10 Şubat 2014, Pazartesi 22:32:51

MAHKEMEDEN 3. HAVALİMANI İÇİN ŞOK KARAR!

Cengiz-Limak-Kolin konsorsiyumu tarafından yapılan 3. Havalimanı inşaası İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği karar ile durduruldu.
  • Bu is Tav'a kalir beylerrrr!!!
  • Yeşil katliamının önüne geçilcek diyen arkadaşım nekadar da dar düşünüyorsunuz ya.. Bundan yıllar once istanbuldan ankaraya giderken adeta çölde yolculuk yapıyorduk. Bi de şimdi bakın bakalım ne hale gelmiş.. Size kalsa zaten ne marmaray ne köprü ne havaalanı hiçbişey yapılmasın.. Ne de güzel muhalefet yapıorsunuz..bence artık neye muhalefet yaptıgınızı bile bilmiyorsunuz artık
  • Harbiyeli Kına lobisinin işi bence bu..
  • 3.köprüye karşı çıktınız . metrobüse karşı çıktınız biniyosunuz .sadece laf karşı çıktınız o kadar türkiyede dikili bir ağacınız yok .sizin gibiler yüzünden türkiye ilerlemiyor .3. havaalanı türkiyeyi uçurur onu göremeyecek kadar koyun millet..
  • Sevindirici bir haber. Çevre katliamının biraz olsun önüne geçilmiş oldu.
  • Simdi o hakimlet ve savcilar gorevden alinacak. Milliyetçilik duygusu insani yerinden yurdundan edecek
  • yatırımcı olmak zor.
  • En çok konsorsiyum sevinmiştir.
  • İkinci köprüye karşı çıktınız zamanında noldu , O köprüden geçiyormusunuz:) ? AkParti olmasaydı 3.hava limanı değil , SSK hastanelerindeki ilaç kuyruğunu konuşur olurduk .(tabi elinizde akıllı telefon ve tablette varsa eğer) Saygılar.....
  • Merak ediyorum,3. havalimanı inşaatı başladı mı, yani kazma vuruldu mu ? Hangi enayi konsorsiyum bu kadar yüksek bir ihale bedeli ile inşaata başlar ? Hiç düşündünüz mü ? Bir taraftan 3 milyar dolar yatırım ile AHL'nin kapasitesini 2 kat arttırmak varken 22 -25 milyar dolarlık bir yatırımı kim göze alır.Bu kadar enflasyon ,işsizlik,siyasi istikrarsızlık varken ? Kimse 3 ay sonrası göremiyor . 3.havalimanını önümüzdeki 20 yılda bile gündeme bile gelmeyecektir artık.

Meslek odalarının ve demokratik kitle örgütlerinin açtığı davaları görmezden gelen ve yetkisizlik kararlarıyla Danıştay'a sevk eden yerel mahkemeler, halkın açtığı davada ise projenin ÇED Olumlu kararının yürütmesini durdurma kararı verdi.

3. havalimanıyla ilgili verilen ÇED Olumlu kararını onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açılmıştı. 3. havaalanı projesinin tarımsal alanları yok edeceği, doğal hayatı olumsuz etkileyeceği, iklim değişikliğini hızlandıracağı, gürültü ve elektromanyetik kirlilik yaratacağı, orman alanlarını yok edeceği ve içme suyu havzalarına zarar vereceği, ÇED Raporu'nun görüşlere açılması gereken 10 günlük süre dolmadan havalimanı projesinin ihaleye çıktığı gerekçeleriyle, ÇED Olumlu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi. Dava dosyasını görüşen İstanbul 4. İdare Mahkemesi 21 Ocak'ta aldığı kararla, ÇED Olumlu kararının yürütmesini durdurdu.

Mahkeme, 3. havaalanı projesinin ihaleye çıkmasına yol açan ÇED Olumlu Kararının yürütmesini, alanda yapılacak keşif ve bilirkişi raporunun mahkemede incelenmesine dek durdurdu. Keşif ve bilirkişi raporu isteyen mahkeme, bu belgeleri inceledikten sonra ihalenin yürütmesinin durdurulması kararını yeniden değerlendirecek.

MAHKEMEDEN 3. HAVALİMANI İÇİN ŞOK KARAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu is Tav'a kalir beylerrrr!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yeşil katliamının önüne geçilcek diyen arkadaşım nekadar da dar düşünüyorsunuz ya.. Bundan yıllar once istanbuldan ankaraya giderken adeta çölde yolculuk yapıyorduk. Bi de şimdi bakın bakalım ne hale gelmiş.. Size kalsa zaten ne marmaray ne köprü ne havaalanı hiçbişey yapılmasın.. Ne de güzel muhalefet yapıorsunuz..bence artık neye muhalefet yaptıgınızı bile bilmiyorsunuz artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Harbiyeli Kına lobisinin işi bence bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ens ~ 10 yıl önce
3.köprüye karşı çıktınız . metrobüse karşı çıktınız biniyosunuz .sadece laf karşı çıktınız o kadar türkiyede dikili bir ağacınız yok .sizin gibiler yüzünden türkiye ilerlemiyor .3. havaalanı türkiyeyi uçurur onu göremeyecek kadar koyun millet..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 10 yıl önce
bu memlekette bir paket makarna karşılığı meleyecek çok koyun var, bu da yaptığınız yorumdan belli zaten, "karşı çıktınız ama biniyorsunuz". türkiye sanayi, teknoloji, bilim ile uçamadı ama olsun havaalanı ile uçacak. insan olan için bir tek ağaç bile milyon dolarlardan daha değerlidir ama doları kutulamaya alışanlar bundan anlamazlar.
aynen ~ 10 yıl önce
helal ens
tekno ~ 10 yıl önce
Sevindirici bir haber. Çevre katliamının biraz olsun önüne geçilmiş oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Simdi o hakimlet ve savcilar gorevden alinacak. Milliyetçilik duygusu insani yerinden yurdundan edecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zor ~ 10 yıl önce
yatırımcı olmak zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
En çok konsorsiyum sevinmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İkinci köprüye karşı çıktınız zamanında noldu , O köprüden geçiyormusunuz:) ? AkParti olmasaydı 3.hava limanı değil , SSK hastanelerindeki ilaç kuyruğunu konuşur olurduk .(tabi elinizde akıllı telefon ve tablette varsa eğer) Saygılar.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 10 yıl önce
Siz 2.köprüden önceyi bilir misiniz? Ne zaman geldiniz İstanbul'a? AKP olmasaydı akıllı telefon ve tabletler de icat olmazdı zaten değil mi? Ne cühela var memlekette ya..
kamyoncu ~ 10 yıl önce
Merak ediyorum,3. havalimanı inşaatı başladı mı, yani kazma vuruldu mu ? Hangi enayi konsorsiyum bu kadar yüksek bir ihale bedeli ile inşaata başlar ? Hiç düşündünüz mü ? Bir taraftan 3 milyar dolar yatırım ile AHL'nin kapasitesini 2 kat arttırmak varken 22 -25 milyar dolarlık bir yatırımı kim göze alır.Bu kadar enflasyon ,işsizlik,siyasi istikrarsızlık varken ? Kimse 3 ay sonrası göremiyor . 3.havalimanını önümüzdeki 20 yılda bile gündeme bile gelmeyecektir artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000