07 Eylül 2017, Perşembe 08:58:21

Mahkemeden 'beden' kararı

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir mahkeme, iki hostesin açtığı davada Rus havayolu şirketi Aeroflot'un çalışanlarına hangi beden olmaları gerektiği yönünde bir zorlamada bulunamayacağına hükmetti.
  • Kizilsacli yok. Busahte barbileri Begenmedim
  • Af, KLM ve iberia da orta yaşlı 35-55 arası hostesler var, bence çalışmalari güzel.. Biraz kilolu veya değil, güzel veya çirkin.. Hostes Benim göz zevkimi doyurmak için orada değil, bırakın insanlar işlerini rahat rahat yapsın, liyakat önemli, türbanlı olup olmamasına da takılmıyorum, oda olabilir, türbanlıyada Senegal daki arkadaşında çalışmasında sakınca yok, mesai haricinde herkesin ne yaptığı, veya nasıl hareket ettiği beni ve kimseyi ilgilendirmez, türbanda aynı şekilde, ama ben içkili şişeye dokunmam dersen o zaman işe talip olmayacaksın o ayrı.. Diyeceğim insanlar rahat rahat orta yaslarina kadar hosteslik yapabilir, kilo sorunu yaşatmamak lazım
  • Böyle ucuz yorumları yapan türk erkekleri çok itici aynı araplar gibiler ıyy türkçe konuşan araplarla yaşamaya çalışıyoruz resmen ayrıca rus asıllı laz anneniz hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum onun içnde aynı çirkin yorumlarda bulunuyor musunuz ne de olsa bir türk kadını..
  • Onnnn numara hatun bunlar kilolu dedikleri bizim mankenler kadardır ancak
  • Rahat olun Rus hosteslerinin kilolusu dedikleri türkiye'deki hostes in en iyisinden daha iyidir adamlar hostes değil manken çalıştırıyorlar...
  • Hostes dediğin önce ince ve zarif olmalı 42 beden nedir boya göre 65 ile 80 kilo arası yapıyor
  • Gel bizim sirketteki 20 li yaslardaki Teyzeleri gor
  • oo buralar dolar rezervasyon yapayım...
  • ABD İki hatlarda bir kabin görevlisi vardı ki anam babam yaşındaydı ve göbeğiyle koridorda dönmekte zorlanıyordu. Üzerlerinde ünüforma bile yoktu sadece yelek standart gibi birşeydi. 2 saatlik uçuşta adamdan su bile istememiştik hem yaşından hem kilosundan dolayı. Tamam adam tecrübeliydi ama alışılmadık bir tuhaflık vardı. Havada sıkıntılı ortamda bazı standartlar olmalı.
  • Olsun biz rusları kilolu da severiz

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir mahkeme, iki hostesin açtığı davada Rus havayolu şirketi Aeroflot'un çalışanlarına hangi beden olmaları gerektiği yönünde bir zorlamada bulunamayacağına hükmetti.

İki hostes, uluslararası havayolunun kazançlı rotalarından 'büyük beden' oldukları iddiasıyla alıkonulduklarını belirterek bir dava açmıştı.
Aeroflot hosteslerine 42 bedenden daha büyük olmamaları gerektiğini belirtiyor.

Mahkeme kararı gereğince tazminat alan hosteslerin zaferine rağmen mahkeme havayolunun bu tavrının 'ayrımcılık' olmadığına hükmetti.

'Her fazla kilo fazla yakıt'

Şirketin avukatı, mahkemede hosteslerin yolcuları şirkete çekmek için önemli etmenlerden biri olduğunu öne sürdü.

Şirket aynı zamanda büyük beden kabin görevlilerinin uçakta hareket kabiliyetinin azaldığını ve her fazla kilo için daha çok yakıt harcamaları gerektiğini iddia etti.

Mahkeme kararının ardından şirket, hükmü iyice değerlendirdikten sonra politikaları hakkında değişiklik yapıp yapmamak konusunda karar vereceklerini belirtti.

Gazetecilere konuşan davacı hosteslerden Irina Ierusalimskaya ise "giysi bedeninin yaptığı iş ile bir ilgisi olmadığını, çünkü ilk sırada profesyonelliğin geldiğini" söyledi. (bbc)

Mahkemeden 'beden' kararı

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Fo ~ 7 yıl önce
Kizilsacli yok. Busahte barbileri Begenmedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ztk ~ 7 yıl önce
Af, KLM ve iberia da orta yaşlı 35-55 arası hostesler var, bence çalışmalari güzel.. Biraz kilolu veya değil, güzel veya çirkin.. Hostes Benim göz zevkimi doyurmak için orada değil, bırakın insanlar işlerini rahat rahat yapsın, liyakat önemli, türbanlı olup olmamasına da takılmıyorum, oda olabilir, türbanlıyada Senegal daki arkadaşında çalışmasında sakınca yok, mesai haricinde herkesin ne yaptığı, veya nasıl hareket ettiği beni ve kimseyi ilgilendirmez, türbanda aynı şekilde, ama ben içkili şişeye dokunmam dersen o zaman işe talip olmayacaksın o ayrı.. Diyeceğim insanlar rahat rahat orta yaslarina kadar hosteslik yapabilir, kilo sorunu yaşatmamak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 7 yıl önce
Böyle ucuz yorumları yapan türk erkekleri çok itici aynı araplar gibiler ıyy türkçe konuşan araplarla yaşamaya çalışıyoruz resmen ayrıca rus asıllı laz anneniz hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum onun içnde aynı çirkin yorumlarda bulunuyor musunuz ne de olsa bir türk kadını..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus sever ~ 7 yıl önce
Onnnn numara hatun bunlar kilolu dedikleri bizim mankenler kadardır ancak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Rahat olun Rus hosteslerinin kilolusu dedikleri türkiye'deki hostes in en iyisinden daha iyidir adamlar hostes değil manken çalıştırıyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ruski lazanyasi ~ 7 yıl önce
adam olsaniz buraya boyle yorumlar yazmazsiniz ama malesef yazmaya dewam edin siz:))
Asdg ~ 7 yıl önce
Dünyanın en boş insanısın
Rus .....laza soyluyorum ~ 7 yıl önce
Sen heralde işsizsin bakıyorum da her habere birşeyler sarkıtıyorsun hemde hergün. Her konuda bir fikrin var. Tabi, boş kalan bakkal....... larını tartar...
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Derdi biz olmuşuz aslanların gelmişler bana sallıyorlar vay aslanlar mühendisim kardeş gel özelden diplomamı gösterecem hahahha
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Bayanlar niye ağlıyorsunuz ya yapmayın böyle şeyler gerçekler canınızı acıtıyor biliyorum ama gerçek adı üstünde bana ağlamayın kendinizi ağlayın asıl boş olan sizlersiniz ben değilim hep söyledim söyleyeceğim neyse bu arada mühendisim taliplerimi bekliyorum hahaha
esim dostun napiyo acebaaaa:)) ~ 7 yıl önce
yakinlarin hangi meslekte aceba anladin sen:)
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Thy de müdür kıskandın mı aslanım haha
Zarif olmalı ~ 7 yıl önce
Hostes dediğin önce ince ve zarif olmalı 42 beden nedir boya göre 65 ile 80 kilo arası yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teyzeler ~ 7 yıl önce
Gel bizim sirketteki 20 li yaslardaki Teyzeleri gor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 7 yıl önce
Hangi sirket?
beden??? ~ 7 yıl önce
oo buralar dolar rezervasyon yapayım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
ABD İki hatlarda bir kabin görevlisi vardı ki anam babam yaşındaydı ve göbeğiyle koridorda dönmekte zorlanıyordu. Üzerlerinde ünüforma bile yoktu sadece yelek standart gibi birşeydi. 2 saatlik uçuşta adamdan su bile istememiştik hem yaşından hem kilosundan dolayı. Tamam adam tecrübeliydi ama alışılmadık bir tuhaflık vardı. Havada sıkıntılı ortamda bazı standartlar olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcuya yani ~ 7 yıl önce
Amerikada kilosu yasi icin su istemeye utanmamissindir Amerikada ve Avrupada oyle su istemek icin gorevliyi yqnina cagiramazsin siz kimse cagirmadi diye bize gulmesinler muhabbetine istiyememissindir , alicagin sert bakis ve yiyecegin lafda cabasi. Heryeri turkiye ve asya gibi geri kalmis sanmayin oralara burdaki sistemi uyduramzsiniZ o artislik turkiyede afrikada arap cografyasinsa soker !! biraz gelistirin kendinizi !!
Yolcu ~ 7 yıl önce
Olsun biz rusları kilolu da severiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000