01 Mayıs 2015, Cuma 11:35:57

MALEZYA UÇAĞI İÇİN ÇALIŞMALAR TAMAMEN BİTİRİLDİ

Malezya Havayolları’nın geçen sene Temmuz ayında Ukrayna’da düşen MH17 sefer sayılı uçağına ilişkin kaza yerinde yapılan enkaz arama çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
  • Eeee Hollanda şimdi ne olacak hiçbir şey olmamış gibi olayı kapatacakmısın o kadar vatandaşın öldü karşında Rusya var diye hiç bir şey yapmayacakmısın? Valla yazıklar olsun sana Hollanda insanlara yazık oldu sen otur oturduğun yerde...

Malezya Havayolları’nın geçen sene Temmuz ayında Ukrayna’da düşen MH17 sefer sayılı uçağına ilişkin kaza yerinde yapılan enkaz arama çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Bölgede enkaz arama çalışmaları yapan Hollandalı heyetin başkanı Pieter Jaap Aalbersberg, Lahey’de düzenlediği basın toplantısında, son buldukları yolculara ait ceset parçaları ve özel eşyaların 2 Mayıs Cumartesi günü Hollanda’ya getirileceğini söyledi.

Avusturalya ve Malezyalı uzmanlarla birlikte yürüttükleri arama çalışmalarının bugün itibariyle tamamlandığına işaret eden Aalbersberg, “Her şeyin bulunduğuna dair garanti veremeyiz ama şu bir gerçek ki bu kapsamda mümkün olan her şeyi yaptık” diye konuştu.

Aalbersberg, bulunan son kalıntıların Ukrayna’nın Donetsk kentinden Kharkov’a nakledildikten sonra Hollanda’ya getirileceğini açıkladı.

Cumartesi günü yola çıkacak kalıntılar için Kharkov’da düzenlenecek törene Hollanda adına Güvenlik ve Adalet Bakanı Ard van der Steur’un katılacağı bildirildi. 

Hollanda’ya getirilecek olan ceset parçaları, Eindhoven Havaalanı’nda düzenlenecek törenin ardından teşhis işlemleri için Hilversum kentindeki Van Oudheusden askeri kışlasına nakledilecek.

Yolcuların eşyaları ise Hollanda’da yapılacak araştırmadan sonra yaşamını yitirenlerin yakınlarına verilecek.

Ukrayna’nın Rusya sınırına yakın bölgesinde geçen sene 17 Temmuz’da düşen Malezya Havayolları’nın MH17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatlarını kaybedenlerden 196’sı Hollanda vatandaşıydı.

Kazada hayatlarını kaybeden yolculardan şimdiye kadar sadece Hollandalı oldukları belirtilen iki kişinin kimliği tespit edilemedi.

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi kazaya ilişkin hazırladığı ön raporunda, uçağın muhtemelen dışarıdan gelen bir nesneyle düşürüldüğünü, pilotaj hatasının söz konusu olmadığını açıklamıştı. Araştırma konseyi kazaya ilişkin nihai raporunu henüz tamamlamadı. 

MALEZYA UÇAĞI İÇİN ÇALIŞMALAR TAMAMEN BİTİRİLDİ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Eeee Hollanda şimdi ne olacak hiçbir şey olmamış gibi olayı kapatacakmısın o kadar vatandaşın öldü karşında Rusya var diye hiç bir şey yapmayacakmısın? Valla yazıklar olsun sana Hollanda insanlara yazık oldu sen otur oturduğun yerde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000