12 Nisan 2011, Salı 08:26:32

MAĞDUR OLMAMAK İÇİN DİKKATLİ OLUN!

Seyahat acenteleri yetkilileri, yaz tatili öncesi Avrupalı Türkleri bilet dolandırıcılarına karşı uyardı. Tatilcilerin tuzağa düşmemeleri için birkaç önemli ayrıntıya dikkat etmeleri yeterli.
  • rezervasyon ve biletlemeleri kendiniz internetten yapınız. tanımadığınız ve referansı olmayan acentalardan bilet ve tur satın almayınız. uçak ve tur şirketlerinin internet sitelerine üye olunuz ve böylece promosyonlarını haberlerini,yenilklerini takip ediniz.belçika,almanya ve isviçrede yaşayan vatandaşlarımız daha dikkatli olsunlar..

Almanya’da neredeyse her yaz tatilinde yaşanan bilet vurguncularının bu yıl da can yakmaması için uçak bileti alacakların dikkatli olması gerekiyor. Yetkililer, yaz tatiline kısa bir süre kala, ‘Erken rezervasyon indirimleri’ gibi tekliflerle vatandaşlara yanaşan dolandırıcılara karşı dikkatli olunması için uyarılarda bulundu.

Özellikle ‘Elektronik Bilet’ uygulamasına geçildikten sonra sıkıntıların arttığına dikkat çeken seyahat acentesi işletmecisi Sami Engin, her yıl yüzlerce yolcunun mağdur olmasına yol açan bu tür dolandırıcılıkların ‘dikkatli olunması’ durumunda önüne geçilebileceğini vurguladı.

Vurguncularının genelde Türklerin yaşadıkları yerlerde, seyahat döneminden bir yıl kadar önce ortaya çıktıklarını belirten Engin, şu uyarılarda bulundu:

“Biletler elektronik ortamda hazırlanıyor. Bilgisayardan alınan çıktı yolculara veriliyor. Bu belgeyi herkes kolaylıkla hazırlayabilir. Bu yüzden yolcular orijinal elektronik biletlerin kendi e-maillerine gönderilmesini istemeli. Biletlerde dikkat edilmesi gereken nokta, rezervasyon numaralarıdır. Bileti aldıktan hemen sonra şirketlerin müşteri hizmetleri telefonunu arayarak, adınıza rezervasyon yapılıp yapılmadığını öğrenmek mümkün. Rezervasyon yapılması da yeterli değil. Biletlerin onaylı olması, yani yedek ya da opsiyonlu da olmaması gerekir. Bunlar sorularak sahte mi gerçek mi olduğu anlaşılır.” (Hürriyet Avrupa)

MAĞDUR OLMAMAK İÇİN DİKKATLİ OLUN!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
rezervasyon ve biletlemeleri kendiniz internetten yapınız. tanımadığınız ve referansı olmayan acentalardan bilet ve tur satın almayınız. uçak ve tur şirketlerinin internet sitelerine üye olunuz ve böylece promosyonlarını haberlerini,yenilklerini takip ediniz.belçika,almanya ve isviçrede yaşayan vatandaşlarımız daha dikkatli olsunlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000