09 Şubat 2019, Cumartesi 08:53:19

Malatya Turgut Özal Üniversitesi iki havacılık bölümü açılacak

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne (MTÜ) bağlı yüksekokulların bünyesinde 4 yeni program açılmasına karar verildi. Bölümler arasında Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı da olacak.
  • Bunlar amip gibi çoğalıyorlar, Allah’ım sen aklıma mukayet ol :)
  • Açtınız da ne oldu. Yine lise/ önlisans mezunları ile yarıştırıyorsunuz. DHMİ'nin aklı olsa en azından 50-60 yds şartı koysun. Bu ne böyle, güzellik uzmanlığı biltiren kizlar apronda tırnak törpülüyor. Havacılık alfabesinden bihaberler.
  • Birisi bana açıklayabilir mi; hava taşımacılığı şirketleri 3-5 ayda kendi açtıkları kurslarla ve üstüne eğitim ticareti yapıp para alarak kabin memuru yetiştirebiliyor iken üniversitelerim MYO mezunlarını neden alsınlar? Daha kestirme sorayım; 3-5 ay kurs ile KM olabilecek iken bu gençler neden MYO ya girip 2 sene harcasınlar? Ne işe yarar bunlar?
  • burdan yetkililere lafım şudur heryere açıp durmayın şu bölümü şuanki durumda bile mezun olmuş ve okuyan öğrenciler bile fazal sektöre bu bölümü açarak işsizler ordusuna yeni işşizler eklemekten başka bir şey yapmıyrosunuz
  • Bir bitmediniz. Aklı olan bölüm mezunlarının neler yaptıklarını ve nerelerde istihdam edildiklerini(!) araştırır.
  • Bende havacılık mezunuyum boşuna bölümleri açmaya değmez alım yapmıyorsunuz iş için çünkü nerde lise mezunları var onları toplayın onları işe alın bölüm mezunlarını almayın okumadanda giriliyor artık işe gerek yok bence !!!

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Senatosu'nun Akçadağ MYO bünyesinde Çocuk Gelişimi Programı, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı ile Doğanşehir Vahap Küçük MYO bünyesinde Sosyal Güvenlik Programı'nın açılması için Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) yaptığı teklif uygun görüldü.

Açılış izinleri verilen Çocuk Gelişimi, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sosyal Güvenlik Programları önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi iki havacılık bölümü açılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Üniversitelere Dur Deyin ~ 5 yıl önce
Bunlar amip gibi çoğalıyorlar, Allah’ım sen aklıma mukayet ol :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 5 yıl önce
Her yeni Yüksekokul, yeni bölüm demek yeni ödenek, yeni kadro,kısacası üniversite yönetimine yeni para demektir, daha öncede hiç ucaga binmemiş birinide bölüme Hoca yaptinmiydi Tmmdir kim niye ilgelensin senin nasıl iş bulabileceğinden...
Havacılık Yönetimi ~ 5 yıl önce
Açtınız da ne oldu. Yine lise/ önlisans mezunları ile yarıştırıyorsunuz. DHMİ'nin aklı olsa en azından 50-60 yds şartı koysun. Bu ne böyle, güzellik uzmanlığı biltiren kizlar apronda tırnak törpülüyor. Havacılık alfabesinden bihaberler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 5 yıl önce
Birisi bana açıklayabilir mi; hava taşımacılığı şirketleri 3-5 ayda kendi açtıkları kurslarla ve üstüne eğitim ticareti yapıp para alarak kabin memuru yetiştirebiliyor iken üniversitelerim MYO mezunlarını neden alsınlar? Daha kestirme sorayım; 3-5 ay kurs ile KM olabilecek iken bu gençler neden MYO ya girip 2 sene harcasınlar? Ne işe yarar bunlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başkan ~ 5 yıl önce
burdan yetkililere lafım şudur heryere açıp durmayın şu bölümü şuanki durumda bile mezun olmuş ve okuyan öğrenciler bile fazal sektöre bu bölümü açarak işsizler ordusuna yeni işşizler eklemekten başka bir şey yapmıyrosunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anonymous ~ 5 yıl önce
Bir bitmediniz. Aklı olan bölüm mezunlarının neler yaptıklarını ve nerelerde istihdam edildiklerini(!) araştırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz genç ~ 5 yıl önce
Bende havacılık mezunuyum boşuna bölümleri açmaya değmez alım yapmıyorsunuz iş için çünkü nerde lise mezunları var onları toplayın onları işe alın bölüm mezunlarını almayın okumadanda giriliyor artık işe gerek yok bence !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil Havacı ~ 5 yıl önce
Kardeşim işsiz olman havayolu şirketlerinin ya da hangdling firmalarının kabahati değil. Yeşillik olsun diye sivil havacılık bölümü açan devlet üniversiteleri ile senin gibi gençlere umut satan vakıf üniversitelerine sor, ben neden işsizim diye. Senin gibi bu işin okulunu okumuş binlerce genç kapıda bekliyor. Şirketler ne yapsın? İhtiyaç olmadığı halde hepinizi istihdam etmek mümkün mü?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000