07 Ağustos 2020, Cuma 09:03:00

Lufthansa'ya devlet desteği de yetmedi!

Filosundaki uçak sayısını düşürüp 22 bin çalışanını işten çıkarmaya planlayan Almanya Havayolları Lufthansa’ya devlet desteği de yetmedi. Şirketin CEO’su Spohr, “2024’ten önce talebin kriz öncesi seviyeye geri geleceğini beklemiyoruz” dedi.
  • E yani adamların 140.000 çalışanı var THY'nin sadece 35.000. Dolayısı ile Lufthansa'nın eleman çıkarması sürpriz değil. Ayrıca Lufthansa Euro kazanıp Euro harcıyor, THY'de ise gelirler Euro giderler TL. Yani THY için o kadar da radikal bir durum söz konusu değil. İşçi ve personel çıkarmak yerine, golf turnuvalarından, at biniciliğine kadar onlarca fuzuli sponsorluğu iptal etse yine yeter. Batman&Superman filmleri, Lego uçuş emniyet videoları, rugby finallerinde 30 saniye gösterilen reklamlara dökülen paralarla 30.000 personel daha çalıştırılır.
  • Bizde yer operasyonun da 5 kişinin işini 1 kişi yaptığı için adam çıkarmak pek akıllıca olmaz.Bir ara gece vardiyaları hariç hiç yemek yemeden çalışıyorduk.O zaman yöneticiler demiyordu adam alalım diye iş azalınca hemen bay bay happiness
  • ALMANLAR NE YAZIK Kİ UÇMUYOR SALGIN NEDENİYLE ALMAN NUFUSU EVLERİNDE ALMANYADA YAŞAYAN BİR TÜRK OLARAK BUNU SÖYLÜYORUM NE YAZIK Kİ ALMANLAR ÜLKELERİNE TURİST BİLE KABUL ETMİYOR KABUL ETSE DAHİ TÜRKİYEDE MİN 350 TL BU TEST TURİZM YOK İŞ SEYAHATİ BİLE YOK HATTA AİLE SEYAHATİ BİLE YOK TABİKİ ZARAR EDER
  • THY iyi yönetilmiyor diyenler nerede acaba. Hayran olduğunuz Emirates ve Lufthansa gibileri 20 bin 30 bin çalışanı maalesef işten çıkarıyor.Birde burada yazılan bazı yorumları okuyunca insan uçağa binmekten çekinir oluyor.
  • Arkadaslar bos konusmayin, bilginiz yoksa basit matematik kullanin. 2020’de yapilan zarari 2019’da yapilan kâra bolum. 1 senede yaptigi kâri 16 sene daha yaparsa bu zarari karsiliyor. Tk da digerleri de kac kisi gerekiyorsa isten cikartmali, filo ve sirket yapisini kucultmeli. Boyle duygusal bos davranislarla sirket yonetilmez.
  • Bizimkilere ibret olsun. LCC devrimiyle sivil havacılığın aşırı hızlı bir büyüme evresine girmesi ve arkaik lisans kuralları sayesinde sektörde yapay bir eleman açığı oluşmuştu. Virüs bu süreci biraz hızlandırmakla birlikte bu saltanat elbette er geç bitecekti ve nihayet bitiyor. Dünyanın her yerinde binlerce type rated pilot işsiz kalmışken havayolları hiçbir şımarıklığa tahammül etmeyecektir ve etmemelidir. Artık herkes bugüne kadar kazandıklarına şükredip önüne bakacak.
  • Aman patron efendilere bişey olmasın. Çalışanlarına para vermesin diye patronlar kulübünün şişirdiği yalanlar bunlar. Çok daha erken normalleşilecek. Yemiyoruz efendiler YEMİYORUZ!!!
  • Sosyal devlete sahip olmanın avantajları işte...
  • Ama 2050den önce düzelme beklemiyoruz
  • bizim pilotlara ve hosteslere özellikle thy'de olanlara da sorsan 6 ay sonra herşey normale dönecek bunlara daha fazla ücretler teklif edilecek. ama bunlar kabul etmeyecek çünkü kurt yediği ayazı unutmazmış :)

Uçak filosunu azaltıp 22 bin çalışanını işten çıkarmaya planlayan Almanya Havayolları Lufthansa’ya devlet desteği de yetmedi. Şirketin CEO’su Spohr, “2024’ten önce talebin kriz öncesi seviyeye geri geleceğini beklemiyoruz” dedi.

Covid-19 krizi en çok havayolu şirketlerini vurdu. Almanya Havayolları Lufthansa devlet desteğine rağmen krizin üstesinden gelemedi. Şirketin zararı her geçen gün büyüyor. İşçi çıkarmamak için sendikayla yürütülen görüşmelerde ise bir ilerleme kaydedilemedi. Lufthansa CEO’su Carsten Spohr, sendikayla görüşülen hedefin gerçekçi olmadığını söyledi. Şirket yönetimi masrafları azaltmak için işletme şartları nedeniyle işten çıkarma kararı verdi. Bir yıl önce 226 milyon kâr eden Lufthansa’nın, bu yılın ilk 6 ayındaki zararı 3.62 milyar Euro.

100 UÇAK AZALTILACAK

Lufthansa yönetimi masrafları 2023 yılına kadar yüzde 15 azaltmayı, uçak filosunu yüz civarında küçültmeyi ve 11 bini Almanya’da olmak üzere 22 bin çalışanını çıkarmayı planlıyor. Şirketin CEO’su Spohr, “2024’ten önce talebin kriz öncesi seviyeye geri geleceğini beklemiyoruz” dedi. Lufthansa haziran sonuna kadar çalışan sayısını bir önceki yıla kıyasla 8 bin 300 azaltarak, 129 bin 400’e indirmişti.

Lufthansa'ya devlet desteği de yetmedi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Çalışan sayısı ~ 4 yıl önce
E yani adamların 140.000 çalışanı var THY'nin sadece 35.000. Dolayısı ile Lufthansa'nın eleman çıkarması sürpriz değil. Ayrıca Lufthansa Euro kazanıp Euro harcıyor, THY'de ise gelirler Euro giderler TL. Yani THY için o kadar da radikal bir durum söz konusu değil. İşçi ve personel çıkarmak yerine, golf turnuvalarından, at biniciliğine kadar onlarca fuzuli sponsorluğu iptal etse yine yeter. Batman&Superman filmleri, Lego uçuş emniyet videoları, rugby finallerinde 30 saniye gösterilen reklamlara dökülen paralarla 30.000 personel daha çalıştırılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat ~ 4 yıl önce
Bizde yer operasyonun da 5 kişinin işini 1 kişi yaptığı için adam çıkarmak pek akıllıca olmaz.Bir ara gece vardiyaları hariç hiç yemek yemeden çalışıyorduk.O zaman yöneticiler demiyordu adam alalım diye iş azalınca hemen bay bay happiness

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendini ~ 4 yıl önce
ALMANLAR NE YAZIK Kİ UÇMUYOR SALGIN NEDENİYLE ALMAN NUFUSU EVLERİNDE ALMANYADA YAŞAYAN BİR TÜRK OLARAK BUNU SÖYLÜYORUM NE YAZIK Kİ ALMANLAR ÜLKELERİNE TURİST BİLE KABUL ETMİYOR KABUL ETSE DAHİ TÜRKİYEDE MİN 350 TL BU TEST TURİZM YOK İŞ SEYAHATİ BİLE YOK HATTA AİLE SEYAHATİ BİLE YOK TABİKİ ZARAR EDER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Göksel ~ 4 yıl önce
THY iyi yönetilmiyor diyenler nerede acaba. Hayran olduğunuz Emirates ve Lufthansa gibileri 20 bin 30 bin çalışanı maalesef işten çıkarıyor.Birde burada yazılan bazı yorumları okuyunca insan uçağa binmekten çekinir oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahillere ~ 4 yıl önce
Arkadaslar bos konusmayin, bilginiz yoksa basit matematik kullanin. 2020’de yapilan zarari 2019’da yapilan kâra bolum. 1 senede yaptigi kâri 16 sene daha yaparsa bu zarari karsiliyor. Tk da digerleri de kac kisi gerekiyorsa isten cikartmali, filo ve sirket yapisini kucultmeli. Boyle duygusal bos davranislarla sirket yonetilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESBTEKNIK ~ 4 yıl önce
Bos konusuyorsun..
İnşallah senin şirket de küçülür ~ 4 yıl önce
Ve seninle başlar küçülmeye....
hllsprdvm ~ 4 yıl önce
Bizimkilere ibret olsun. LCC devrimiyle sivil havacılığın aşırı hızlı bir büyüme evresine girmesi ve arkaik lisans kuralları sayesinde sektörde yapay bir eleman açığı oluşmuştu. Virüs bu süreci biraz hızlandırmakla birlikte bu saltanat elbette er geç bitecekti ve nihayet bitiyor. Dünyanın her yerinde binlerce type rated pilot işsiz kalmışken havayolları hiçbir şımarıklığa tahammül etmeyecektir ve etmemelidir. Artık herkes bugüne kadar kazandıklarına şükredip önüne bakacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Imkansız ~ 4 yıl önce
Sen bunu bazi km lere anlatamazsın. O hâlâ pazar mesaisi derdinde
Durmak yok, yola devam... ~ 4 yıl önce
Yaptığı hatanın sonucu yüzlerce can kaybı ve yüz milyonlarca dolar maddi zarar olabilecek bir kişinin hakkı 4-5, 10-20 bin TL değildir. Elbet bir gün bu virüs etkisini kaybedecek ve taşlar tekrar yerine oturacak. Hiç üzülmeyin, bu devirde de borç yapmayın.
YALANCISINIZ!!! ~ 4 yıl önce
Aman patron efendilere bişey olmasın. Çalışanlarına para vermesin diye patronlar kulübünün şişirdiği yalanlar bunlar. Çok daha erken normalleşilecek. Yemiyoruz efendiler YEMİYORUZ!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dangalak ~ 4 yıl önce
Sen nerede yaşıyorsun? Ne yer ne içersin? Neyin kafası bu? Umarım bu zeka ile havacılık dışında ki mesleğinde aç kalmazsın...
Bu hastalik ~ 4 yıl önce
Bir grip gibi, bununla yasamayi ogrenmeliyiz ve cok kisi igrendi bile, herkes elbet Corona olacak, gelip gecici birsey degil, habire sekil degistiriyor, tekrara tekrar gelecek, artik abartmaya da gerek yok, havayolu ulasimi vazgecilemez isinlamayi getirmedikce
Bu hastalık yazana ~ 4 yıl önce
Corona'dan binlerce insan ölüyor,milyonlarca insan hasta, çabuk bir şekilde çok fazla sayıda insana bulaşma ve vücutta kalıcı hasarlar bırakma riski çok yüksek, bu mu bir grip gibi hastalık?
5off ~ 4 yıl önce
Sosyal devlete sahip olmanın avantajları işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 4 yıl önce
22bin kişiyi işten çıkarmak mı sosyal devletin avantajı?
Aynen ~ 4 yıl önce
Ama 2050den önce düzelme beklemiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karsilastirma ~ 4 yıl önce
Bi bizim badem biyikliya bakiyorsun bide adama. Yahu ulkemde hicmi yonetici kalmadi imam hatiplileri doldurdunuz guzelim sirkete? Yaptiniz akepenin ciftligi. Batmaya mustehaksiniz sizin eseriniz bunlar...
THY kartal imam hatip yolları ~ 4 yıl önce
Eeeee eyyyyyy diyerek olmuyor bu isler. Paçaniz yiyiyorsa (bizim akepeliler icin) Sizde cikin realist aciklama yapin. Oyle yolsuzluk yapmaya din bezirganligi yapmaya benzemez yonetici olmak.
Sene sonu ~ 4 yıl önce
Anlarsın yavrum. Almanların ki kadar güçlü işleyen vergi sistemine sahip başka devlet var mı acaba? Yönetim kurulunda bile devlet var artık. Siz başka iş bakın artık. Beklemek psikolojinizi bozmuş...
Bidakka ~ 4 yıl önce
2100 değilmiydi o ya?
2071 ~ 4 yıl önce
2071 den önce maaşlar eski seviyesine gelemez
Reality ~ 4 yıl önce
Yok ya 2124 dü
Tipi tip ~ 4 yıl önce
K.K Gelsin başınıza. Kurtarır sizi o.
kurtcuk ~ 4 yıl önce
bizim pilotlara ve hosteslere özellikle thy'de olanlara da sorsan 6 ay sonra herşey normale dönecek bunlara daha fazla ücretler teklif edilecek. ama bunlar kabul etmeyecek çünkü kurt yediği ayazı unutmazmış :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rasim ~ 4 yıl önce
pilotlar direkt kabul eder dünyada iş yok çünkü KM dediklerinin çoğunun ikinci mesleği var gider çalışır

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000