07 Şubat 2015, Cumartesi 08:12:41

LÜKS SEYAHATE YENİ SOLUK

ClipperJet, lüks uçak yolculuğuna yeni bir sistem getiriyor. 14 kişilik uçaktan yolcular indiğinde, özel arabalar tarafından karşılanacak.
  • Çok merak ettiğim bir iş modeli. Business yolcular fiyata bakmazlar, uçuş sıklığına ve bağlantı kalitesine önem verirler denir. Tek uçakla tek hatta tutabilir ama büyümesi zor görünüyor, izleyelim ve görelim.

Uçak yolculuğunda dar bir koltukta, sağda solda bağrışan çocuklarla  seyahat etmek zorunda kalan ekonomi sınıfı yolcuları için business class rüya gibi gelebilir. Ancak New York’tan Los Angeles’a sık sık uçan ve havaalanlarındaki uzun güvenlik kuyruklarından, kalabalık terminallerden bıkmış üst düzey yöneticiler için business class bile artık cazip değil.

Ve işte tam da bu noktada devreye giren ClipperJet, uçak yolculuğunda alternatif bir yöntem sunuyor.

Los Angeles merkezli şirket özel uçak yolculuğuna farklı bir yaklaşım getiriyor. Yolcular özel olarak kendileri ya da yakınlarıyla uçmak yerine aynı destinasyona giden benzer üst sınıf kişilerle seyahat ediyorlar.

Nisan ayında hizmet vermesi öngörülen ClipperJet, Los Angeles ve New York arasında her gün gidip gelen tek bir uçağa sahip olacak. Daha küçük çaplı kurumsal jet terminallerini kullanacak olan uçak 14 kişi kapasiteli olacak; koltuklar da pilot koltuğuna benzer şekilde tasarlanmış. Ayrıca ClipperJet terminale iner inmez de yolcular için özel lüks arabalar kiralayacak. ClipperJet’in başkanı James Occhipinti, geçmişteki PanAm’ın parlak günlerinin ardından havayolu ulaşımının kalitesinde başlayan inişin lüks uçak deneyimine yer açtığını kaydediyor.

ClipperJet’in sektöre girişi özel jet alanında patlamanın yaşandığı bir döneme denk geliyor. Zenginlerin ve şirket yöneticilerinin daha rahat koşullarda uçmak istemeleri yeni bir lüks jet sınıfının ortaya çıkmasını sağladı. Biletlere gelince, ClipperJet’in planı hem kişilere hem de kurumlara pahalı üyelikler satmak. Bireysel üyeliklerin aylık ücreti 9 bin 700 dolar ve dört adet tek yön uçuşu kapsıyor. Üyeler aynı zamanda boş koltuk olduğunda ekstra ücret ödemeden sınırsız ilave uçuş hakkına da sahip olabilecekler.

Aylık 14 bin 700 dolara satılacak kurumsal üyelikte ise altı adet tek yönlü uçuş söz konusu. Ancak şirketlerde uçma hakkına yalnızca tek bir kişi sahip olacak.

ClipperJet her ne kadar şimdilik tek bir uçak ve tek bir rotayla işe başlasa da, başkanı Occhipinti genişlemeyi planlıyor. Bu konuda henüz net bir planı olmasa da, New York’tan Şikago’ya, New York’tan Londra’ya ve Los Angeles’tan çeşitli Asya ülkelerine uçmayı da programına almış durumda. (Fortune Turkey)

LÜKS SEYAHATE YENİ SOLUK

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çok merak ettiğim bir iş modeli. Business yolcular fiyata bakmazlar, uçuş sıklığına ve bağlantı kalitesine önem verirler denir. Tek uçakla tek hatta tutabilir ama büyümesi zor görünüyor, izleyelim ve görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000