10 Ağustos 2011, Çarşamba 08:14:07

MAHSUR KALAN İNGİLİZLER İÇİN TOPLANDILAR

İngiliz tur firması Holidays 4 UK`nin iflas etmesinin ardından Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında yapılan toplantıda önemli kararlar alındı.
  • yorumlara bakılırsa bu sitenin sadece adı havacılık sitesi.okuyan yada yorum yazanların ciddi bir bölümü konulardan ve olaylardan "bi haber".millet; bu madurlar biletin fiyatına dahil olan sigorta parası ile taşınıyor, bedava değil.mevzu bu paranın kimin cebine gireceği.bırakın"yardımseverlik" martavalını.
  • bizim ulkemizde herkes karnı tok sanki de buyurun ıngilizlere paramizi yedirin.insafiniz nerde
  • bencede aynen katılıyorum.Türkiye yardımsever insanlarla dolu
  • ATM GENEL MÜDÜRÜ HAMDİ BEY MAHSUR KALANLAR İÇİN ÇALIŞIYOR.HELAL OLSUN ADAMA VE EKİBİNE HEPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUM.
  • ATM GENEL MÜDÜRÜ HAMDİ BEY MAHSUR KALANLAR İÇİN ÇALIŞIYOR.HELAL OLSUN ADAMA VE EKİBİNE HEPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUM.
  • Geçenlerde Rus turist bilet parası için eşyalarını satmak istediği için birileri ( haklı olarak ) tepki göstermiş idi ben ( şahsım olarak ) birileri o kişinin mağduriyetini giderilmeliydi , diye yazmıştım. Olaylar kesinlikle farklı ama o kişiye yardımcı olsaydık belki 1 kişide olsa , biz güçlü ve yardımseveriz imajımızı tazelerdik, diye düşünüyorum.
Bakanlık bünyesinde iflas kriz masası oluşturulduğu belirtilirken 13 bin İngiliz vatandaşının, ülkelerine salimen gönderileceği açıklandı.

Özer Türk Salonu`ndaki toplantıya Vali Şahin, Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer, Müdür Yardımcısı Filiz Mutlu, ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, Bodrum Otelciler Birliği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ve Fethiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Bülent Uysal katıldı. Basına kapalı toplantının ardından Tanıtım Genel Müdür Yardımcısı Demirel, Holidays 4 UK firmasının iflas etmesiyle yaşanan gelişmeler ve önümüzdeki dönemde aynı firma kanalıyla gelecek 43 bine yakın İngiliz turistin durumuyla ilgili değerlendirme yaptıklarını açıkladı.
 
Demirel, "Bu toplantıda gördük ki hem bakanlığımızın hem de sektörümüzün desteğiyle 13 bine yakın İngiliz turisti ülkelerine problemsiz göndereceğiz. Holidays 4 UK ile gelen turistlerin hiçbirisi mağdur olmadı." dedi. Levent Demirel, söz konusu firmanın sattığı biletlerin paralarının geri alınacağını da belirterek, "Londra`daki Türkiye Tanıtma Müşavirimiz Tolga Tüylüoğlu ile yaptığımız görüşmelerde, önümüzdeki dönem gelmesi beklenen 43 bin yolcunun tekrar ülkemize kazandırılması amacıyla ne tür çalışma yapılabileceğini tartıştık. Gelen yolcuların çoğunun uçak biletlerini aldığı, dinamik tatil dediğimiz konaklamalarını acentelerin yaptığını gördük. Ülkemizde tatil alan bütün yolcular, paralarını İngiliz seyahat sigortası kapsamında geri alabilecek. Uçak ve paket alanlar başvurdukları takdirde, sadece uçak bileti alanlar ise azami sekiz haftada paralarını geri alacak." şeklinde konuştu.

Dünyanın önde gelen tur operatörleriyle de toplantılar yaptıklarını kaydeden Demirel, şunları söyledi: "Ülkemize büyük oranda turist getiren Thomas Cook, TUI ve Jet tur ile toplantılar yaptık. Thomas Cook, bu boşluğu doldurabilmek için altı tane ilave uçak koydu. TUI kapasite düşürmeyecek, Jet Tur da ek uçak seferi koyacak ve kapasite arttıracak. Yaklaşık 43 bin misafirimizin 35 bininin tekrar ülkemizde tatil yapacağını ifade ediyoruz. Bütün reklam ve pazarlama kampanyalarımız devam ediyor. Bu sene bu bölgenin en az zararla kapatılmasını sağlayacağız."

Holidays 4 UK firmasının iflas etmesinde İngiltere`nin ekonomik açıdan krize girmesinin de etkili olduğunu vurgulayan Demirel, "İngiltere ekonomisinde yaşayan gelişmeler, enflasyonun artması, 17 milyon İngiliz vatandaşının tatilden vazgeçmesi, tabii ki her yıl iki haneli büyüyen bu pazarı etkilemiş bulunuyor. Toplam altı aylık rakamlara göre Muğla`da eksi 3`lük azalma var. Sezon en az zararla kapatılacak, belki de hiç zarar görmeden geçen seneki rakamlar seviyesinde seyredecek. Bu dönemde sektör temsilcilerimizle birlikte Muğla İl Müdürümüz çok iyi performans göstererek, muhtemel olumsuzluklara karşı pazar penceresini genişletmişler. Ocak-Temmuz döneminde Hollanda`dan gelecek turistlerde yüzde 22, Rusya Federasyonu`ndan yüzde 32, Fransa`dan yüzde 46, Polonya`dan yüzde 18, İtalya`dan yüzde 99, Danimarka`dan yüzde 18 artış oldu." dedi.

(Beyaz Gazete)
MAHSUR KALAN İNGİLİZLER İÇİN TOPLANDILAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
yorumlara bakılırsa bu sitenin sadece adı havacılık sitesi.okuyan yada yorum yazanların ciddi bir bölümü konulardan ve olaylardan "bi haber".millet; bu madurlar biletin fiyatına dahil olan sigorta parası ile taşınıyor, bedava değil.mevzu bu paranın kimin cebine gireceği.bırakın"yardımseverlik" martavalını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bizim ulkemizde herkes karnı tok sanki de buyurun ıngilizlere paramizi yedirin.insafiniz nerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bencede aynen katılıyorum.Türkiye yardımsever insanlarla dolu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ATM GENEL MÜDÜRÜ HAMDİ BEY MAHSUR KALANLAR İÇİN ÇALIŞIYOR.HELAL OLSUN ADAMA VE EKİBİNE HEPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ATM GENEL MÜDÜRÜ HAMDİ BEY MAHSUR KALANLAR İÇİN ÇALIŞIYOR.HELAL OLSUN ADAMA VE EKİBİNE HEPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geçenlerde Rus turist bilet parası için eşyalarını satmak istediği için birileri ( haklı olarak ) tepki göstermiş idi ben ( şahsım olarak ) birileri o kişinin mağduriyetini giderilmeliydi , diye yazmıştım. Olaylar kesinlikle farklı ama o kişiye yardımcı olsaydık belki 1 kişide olsa , biz güçlü ve yardımseveriz imajımızı tazelerdik, diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000