18 Şubat 2021, Perşembe 20:40:20

Malta'dan Türk hava taksi şirketlerine misilleme

Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün üçüncü ülkelerden gelen ve Türk hava sahasında yasal olmayan ticari faaliyette bulunan iş jetlerine yöneik yaptırım kararına ilk misilleme Malta'dan geldi. Malta sivil havacılık otoritesi Türkiye'den Malta'ya uçmak isteyen Türk tescilli özel jetlere permi (uçuş izni) vermedi.
  • Bu ulkecigin sivil havacilik teskilati bazi buyuk charter sirketlerinin direk gudumundedir. Bu sirketler uzun zamandir ulkemiz hava sahasini da tahditsiz kullandilar ama avrupa hava sahasinda hic bir Türk tescilli ucak benzer imtiyazlardan yararlanamadi. Hatta sacma sapan mobbing diyebilecegimiz uygulamalar oldu. Bunlar isi oyle azittilar ki Turkiyede SHGMyi de davet ettikleri bir etkinlige sponsor olup tahditsiz ichat ucma izni talebinde dahi bulundular. SHGMnin bunu onleme cabasini takdirle karsiliyorum ama acele ile yapilan uygulamanin sonuclari olacak gibi duruyor. Bunun yerine sektorden bazi yetkili isimlerle on bir fikir jimnastigi en az hasarli yontemi tespite yardimci olurdu. Oysa SHGM bunu yetki paylasimi gibi goruyor ve pek sicak bakmiyor gibi dusunuyorum. Sorunlarinizi iletin konusmalarindan bahsetmiyorum. Cozum yontemi tartismasi acikmali diyorum. Yine de bu konunun gundeme gelmis olmasi bile onemli. Sahibi Turk olup, genel havacilik statusunda yani ticari ucmayan yabanci tescilli ucaklari ayri tutmak gerektigini dusunuyorum. SHGMnin bazin is adamlarinin bunu neden tercih ettigini sorgulamasi gerek zira bazi basit tedbirler ile cok kolay bir sekilde bu is adamlarinin bu tercihlerini degistirebilecegini goreceklerdir. Hepsi degil ama bir kismi. Ozetle no pain no gain...
  • Büyüklüğünde hristiyanlığı sayesinde para kazanan ülke. Eti bile yeni zellanda dan alan garip gureba bir yer. Sen kimsin ki!! Koskoca devlete kafa tutan. Sen git papaz babaların gelsin.
  • SHGM sonuna kadar haklı. Varsın Malta iniş izni vermesin, Onlar Malta'dan TR ye gelebilir ama içeride Ticari UÇAMAZZZZZZ.... Ufacık adada tescilli 100 lerce iş jeti var, her türlü yalan, dolan, vergi kaçakçılığı, hile....vs corruption in merkezi olmuş bir ada.
  • Şimdilik Malta ,sonra bütün Avrupa ve tüm dünya bunu uygularsa ne olacak? SHGM acilen kararından vazgeçmelidir,SHGM nin aldığı kararda etkili olanlar hava taksi operasyonlarını dinamitlemiştir.
  • Harika bir hareket... Bu konuda hangi arkadaş şikayette bulunup, Sivil Havacılığa tavsiyede bulunduysa harika bir hareket :) Hava taksi uçuşları arttığı dönemde ve havayolu taşımacılığının sancı çektiği bu dönemde harika bir karar olmuş :) bravo... Yaw arkadaş ya... Bitirin bitirin. daha da zorlaştırın süreci.
  • SHGM ile uzun yıllardır yakınen çalışmış bir havacılık çalışanı olarak diyeceğim şu; havacılığın h'sinden haberleri yok, bunu öngörmemiş olmaları sadece komik:) hele Avrupa birliği misilleme yapsın o zaman görücez asıl missillemeyi:)
  • iş havacılığı ile alakası olmayan bir otorite. Bütün dünya liberalleşirker, deregülasyonların faydası defalarca görülmüşken yürüyen bir sistemi yeniden regüle etmek.... Ancak bizim ülkemizde olur. Bravo. Bu ülkenin handling firmaları ne yapaca, broker işletmeleri ne yapacak? Ayrıca özel jeti olan adamın da ticari kayıplarını korumayın bi zahmet, adam zaten o jeti para kazanmak için değil uçmak için almıştır yüksek ihtimalle. Dubai örneğine bakmak lazım. En az 40 çeşitli ülkeden orayı base olarak kullanan işletme var. Ne diyelim, bravo SHGM, yine büyüklüğünü gösterdin. KAPİTİLASYON yazan arkadaş, önce TDK'ya bak. Doğru yaz. Sonra bize ne tür KAPİTİLASYONLAR olduğunu açıklar mısın lütfen?
  • ve leylekler kaldı... 3 5 paragöz operatör böyle istemiş malesef
  • Çok iyi olur çünkü shgm eskiden beri dinosor gibi hiç degişmedi ne kadar zorluk var ise şirketlere yapıyor düşman yapmaz bunu Gideçek şirketler
  • Allah bir karar alırken sonuçlarını da düşünme yetisi versin. Amin.

Türk Sİvil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün vergi kaybını önlemek ve Türk hava taksi şirketlerinin ticari kaybınının önüne geçmek için aldığı karara ilk tepki Malta'dan geldi.

SHGM Malta, Portekiz,  Almanya ve Sırbistan gibi ülkelere ait hava araçlarının Türkiye hava sahasında ticari faaliyette bulunmasına kısıtlama getirmişti. 16 Şubat tarihinde alınan bu karar sonrası Malta sivil havacılık otoritesi Türkiye çıkışlı Malta uçuşlarının yapılabilmesi için permi başvurusunda bulunan Türk hava taksi şirketine uçuş izni veredi.

Misilleme kararının diğer ülkelere de sıçrama olasılığı blunduğuna dikkat çekilirker, Türk hava taksi şirketlernin bu karar sonrası ciddi ticari kayba uğrayacağına dikkat çekildi.

Malta'dan Türk hava taksi şirketlerine misilleme

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Malta ~ 3 yıl önce
Bu ulkecigin sivil havacilik teskilati bazi buyuk charter sirketlerinin direk gudumundedir. Bu sirketler uzun zamandir ulkemiz hava sahasini da tahditsiz kullandilar ama avrupa hava sahasinda hic bir Türk tescilli ucak benzer imtiyazlardan yararlanamadi. Hatta sacma sapan mobbing diyebilecegimiz uygulamalar oldu. Bunlar isi oyle azittilar ki Turkiyede SHGMyi de davet ettikleri bir etkinlige sponsor olup tahditsiz ichat ucma izni talebinde dahi bulundular. SHGMnin bunu onleme cabasini takdirle karsiliyorum ama acele ile yapilan uygulamanin sonuclari olacak gibi duruyor. Bunun yerine sektorden bazi yetkili isimlerle on bir fikir jimnastigi en az hasarli yontemi tespite yardimci olurdu. Oysa SHGM bunu yetki paylasimi gibi goruyor ve pek sicak bakmiyor gibi dusunuyorum. Sorunlarinizi iletin konusmalarindan bahsetmiyorum. Cozum yontemi tartismasi acikmali diyorum. Yine de bu konunun gundeme gelmis olmasi bile onemli. Sahibi Turk olup, genel havacilik statusunda yani ticari ucmayan yabanci tescilli ucaklari ayri tutmak gerektigini dusunuyorum. SHGMnin bazin is adamlarinin bunu neden tercih ettigini sorgulamasi gerek zira bazi basit tedbirler ile cok kolay bir sekilde bu is adamlarinin bu tercihlerini degistirebilecegini goreceklerdir. Hepsi degil ama bir kismi. Ozetle no pain no gain...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökçeada ~ 3 yıl önce
Büyüklüğünde hristiyanlığı sayesinde para kazanan ülke. Eti bile yeni zellanda dan alan garip gureba bir yer. Sen kimsin ki!! Koskoca devlete kafa tutan. Sen git papaz babaların gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ada ~ 3 yıl önce
Senin samanın bile ithal. Ne diyeceksin
Hüsamettin Akyarlar ~ 3 yıl önce
SHGM sonuna kadar haklı. Varsın Malta iniş izni vermesin, Onlar Malta'dan TR ye gelebilir ama içeride Ticari UÇAMAZZZZZZ.... Ufacık adada tescilli 100 lerce iş jeti var, her türlü yalan, dolan, vergi kaçakçılığı, hile....vs corruption in merkezi olmuş bir ada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şimdilik ~ 3 yıl önce
Şimdilik Malta ,sonra bütün Avrupa ve tüm dünya bunu uygularsa ne olacak? SHGM acilen kararından vazgeçmelidir,SHGM nin aldığı kararda etkili olanlar hava taksi operasyonlarını dinamitlemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerek Yok ~ 3 yıl önce
Harika bir hareket... Bu konuda hangi arkadaş şikayette bulunup, Sivil Havacılığa tavsiyede bulunduysa harika bir hareket :) Hava taksi uçuşları arttığı dönemde ve havayolu taşımacılığının sancı çektiği bu dönemde harika bir karar olmuş :) bravo... Yaw arkadaş ya... Bitirin bitirin. daha da zorlaştırın süreci.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 3 yıl önce
SHGM ile uzun yıllardır yakınen çalışmış bir havacılık çalışanı olarak diyeceğim şu; havacılığın h'sinden haberleri yok, bunu öngörmemiş olmaları sadece komik:) hele Avrupa birliği misilleme yapsın o zaman görücez asıl missillemeyi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işjeti ~ 3 yıl önce
iş havacılığı ile alakası olmayan bir otorite. Bütün dünya liberalleşirker, deregülasyonların faydası defalarca görülmüşken yürüyen bir sistemi yeniden regüle etmek.... Ancak bizim ülkemizde olur. Bravo. Bu ülkenin handling firmaları ne yapaca, broker işletmeleri ne yapacak? Ayrıca özel jeti olan adamın da ticari kayıplarını korumayın bi zahmet, adam zaten o jeti para kazanmak için değil uçmak için almıştır yüksek ihtimalle. Dubai örneğine bakmak lazım. En az 40 çeşitli ülkeden orayı base olarak kullanan işletme var. Ne diyelim, bravo SHGM, yine büyüklüğünü gösterdin. KAPİTİLASYON yazan arkadaş, önce TDK'ya bak. Doğru yaz. Sonra bize ne tür KAPİTİLASYONLAR olduğunu açıklar mısın lütfen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bütün kuşlar ~ 3 yıl önce
ve leylekler kaldı... 3 5 paragöz operatör böyle istemiş malesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm ~ 3 yıl önce
Çok iyi olur çünkü shgm eskiden beri dinosor gibi hiç degişmedi ne kadar zorluk var ise şirketlere yapıyor düşman yapmaz bunu Gideçek şirketler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşünmek ~ 3 yıl önce
Allah bir karar alırken sonuçlarını da düşünme yetisi versin. Amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000