2012’de inşaatına başlanan yeni terminal binasını aralık ayında bitirmeyi hedefliyor. Yapılmakta olan yeni terminal binası ile yıllık 400 bin olan yolcu kapasitesinin 3 milyona çıkarılması planlanıyor.

Mardin Havalimanı Müdürü Mübarek Bedir, her geçen gün yolcu sayısının arttığını belirterek, yapımı devam eden yeni terminal binasının tamamlanmasıyla yıllık 400 bin olan yolcu kapasitesinin 3 milyona çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi. Yılda bir milyon üzerinde yerli yabancı turistin ziyaret ettiği Mardin’de uçaklarda doluluk oranının yüzde 90’lara ulaştığını belirten Bedir, "Geçtiğimiz yıl yapılan pist uzatma ve genişletme çalışmasıyla aynı anda dört uçağa terminal hizmeti verme kapasitesine kavuştuk. Yolcuların konfor ve uçuş güvenliğini sağlayacak yeni terminal binasının yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 2013 Aralık ayında hava limanının açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmasını bekliyoruz.” dedi.

Mardin Havalimanı'na yoğun bir talep var olduğunu ifade eden Bedir, şöyle konuştu: "Mardin halkı uçmayı seviyor. Bugün itibarıyla yolcu sayısı 2002'ye göre on kat artış göstermiştir. Uçak trafiğimiz de dört kat artmıştır. Bunu gören kurumumuzda yeni bir pist, yeni bir apron ve yeni bir terminal binasının yatırımına girmiştir. Yeni terminal binamız 3 milyon yolcu kapasiteli olacaktır. İç hatlar, dış hatlar bütün mütemmimleri ile dünya standartlarından bir hava limanına sahip olacağız.”

Uçaklardaki doluluk oranı olarak Türkiye’nin en iyi illerinden birisi olduklarını dile getiren Bedir, sözlerine şöyle devam etti: "Yeni binamız çok modern bütün ihtiyaçlara karşılık verebilecek tarzda tasarlandı. Yeni terminal binası çelik konstrüksiyon ile kaplanacak ve 33 bin 150 metrekareden oluşacak. Aralık ayında bitmesi planlanan inşaat işlerinden sonra hizmete açılacak yeni."

Günlük 12 ayrı uçuşa hizmet veren Mardin Havalimanı'nda uçuş iptali Türkiye ortalamasının altında bulunuyor. Son dönemlerde büyük dönüşümlerin yaşandığı limanda yolcu memnuniyeti dikkat çekiyor. (Zaman)

MARDİN HAVALİMANI DIŞ HATLARA AÇILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

emir ~ 10 yıl önce
bence kuzey kıbrısada haftada bir uçuş yapılması lazım olmadı 2 haftada bir burda yaşayan çok mardinli var ve yolada gelirken çok eziyet çekiyoruz buna bir çözüm bulursanız seviniriz şimdiden tşk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rismil ~ 11 yıl önce
biz mardinliler Almanya da 4 gözle direk ucus bekliyoruz yaklasik güneydogunun yüzde 75 Almanya da mardinli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusufson ~ 11 yıl önce
Stockholm bölgesinde yasiyan Mardinlilerin nufusu 150 bini geciyor.Almanya ve diger Avrupa ulkelerinde yasiyanlari katsam yurtdisinda yasiyan nufus,Mardin'de bugun yasiyan nufustan daha cok.Ayrica Mardin iki ulke sinirina komsu... Stockholm-Mardin direk ucuslari dört gözle bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
47 ~ 11 yıl önce
Türkiye'nin başkenti ile Mardin'in tarihi dokusunu birmi tutuyorsun vatandaş. Aç bir bak tarihe, medeniyetin doğduğu yeremi gelecek turist yoksa daha 19.yy da başken olmuş şehremi gelecek. İşte zaten bu zihniyetlerden dolayı, Dunya'da sayılı turistik olan mekanlardan biri olan Mardin hakettiği ilgiyi göremiyor. Neden yapılmasın açılmasın kardeşim, sen Mardin'in nekadar turistik potansiyeli olan bir şehir olduğunu biliyormusunki konuşuyorsun. En iyisi yapılıyor, gün gelecek 2. pistte yapılacak ve yurt dışı seferleri artacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANKARALI ~ 11 yıl önce
VATANDAŞA AYNEN KATILIYORUM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 11 yıl önce
tabi hergun mardin new york 777 baglayin bu hatta.yuru be kim tutar sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mardin ~ 11 yıl önce
Hafta da bir gün Almanya da bir şehre uçuş olsa yetiyor.Bunun dışında iç hatlarda akşam saatlerinde İST uçuşu olması gerekiyor.Şu anda kadar uçaklar boş gitmiyor.Doluluk %85-90 larda.Adana uçuşları bile dolu gidiyor.Ayrıca Antalya uçuşları hafta 2 gün olması gerektiğini düşünüyorum.Syg

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
ya bi akıllı olun allah aşkına. Türkiye'nin başkenti de uluslararası uçuşlara açık da ne oluyor? Günde bir elin parmaklarını geçmeyecek gurbetçi destinasyonları dışında yurtdışı uçuş yok. mardin'i uluslararası uçuşlara açmayın demiyorum, açsanız ne olacak diyorum. THY ye bu kafa yapısı hakimken İstanbul'dan başka her yere üvey evlat muamelesi yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000