28 Ocak 2021, Perşembe 11:39:08

Mağdur pilotlardan SHGM'ye çağrı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle sivil havacılık sektörü zor bir dönemden geçiyor. Pilotlar ve pilot adayları yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden talepte bulundu.
  • sizin o ya da bu şekilde,ülkendeki insanın pilot olması ve bunun sayısının artmasına,yani bir hava taşıtını kullanabilen insan kapasitesinden gurur duyman gerekir vatandaş olarak.işin işsizlik vs hede hödö boyutu apayrı bir mevzu.egolarınızdan sıyrılıp oturdugunuz yerden maval okuyorsunuz ama iyi niyetiniz yok insanlık yok kabalık hat safhada ve bir koltuk kapmış çirkin sözler sarf ediyorsunuz...baban pegasus mu tanrı mı sana mı ithafen oluşmuş birşey uçmak eylemi..ögrenen masraf eden ders calısan almış lisansını koymuş bitti mevzu..hak ederdir pilottur degildir vs dir ona şirket mülakatı karar verir.senin artan pilot sayısından gurur duyman lazım..Atatürk olsaydı ne lan bu kadar pilot mu derdi Atamız?böyle köhne bir zihniyet var mı??atatürkçülük yapıyorsun geziyorsun , aydınlık çağdaşsın ama davranışta yok...veya diyelimki Peygamber efendimiz olsa bugün görse.bu ne biçim iş bu ne kadar pilot falan mı derdi? ilim fen ileri gitmekten anlayısın bu mu?ülkenin vatandası ile övün önce..
  • Burası yine kötü niyetli insanlarla dolmuş. Biz böyleyken bizi yolan daha çok olur ne yazık ki!
  • Baba parası babası pilot diye tutturmuş gidiyorsunuz arkadaşlar, siz de umarım kokpite adım atarsınız da mesleğinize gıptayla bakan hayırlı bir evladınız olur.O zaman bakalım ev, araba, yat mı alıyorsunuz yoksa oğlunuzun veya kızınızın geleceğine mi yatırım yapıyorsunuz.Türkiye’deki gençlerin büyük bir çoğunluğu özel üniversitede “Baba parası” ile okurken göze batmıyor da imkanı olan baba, çocuğunun uçuş eğitim masrafını karşılarken batıyor.Dünyanın her yerinde böyle bu durum.Torpil konusu da elbet bir yerde patlak verir kafanızı yormayın.6 aylık, yıllık derken hiç bir öğretmen ailesini bindireceği uçağa, becerisi olmayan birini koltuğa oturtmaz.
  • Cadet programı altında alına öğrencilerin eğitim anlaşmasını bir firma 45000 Euro ya ucus okulu ile anlaştı ve öğrencilere 140000 euroya imza attırdı. Buna resmen sömürü denir bence bu konuların denetimi yapılmalı. Kar amaçlayan bu tarz anlaşmaların yapılan masraflar kadar borçlandırılmalı.
  • Bakalım en büyük uçuş okullarindan birinde lisans sureleri doldugu halde, uçuş yaptığı tespit edilen FI lar icin SHGM ne yapacak..Mevzu atlantik okyanusu gibi derin.
  • Bu iş patates soğan işine döndü. Soğan çok para ediyormuş diye duyan herkes ekmişti. Memurlar bile. Sonuç iflas. Bir genel müdür çıkıp pilotlar çok maaş alıyor demişti ama maliyetten bahsetmemişti. Sonuç işsiz, iflas etmiş, işe yaramaz pilot diplomalı bir sürü insan. Filanca borsadan çok para kazanmış. Gerçekten mi? Evet. O zaman hemen borsaya. Bu filmi daha çok izleriz. Yetinmeyi bilmezsen.
  • Güzel kardeşim bir insanı senden alt title da diye küçük göremezsin.Adamın sağlığı vardır , kapasitesi vardır bu işe girmiş olabilir illa ocu bucu diye niye ayırıyosun.Kaldiki euro uçmuş multiengine tazelemesi pahalı , ir cpl pahalı , işsizlik hat safhada shgm zam yapıyor gelir alamadığımız sonunu göremediğimiz bir işten muzdaribiz. sen hala yok kabindeki amir onu kıskanmış memur ters kaş göz yapmış diyosun. sen nerdesin biz nerdeyiz , biz boğazımızın derdindeyiz sen sabri abinin viyadüğünde
  • müdürlükten torpilli cadet arkadaşçıklar ağlamasın selfi atsınlar bol. bol instigrima
  • FO hazmedemeyen kabin amiri demişsin...ben hiçbiri değilim ama ortamı cok iyi biliyorum...şunun cevabını ver..kabin amiri memuru vs...bu işe kapasitesi yeten sınavı verebilen ve hadi diyleim ki herşeyi torpille atlattı ve bir şekilde lisans sahibi oldu...mülakatlarda şirkete de giriyorsa adam o zaman o lisansı haketmiş hakkını veriyor..giremeyen zaten giremiyor... tıpkı senin gibi haketmiş...senin bir üsütnlüğün mü var?? varsa o adamda o kadın da da var demekki haketmiş girmiş..zırlama..sisteminiz çökecek
  • 80-90 bin euro vermedim.bizim babamız pilot değil..ben kendi adıma easa lisansı aldım.hem bu ülkede enayi yerine koyulan ve sesini cıkartmayan insanlarımız gibi olmamak hem de aklın yolu 1 optimum lisans ücreti 40 50 bin euro bandında oldugu için..ve burda egosu bin basmıs FI dan haketmedigim bagırıs cagırısı yememek için.. bunu zaten sizler cok iyi biliyorsunuz.şuan agresifce yok zırlama yok aglama diye tuzu kuru baba parasıyla birşey elde etmiş yahut babası pilot vesayetçi arkadaslar vb şahsiyetlere inat,insanlıgın gerektirdi, iyi niyet, özveri ,birliktelik ,iyi olan için cabalama ve adalet gayesinden uzaklaşmayacagım...sizin gibi altı boş egosu full insanların tatmin olabildigi tek yer kokpitte birine fırça atmak olurken bizim içimizi insanlıklarımız dolduracak... konu 80 bin euro verip 3-5 bin tl verememek mevzusu değil..henüz onu bile görebilecek kapasitede degilken kiminiz ucak ucuruyorsunuz....isterse milyar dolarları olsun insannın.ortada yanlıs var ise ses cıkartmak dogru oln

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle sivil havacılık sektörü zor bir dönemden geçiyor. Pilotlar ve pilot adayları yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden talepte bulundu.

Lisanslarını, sağlık kontrollerini yenilemekte ve bunlara ait harç ücretlerini ödemekte güçlük çektiğini ifade eden pilotlar, gerekli tahkikatların yapılarak iyileştirme yapılmasını istiyor.

Mağdur edildiklerini ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne konuyla ilgili ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını belirten Türk pilotlar, "SHGM bir devlet kurumu olmasına rağmen çoğu pilot arkadaşımızın kimseye net bir şekilde ulaşamadığı, hiçbir şeye net cevap alamadığı durumlar ve geçiştirmeler ile ilgili birçok durum mevcuttur" ifadelerini kullandı.

Söz konusu taleplerin ATPL, PPL ve lisans yenileme gibi tüm harç ücretlerini kapsadığı belirtildi.

©AirportHaber.com

Mağdur pilotlardan SHGM'ye çağrı

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

ba777 ~ 3 yıl önce
sizin o ya da bu şekilde,ülkendeki insanın pilot olması ve bunun sayısının artmasına,yani bir hava taşıtını kullanabilen insan kapasitesinden gurur duyman gerekir vatandaş olarak.işin işsizlik vs hede hödö boyutu apayrı bir mevzu.egolarınızdan sıyrılıp oturdugunuz yerden maval okuyorsunuz ama iyi niyetiniz yok insanlık yok kabalık hat safhada ve bir koltuk kapmış çirkin sözler sarf ediyorsunuz...baban pegasus mu tanrı mı sana mı ithafen oluşmuş birşey uçmak eylemi..ögrenen masraf eden ders calısan almış lisansını koymuş bitti mevzu..hak ederdir pilottur degildir vs dir ona şirket mülakatı karar verir.senin artan pilot sayısından gurur duyman lazım..Atatürk olsaydı ne lan bu kadar pilot mu derdi Atamız?böyle köhne bir zihniyet var mı??atatürkçülük yapıyorsun geziyorsun , aydınlık çağdaşsın ama davranışta yok...veya diyelimki Peygamber efendimiz olsa bugün görse.bu ne biçim iş bu ne kadar pilot falan mı derdi? ilim fen ileri gitmekten anlayısın bu mu?ülkenin vatandası ile övün önce..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 3 yıl önce
Burası yine kötü niyetli insanlarla dolmuş. Biz böyleyken bizi yolan daha çok olur ne yazık ki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baba parası ~ 3 yıl önce
Baba parası babası pilot diye tutturmuş gidiyorsunuz arkadaşlar, siz de umarım kokpite adım atarsınız da mesleğinize gıptayla bakan hayırlı bir evladınız olur.O zaman bakalım ev, araba, yat mı alıyorsunuz yoksa oğlunuzun veya kızınızın geleceğine mi yatırım yapıyorsunuz.Türkiye’deki gençlerin büyük bir çoğunluğu özel üniversitede “Baba parası” ile okurken göze batmıyor da imkanı olan baba, çocuğunun uçuş eğitim masrafını karşılarken batıyor.Dünyanın her yerinde böyle bu durum.Torpil konusu da elbet bir yerde patlak verir kafanızı yormayın.6 aylık, yıllık derken hiç bir öğretmen ailesini bindireceği uçağa, becerisi olmayan birini koltuğa oturtmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he he ~ 3 yıl önce
Güzel masal anlatmışsın. pilotluk mu gıptayla bakılacak meslek? en ufak krizde işsiz kalan adamlar!
Moris Bener ~ 3 yıl önce
Senin mesleğin ne acaba ? Pilotluktan daha az prestijli ve gelirli olduğuna eminim. Konu bunda değil sen bizi kafana takma biz en ufak kriz de işsiz kalsakta yaşam kalitemiz düşmez sen kendine bak pilotluktan daha prestijli be geliri yüksek bir meslek dalında olsan buraya yazmaya vaktin olmazdı . Dlr da mı? Kaldın , İngilizce’den mi ? Geçemedin neden olmadı? Onu söyle :)
Moris Bener ~ 3 yıl önce
FO: Gidiyoruz işte kiminin hoşuna, kiminin zoruna :)
Adamsın ~ 3 yıl önce
Ama kendini yorma boş adam o kadar cok ki anlatamazsın bi takmışlar maaşlara adamlar cok basit sanıyor bu işi kalk auto pilot a bas ohh al paraları diyen adamlara havacılıgımı anlatacaz...
Cadet Anlaşması ~ 3 yıl önce
Cadet programı altında alına öğrencilerin eğitim anlaşmasını bir firma 45000 Euro ya ucus okulu ile anlaştı ve öğrencilere 140000 euroya imza attırdı. Buna resmen sömürü denir bence bu konuların denetimi yapılmalı. Kar amaçlayan bu tarz anlaşmaların yapılan masraflar kadar borçlandırılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 3 yıl önce
bilmeden konusuyorsunuz + tip eğitimi + line eğitimi + konaklama maaş sigorta hepsini toplayın bakalım 45 000 eur mu yapıyor
Bakalım ~ 3 yıl önce
Bakalım en büyük uçuş okullarindan birinde lisans sureleri doldugu halde, uçuş yaptığı tespit edilen FI lar icin SHGM ne yapacak..Mevzu atlantik okyanusu gibi derin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 cpt ~ 3 yıl önce
Bu iş patates soğan işine döndü. Soğan çok para ediyormuş diye duyan herkes ekmişti. Memurlar bile. Sonuç iflas. Bir genel müdür çıkıp pilotlar çok maaş alıyor demişti ama maliyetten bahsetmemişti. Sonuç işsiz, iflas etmiş, işe yaramaz pilot diplomalı bir sürü insan. Filanca borsadan çok para kazanmış. Gerçekten mi? Evet. O zaman hemen borsaya. Bu filmi daha çok izleriz. Yetinmeyi bilmezsen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ka ya ve km lere laf eden arkadaşa ~ 3 yıl önce
Güzel kardeşim bir insanı senden alt title da diye küçük göremezsin.Adamın sağlığı vardır , kapasitesi vardır bu işe girmiş olabilir illa ocu bucu diye niye ayırıyosun.Kaldiki euro uçmuş multiengine tazelemesi pahalı , ir cpl pahalı , işsizlik hat safhada shgm zam yapıyor gelir alamadığımız sonunu göremediğimiz bir işten muzdaribiz. sen hala yok kabindeki amir onu kıskanmış memur ters kaş göz yapmış diyosun. sen nerdesin biz nerdeyiz , biz boğazımızın derdindeyiz sen sabri abinin viyadüğünde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tegese ~ 3 yıl önce
müdürlükten torpilli cadet arkadaşçıklar ağlamasın selfi atsınlar bol. bol instigrima

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insan ~ 3 yıl önce
FO hazmedemeyen kabin amiri demişsin...ben hiçbiri değilim ama ortamı cok iyi biliyorum...şunun cevabını ver..kabin amiri memuru vs...bu işe kapasitesi yeten sınavı verebilen ve hadi diyleim ki herşeyi torpille atlattı ve bir şekilde lisans sahibi oldu...mülakatlarda şirkete de giriyorsa adam o zaman o lisansı haketmiş hakkını veriyor..giremeyen zaten giremiyor... tıpkı senin gibi haketmiş...senin bir üsütnlüğün mü var?? varsa o adamda o kadın da da var demekki haketmiş girmiş..zırlama..sisteminiz çökecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amire ~ 3 yıl önce
Amirim sinirlenme sakin ol ya tamam
size inat ~ 3 yıl önce
80-90 bin euro vermedim.bizim babamız pilot değil..ben kendi adıma easa lisansı aldım.hem bu ülkede enayi yerine koyulan ve sesini cıkartmayan insanlarımız gibi olmamak hem de aklın yolu 1 optimum lisans ücreti 40 50 bin euro bandında oldugu için..ve burda egosu bin basmıs FI dan haketmedigim bagırıs cagırısı yememek için.. bunu zaten sizler cok iyi biliyorsunuz.şuan agresifce yok zırlama yok aglama diye tuzu kuru baba parasıyla birşey elde etmiş yahut babası pilot vesayetçi arkadaslar vb şahsiyetlere inat,insanlıgın gerektirdi, iyi niyet, özveri ,birliktelik ,iyi olan için cabalama ve adalet gayesinden uzaklaşmayacagım...sizin gibi altı boş egosu full insanların tatmin olabildigi tek yer kokpitte birine fırça atmak olurken bizim içimizi insanlıklarımız dolduracak... konu 80 bin euro verip 3-5 bin tl verememek mevzusu değil..henüz onu bile görebilecek kapasitede degilken kiminiz ucak ucuruyorsunuz....isterse milyar dolarları olsun insannın.ortada yanlıs var ise ses cıkartmak dogru oln

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamadik yani ~ 3 yıl önce
Nesin ne yaptin kimsin ne yapiyorsun hicbiri anlasilmamis, bir daha dene istersen. Basari hikayesi olduguna inaniyirsun ama senin de astronotlardan pek farkin yok, biri de ben yaptim ben ettim demesin yani su sektorde!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000