01 Ocak 2015, Perşembe 08:01:23

LÜTFİ ELVAN'DAN HAVALİMANI MÜJDESİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Trakya için havalimanı müjdesi verdi.
  • Askeri den bozma değil, havaalanı gibi havaalanı yapılmalı bence.. Ayrıca Londra nın Luton u gibi de hizmet verebilir...Mantıklı...
  • Çukurovadan, ordu giresundan daha faydalı olacağı kesin.
  • Çanakkale, Denizli Çardak, Çorlu, Kayseri Erkilet, Malatya Erhaç, Konya ve Merzifon askeri havaalanları gibi Keşan askeri havaalanı da sivil-askeri kategorisinde sivil uçuşlara açılabilir. Trakya'da yeni bir havalimanı yatırımına gerek yok.
  • çukurova ne oldu çukurova ?
  • Çorlu eğitim uçuşları açısından artık patlama noktasında. Her yıl yeni bir okul geliyor. THY gittikten sonra AFA' nın üssü durumuna geldi ama birçok nedenden eğitim faaliyeti hızlı gitmiyor. Bu konuda ivedi bir çözüm gerekiyor. Trakya' ya inşa edilecek havalimanı yolcu trafiği içinse, Çorlu zaten bunu şu anda kaldırabiliyor ancak eğitim uçakları için bir alan yaratma amacı var ise belki o zaman asıl sıkıntılı alana bir çözüm gelmiş olabilir. Ülkemizin hedefleri ile örtüşebilmesi için, VFR şartlarda gerçekleştirilecek uçuşlar ve eğitim uçuş faaliyetleri konusunda bazı kolaylıklar ve imkanlar sağlanması gerekmektedir.
  • Trakyada hazır havlimanı var keşanda 3600 x45 m pisti olan askeri havalimanı şu an aktif kullanılmıyor sivil uçuşa açılır Edirne Tekirdağ ve Gelibolu ilçeside istifade eder amaç Trakyaya hizmet götürmek ise yeni havalimanı yapıp yüksek miktarda harcama yapmaya gerek yok.
  • BU GİDİŞLE EKİLEBİLİR ARAZİ KALMAYACAK. VARSIN TRAKYADA DA HAVAALANI OLMASIN DÜNYANIN SONU MU?
  • Kardan kapanan yollardaki varandaşlara ne zaman müjde verecekler. Betona kuvvet asfalta kuvvet yap. Müteahhitlikte üstümüze yok ama iş mevcudu işletme yada devamlılık olunca sınıfta kal. Ben Türkiye'nin batısında 2 gün kar yağınca yaşananlardan sonra habercilerin gitmeye gerek duymadığı yerleri aklıma getirmek istemiyorum bile.
  • Trakyali değilim ama turkiyenin her yerinde ulaşabilecek bir airport olsun.
  • Edirneden zaten corluya ücretsiz servisler var. Ne gerek var.300-400 km çap içinde 3 tane Türkiyenin en büyük havalimanları var zaten

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Trakya için havalimanı müjdesi verdi.

2014’te uçak trafiğinde yüzde 15’lik artış sağlandığını, iç hat yolcu sayısının da yüzde 13 arttığını anlatan Elvan, “Trakya bölgesinde yeni bir havaalanı inşa etme hedefimiz var. Bu konuda çalışmalar sürüyor” dedi.

Elvan havalimanına ilişkin detay vermezken, şimdilik müjdeyi vermekle yetindi. (Milliyet)

LÜTFİ ELVAN'DAN HAVALİMANI MÜJDESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Askeri den bozma değil, havaalanı gibi havaalanı yapılmalı bence.. Ayrıca Londra nın Luton u gibi de hizmet verebilir...Mantıklı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çukurovadan, ordu giresundan daha faydalı olacağı kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trakya ~ 9 yıl önce
Çanakkale, Denizli Çardak, Çorlu, Kayseri Erkilet, Malatya Erhaç, Konya ve Merzifon askeri havaalanları gibi Keşan askeri havaalanı da sivil-askeri kategorisinde sivil uçuşlara açılabilir. Trakya'da yeni bir havalimanı yatırımına gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çukurova ~ 9 yıl önce
çukurova ne oldu çukurova ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çorlu ~ 9 yıl önce
Çorlu eğitim uçuşları açısından artık patlama noktasında. Her yıl yeni bir okul geliyor. THY gittikten sonra AFA' nın üssü durumuna geldi ama birçok nedenden eğitim faaliyeti hızlı gitmiyor. Bu konuda ivedi bir çözüm gerekiyor. Trakya' ya inşa edilecek havalimanı yolcu trafiği içinse, Çorlu zaten bunu şu anda kaldırabiliyor ancak eğitim uçakları için bir alan yaratma amacı var ise belki o zaman asıl sıkıntılı alana bir çözüm gelmiş olabilir. Ülkemizin hedefleri ile örtüşebilmesi için, VFR şartlarda gerçekleştirilecek uçuşlar ve eğitim uçuş faaliyetleri konusunda bazı kolaylıklar ve imkanlar sağlanması gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 9 yıl önce
Trakyada hazır havlimanı var keşanda 3600 x45 m pisti olan askeri havalimanı şu an aktif kullanılmıyor sivil uçuşa açılır Edirne Tekirdağ ve Gelibolu ilçeside istifade eder amaç Trakyaya hizmet götürmek ise yeni havalimanı yapıp yüksek miktarda harcama yapmaya gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşan ~ 9 yıl önce
2012'de oradaki askeri meydanın sivilleştirilmesi konusunda görüşmeler yapıldı ancak TSK bu isteği reddetti. Şu an o meydan insansız hava araçlarının test uçuşları için kullanılmakta.
ATMASYON-TR ~ 9 yıl önce
Keşan asfalt pisti 1.270x26 m. Sen o rakamları nereden buldun?Edirneye 120 km.,Kırklareli'ye 135 km.Çorluya gitmeyen Keşana niye gitsin? 2 ilin orta yerine,Havsa veya Hasköye yeni meydan yaparsan o illerin halkı "benim" diye sahip çıkar.
gereksiz ~ 9 yıl önce
BU GİDİŞLE EKİLEBİLİR ARAZİ KALMAYACAK. VARSIN TRAKYADA DA HAVAALANI OLMASIN DÜNYANIN SONU MU?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karayolcu ~ 9 yıl önce
Kardan kapanan yollardaki varandaşlara ne zaman müjde verecekler. Betona kuvvet asfalta kuvvet yap. Müteahhitlikte üstümüze yok ama iş mevcudu işletme yada devamlılık olunca sınıfta kal. Ben Türkiye'nin batısında 2 gün kar yağınca yaşananlardan sonra habercilerin gitmeye gerek duymadığı yerleri aklıma getirmek istemiyorum bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Trakyali değilim ama turkiyenin her yerinde ulaşabilecek bir airport olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FK ~ 9 yıl önce
Edirneden zaten corluya ücretsiz servisler var. Ne gerek var.300-400 km çap içinde 3 tane Türkiyenin en büyük havalimanları var zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000