03 Nisan 2016, Pazar 09:41:22

Lütfi Elvan'dan Çukurova açıklaması

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, açılış ve temel atma törenlerine katılmak için geldiği Mersin'de Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili 'fiili adım' atıldığını söyledi.
  • Bursa'da hiçbir şeyimiz yokken Adana ( ve Mersin-Tarsus, tüm Çukurova'da ) böyle bir havalimanının olacak olmasını ve sefer sıklıklarını ( olumlu anlamda ) kıskanıyoruz, imrenerek bakıyoruz. 5 milyon değil 10 milyon yolcu olsun, 10 yetmez 15 olsun, yolun açık olsun Çukurova ve Adana :)
  • osmaniyeye yokmu sayın bakanım nerde yatıyor osmaniye vekilleri erde uyandır onları

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, açılış ve temel atma törenlerine katılmak için geldiği Mersin'de Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili 'fiili adım' atıldığını söyledi.

Bakan Elvan, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, yapımı kredi sorunu nedeniyle duran havaalanı hakkında açıklamalarda bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysi Eroğlu'nun da katıldığı toplantıda, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmasına karar verdiklerini hatırlatan Elvan, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede Yüksek Planlama Kurulu kararını aldık. Devlet Hava meydanları Genel Müdürlüğü yönetimi Çukurova Havalimanı'nın bakanlığımız tarafından yapılması kararını aldı ve hazırlıkları tamamaladı. 7 Nisan'da havalimanının ihale tarihi açıklanacak. Süreci fiili olarak başlatmış olacağız. Bunun müjdesini vermek istedim. Havalimanının Mersin'e bağlantısına yönelik yapacağımız yolun kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Yine, Çamtepe girişine yönelik kamulaştırma çalışmalarını Karayolları genel Müdürlüğü başlattı. İnşallah en kısa zamanda kamulaştırma faaliyetlerini tamamlayacağız. Çamtepe'yi de en kısa sürede açacağız."

BÖLGESEL HAVAALANININ ÖZELLİKLERİ

357 milyon Euro yatırım bedeliyle tamamlandığında Türkiye'nin en büyük havalimanlarından biri olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi ilk aşamada yıllık 15 milyon, sonrasında ise 30 milyon yolcu kapasitesi hedefi ile inşa edilecek. Özellikle Adana ve Mersin merkezli Güneydoğu-Akdeniz ve İç Anadolu üçgeninde büyük bir ulaşım ağı olması beklenen Çukurova Havalimanı, Ortadoğu-Afrika ve Asya bölgesi için de yeni bir hava sahası ve ekonomik merkez özelliği taşıyacak. (Hürriyet)

Lütfi Elvan'dan Çukurova açıklaması

Yorumlar

Bursa ~ 8 yıl önce
Bursa'da hiçbir şeyimiz yokken Adana ( ve Mersin-Tarsus, tüm Çukurova'da ) böyle bir havalimanının olacak olmasını ve sefer sıklıklarını ( olumlu anlamda ) kıskanıyoruz, imrenerek bakıyoruz. 5 milyon değil 10 milyon yolcu olsun, 10 yetmez 15 olsun, yolun açık olsun Çukurova ve Adana :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ellek ~ 8 yıl önce
osmaniyeye yokmu sayın bakanım nerde yatıyor osmaniye vekilleri erde uyandır onları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
osmaniye köyü ~ 8 yıl önce
Osmaniye'nin il kalmasına şükret bence köy yahu orası

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000