07 Haziran 2022, Salı 12:16:18

MAHKEMEDEN İSG’YE KÖTÜ HABER!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG’de örgütlü Nakliyat-İş Sendikası’nın ihtiyati tedbir kararına yapılan itiraz reddedildi.
  • is yavaslatma mi? sen kafana gore( haber vermeden, zamani bildirmeden ) is yavaslatma hakkin oldugunu dusunuyorsan iste bu kadar biliyorsun Sendika olayini
  • yalanlara kanmiyoruz artik,1.5 senedir bizimle alay ediyorlar,gelmeyecegine artik herkes emin maaslara zam gelince herkes cikacagina eminim bosa umit baglamayalim.
  • Seni kim nereden toplar bence sen onu düşün ucuz kahramancık
  • Hem işçinin istediği şekilde hareket edicez diyip, hem anayasal hakkı ise anlaşalım diyip, hemde kalkıp verilmiş olan hakkı sabote etmek mahkemelerce süreci uzatmak NİYE? Sendika öyle yada böyle gelecek, peki siz geldikten sonra barınabilecek misiniz? Para için bu kadar benliğinizi satmayın...
  • Bu saat itibari ile havalimaninda bulunan bütün yolculardan özür dileyerek sorulan adres,WC,otobüs duraklari,chekin bankolari ve iş kolumuzla hic alakasi bulunmamasina ragmen hergun yuzlerce kez karsilastigimiz sorulara bilmiyorum diyerek geçip gidicem.isterse benim departmanimla ilgili olsun bilmiyorum kardesim.Artık böyle extaradan 3 meslek yapmanin anlami yok 1 maas aliyorum sonucta Kap!$$
  • Mail attık akıllanmadınız . Son kez uyarıyoruz. Yaz sezonunda iş yavaşlatma istemiyorsanız sendika ile derhal masaya oturun. Yoksa alayınız aşağıda bagaj toplarsınız.
  • Sendika gelene kadar çoğunluk gider, whatsaap grubunda ki olaylardan bahsedin biraz
  • Bu duruma gelmesinin sebebi üst yöneticilerdir, Ersel Bey zamanındaki gibi yönetilseydi, çalışnanın hakkı verilseydi bunlar olmazdı. Belirsizlikler ve haksızlıklar bu duruma getirdi.
  • Şaka gibi, sendika maaşlarını verecek sanki
  • Yazık şu isg nin düştüğü duruma.çalışanına üç kuruş fazla vermemek için mahkemeden mahkemeye koşuyor

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG’de örgütlü Nakliyat-İş Sendikası’nın ihtiyati tedbir kararına yapılan itiraz reddedildi.

Nakliyat-İş Sendikası, yetki başvurusuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın olumsuz yanıt vermesi sonrasında İstanbul 4. İş Mahkemesi’nde “İhtiyati Tedbir Talebi” davası açmıştı.

İstanbul 4. İş Mahkemesi tarafından verilen “İhtiyati Tedbir” kararında; “İhtiyati Tedbir Talebinin kabulü ile; 15 nolu Nakliyat İş kolunda faaliyet gösteren davacı sendika tarafından 2021 yılı Temmuz ayı istatistiklerine karşı açılmış bir dava bulunması kaydıyla, kesinleşmiş en son istatistikler esas alınarak değerlendirilme yapılarak sürecin yürütülmesi gerektiğinden, davalı bakanlığın 16.02.2022 tarih ve 94741 sayılı” yapılacak işlem bulunmadığına dair” kararının yürürlüğünün tedbiren durdurulmasına, itirazı kabil olarak dosya üzerinde yapılan inceleme sonucu karar verildi.” denilmişti.

ADIM ADIM ‘TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NE DOĞRU

Ancak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG’den ihtiyati tedbir kararına itiraz edilmişti. AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; İSG tarafından yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi. İstinaf yolunun açık olduğu belirtildi.

Mahkeme tarafından verilen kararla ilgili Nakliyat-İş Sendikası tarafından üyelere bilgi verildiği ve olabildiğince kısa süre içerisinde istinaf sürecinin de bir an önce sonuçlandırılarak Toplu İş Sözleşmesi sürecinin başlayacağı ifade edildi.

İSG YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

ISG Yönetimi’nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Bugün gerçekleşen duruşmada mahkeme, davacı sendikanın davasının kısmen kabulüne (ilgili Bakanlık kararının iptaline), Kısmen reddine (sendikanın  toplu iş sözleşmesi imzalama yetkisi yönündeki talebinin, dava mevsimsiz açıldığı için reddine) karar vermiştir. Her ne kadar, mahkeme tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ilgili kararı iptal edilmişse de, aynı zamanda davacı Nakliyat-İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmesi imzalama yönündeki yetki tespiti  talebi de reddedilmiştir. Dolayısıyla, ilgili Sendikanın ISG işyerinde toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi kazandığı yönündeki bugün ortaya sürülen söylenti gerçeği yansıtmamaktadır.

Gerek ISG gerekse aynı iş kolunda örgütlü diğer işçi sendikaları tarafından yapılan yetki itirazı davaları henüz yeni açılmış olmakla birlikte, yargılama sonuçlanmadan ilgili Sendikanın ISG işyerindeki hukuki statüsü belirginlik kazanmayacaktır. Sendikanın ISG işyerinde  toplu iş sözleşmesi imzalama yetkisi kazandığı yönündeki iddialar ve söylentiler bu nedenlerle gerçek durumu yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine ve değerlendirmesine sunulur."

©AirportHaber.com

MAHKEMEDEN İSG’YE KÖTÜ HABER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

d_ve ~ 2 yıl önce
is yavaslatma mi? sen kafana gore( haber vermeden, zamani bildirmeden ) is yavaslatma hakkin oldugunu dusunuyorsan iste bu kadar biliyorsun Sendika olayini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 2 yıl önce
yalanlara kanmiyoruz artik,1.5 senedir bizimle alay ediyorlar,gelmeyecegine artik herkes emin maaslara zam gelince herkes cikacagina eminim bosa umit baglamayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimsin sen ~ 2 yıl önce
senin kim olduğunu biliyoruz. kulakların çınlıyordur. bence sen kendini düşün. güvendiğin dağlara kar yağacak. sendika gelecek dertler bitecek. yalakaların sonu neyse seninki de o olacak.
Saw çalışanı ~ 2 yıl önce
Sen bişey bekleme çık o zaman. Toplu sözleşme geldiği zamanda utanmadan yine üye olursun
Mekanik ~ 2 yıl önce
Seni kim nereden toplar bence sen onu düşün ucuz kahramancık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İKİYÜZLÜLÜK ~ 2 yıl önce
Hem işçinin istediği şekilde hareket edicez diyip, hem anayasal hakkı ise anlaşalım diyip, hemde kalkıp verilmiş olan hakkı sabote etmek mahkemelerce süreci uzatmak NİYE? Sendika öyle yada böyle gelecek, peki siz geldikten sonra barınabilecek misiniz? Para için bu kadar benliğinizi satmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birisi ~ 2 yıl önce
Bu saat itibari ile havalimaninda bulunan bütün yolculardan özür dileyerek sorulan adres,WC,otobüs duraklari,chekin bankolari ve iş kolumuzla hic alakasi bulunmamasina ragmen hergun yuzlerce kez karsilastigimiz sorulara bilmiyorum diyerek geçip gidicem.isterse benim departmanimla ilgili olsun bilmiyorum kardesim.Artık böyle extaradan 3 meslek yapmanin anlami yok 1 maas aliyorum sonucta Kap!$$

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsg üst yönetimine ~ 2 yıl önce
Mail attık akıllanmadınız . Son kez uyarıyoruz. Yaz sezonunda iş yavaşlatma istemiyorsanız sendika ile derhal masaya oturun. Yoksa alayınız aşağıda bagaj toplarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peh ~ 2 yıl önce
15 gün önceden haber vermeden iş yavaşlatma yap ve daha isg kapisindan girebiliyor musun gör .
Boş muhabbet ~ 2 yıl önce
Sendika kanuni hakkım diyip, kanundan bir haber insanlar kafalarına göre iş yavaşlatacagini düşünüyor
Mekanik ~ 2 yıl önce
İş yapmak istemiyorsanız gidin kardeşim toplarız biz bagajı.
Komik ~ 2 yıl önce
Sanirrsin ulaştırma bakanı son kez uyariyormuş
Birisi ~ 2 yıl önce
Senelerdir özveri ile çalıştığım bu firma da ,bu karardan sonra Isgnin bu yaklasimi sebebiyle özverimi yitirmiş bulunmaktayım.Kîmse fazla birsey beklemesin artık. Haklarima saygı istiyorum emeğinin zamanimin karsiligini istiyorum. 3 kat fazla maaş alan insanlardan 13 kat daha fazla calisiyoruz ve önümuzde engel olan yine Sizler.
teknik ~ 2 yıl önce
Sendika gelene kadar çoğunluk gider, whatsaap grubunda ki olaylardan bahsedin biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tezgah bozulacak ~ 2 yıl önce
biz bu şirketi yolsuzluk yapanlara , yolcuya sarkanlara bırakcak değiliz. öyle yalakalık yapıp dedikodu ile insanların haklarından vazgeçeceğini düşünüyorsanız avucunuzu yalarsınız. biz üreterek var oluyoruz ama sendika karşıtlarının ürettiği birşey yok. kendi tezgahlarının bozulmamasının peşindeler. kendine yaslanan dik yürürür.biz alınteri ile varız siz yalakalıkla. O toplu sözleşme masası buraya gelecek.
Üst yöneticiler ~ 2 yıl önce
Bu duruma gelmesinin sebebi üst yöneticilerdir, Ersel Bey zamanındaki gibi yönetilseydi, çalışnanın hakkı verilseydi bunlar olmazdı. Belirsizlikler ve haksızlıklar bu duruma getirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahsettiğiniz kişi ~ 2 yıl önce
Kepçeyle götürürken damlayanlardı. Herşeyi gülpembe sanma bildik bilmedik
eğitim şart ~ 2 yıl önce
Şaka gibi, sendika maaşlarını verecek sanki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsg ~ 2 yıl önce
Yazık şu isg nin düştüğü duruma.çalışanına üç kuruş fazla vermemek için mahkemeden mahkemeye koşuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biakıllısizsiniz ~ 2 yıl önce
Mavi yakanın düştüğü duruma bak sendikayı isgye sokmak için işten çok mahkemede zamaan geçiriyor .d
Km ~ 2 yıl önce
Özel sektörde amaç o zaten.
biakıllısiz cevap ~ 2 yıl önce
terminalde karı kız kovalamaktan iyidir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000