07 Ocak 2015, Çarşamba 16:12:26

MAHKEMEDEN 'SARHOŞ YOLCU' KARARI

Uçak yolculuğunda alkollü yolcuların kabin memurlarıyla yaşadığı kavgalar yargıya taşınınca Alman mahkemesi, sarhoş yolcunun uçağa alınıp alınmayacağına pilotun karar verebileceğine hükmetti.
  • istemezse almayacak isterse de almayacak almayacaksa istediği için veya istemediği için almayacak
  • Dispatch/pilot zaten kaptan isterse alir istemezse almaz hatta altenatif meydana inip yolcuyu orada birakildigini biliyorum kaptanin ucakta tutuklama yetkisi bile var. yanliz bir konu varki problem cikarmadan kendi kendine icen yolcuyada kimse karisamaz alkol kokusu istemeyenler ozel ucaklariyla yada araclariyla gidebilirler keza bizde haci kokulariyla ucmak istemiyoruz......iyi ucuslar
  • Alınsın efendim hatta içkide içilmesin, benim türbanlı eşim nasıl yan yana gitsin o herifle, alkolun kokusunu duymak zorunda mı?
  • Ne yeni kuralı. Şarhoş olmak şuç ya da kabahat değil ki. Önemli olan bu durumda iken ne yaptığı...Yukarıdaki örnek Kural Dışı Yolcu tanımı.. Bununla ilgili mevzuat ve formlar zaten kullanımda..

Uçak yolculuğunda alkollü yolcuların kabin memurlarıyla yaşadığı kavgalar yargıya taşınınca Alman mahkemesi, sarhoş yolcunun uçağa alınıp alınmayacağına pilotun karar verebileceğine hükmetti.

Hava taşımacılığında uzun yıllardır tartışılan konuların başında gelen alkollü yolcuların kabin memurlarıyla olan kavgalarına Almanya mahkemesi son verdi. Wedding Bölge Mahkemesi, alkollü yolcunun uçağa alınıp alınmayacağına pilotun karar verebileceğini ve kabin memurlarının alkol kullanan ve çevresine zarar veren saldırganın elinden içkisini alma hakkının olduğuna hükmetti. Pilotun gemi kaptanları gibi karar verme hükmünde olduğuna karar veren mahkeme, yolcuların uçakta kabin memurlarının söylediklerine uyması gerektiğine karar verdi.

Mahkemenin bu kararına neden olan olay, Letonya’nın başkenti Riga’dan Almanya aktarmalı bir uçakla İsrail’e giden bir yolcunun gümrüksüz sahada satın aldığı votkayı uçakta içmeye başlaması sonucu gerçekleşti. Kabin memurunun ikazlarına rağmen yolcunun içki içmeye devam etmesi üzerine yolcu ve kabin memuru tartıştı. Uçağın Almanya’ya inmesiyle birlikte pilot yolcuyu polise şikâyet ederek uçaktan indirdi. Karakola götürülen yolcu, ifadesi alındıktan sonra bir sonraki uçakla İsrail’e gitmek isteyince uçak şirketi yolcuya bilet vermedi ve yolcu konuyu mahkemeye taşıdı. Bu olay üzerine görülen davada mahkeme, pilotu ve havayolu şirketini haklı buldu. Bu kararla birlikte havayolu taşımacılığına yeni kurallar da gelmiş oldu.

MAHKEMEDEN 'SARHOŞ YOLCU' KARARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

ilkokul ~ 9 yıl önce
istemezse almayacak isterse de almayacak almayacaksa istediği için veya istemediği için almayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dispatch/pilot zaten kaptan isterse alir istemezse almaz hatta altenatif meydana inip yolcuyu orada birakildigini biliyorum kaptanin ucakta tutuklama yetkisi bile var. yanliz bir konu varki problem cikarmadan kendi kendine icen yolcuyada kimse karisamaz alkol kokusu istemeyenler ozel ucaklariyla yada araclariyla gidebilirler keza bizde haci kokulariyla ucmak istemiyoruz......iyi ucuslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Alınsın efendim hatta içkide içilmesin, benim türbanlı eşim nasıl yan yana gitsin o herifle, alkolun kokusunu duymak zorunda mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
el al ~ 9 yıl önce
el al ile uç eşinize ve size göre
ztk ~ 9 yıl önce
deodorant kullanmayanin kokusu ile biz ne yapiyorsak esinde onu yapacak.. sacmalamissin..
nuri alco ~ 9 yıl önce
hanim ucakta gazoz falanda icmesin, ayrica ucaga deri pantalonlu, elleri eldivenli, uzerleri ciplak yolcuda binmesin.. sivi serviside olmasin, bu adamlarin nereye tuvalet yapacagi belli olmuyor.. kaynak, cumhurun baskani
AVSEC MGR ~ 9 yıl önce
Ne yeni kuralı. Şarhoş olmak şuç ya da kabahat değil ki. Önemli olan bu durumda iken ne yaptığı...Yukarıdaki örnek Kural Dışı Yolcu tanımı.. Bununla ilgili mevzuat ve formlar zaten kullanımda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CC ~ 9 yıl önce
De get... Olayları biz yaşıyoruz. Masadan talimat yazmaya benzemez bu iş.
AVSEC MGR ~ 9 yıl önce
Çocuk. terbiyeli ol. Anan altını değiştirirken ben bu tiplerle uğraşıyordum. Bu arada haberi ve yorumumu tekrar oku. senin yanıtınla ne alakası var...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000