05 Aralık 2018, Çarşamba 10:15:06

Lufthansa'nın acı kaybı

Lufthansa Grubu eski başkanı ve CEO'su Wolfgang Mayrhuber hayatını kaybetti.
  • Kendisini yakından tanıyordum. Mükemmel bir insandı. Tam bir havacılık duayeniydi. Gittiği yerde mutlu olması dileğiyle.
  • Bize ne
  • Nerden nereye Lufthansa teknikten Lufthansanın en üst görevine
  • Adam LH'da 45 sene çalışmış, işe girdikten 24 sene sonra ilk başkanlık makamını almış. Tıpkı tehaye'deki abdurrahman, candan, temel, hamdi, bilal, ilker efendiler gibi...Sonra onlar niye ileri biz geriyiz diye hayıflanalım.

Lufthansa Grubu eski başkanı ve CEO'su Wolfgang Mayrhuber hayatını kaybetti.

71 yaşında hayata gözlerini kapatan Mayrhuber'in uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği açıklandı.

LUFTHANSA'YA 45 YIL HİZMET VERDİ

Şirketin son 45 yılına damgasını vuran isimlerin başında gelen Mayrhuber, kariyerine 1970 yılında Lufthansa'da motor bakım sorumlusu olarak başladı. 1994 yılında kurulan Lufthansa Technik ilk başkanı oldu. 2001 yılında yolcu hizmetleri sorumlusu olarak grup yönetim kuruluna atandı ve bir sonraki yıl yönetim kurulu başkan yardımcısı oldu.

Lufthansa'nın, Avusturya Havayolları, İsviçre Uluslararası Hava Yolları (SWISS) ve Brüksel Havayolları'nda önemli bir payla birlikte devraldığı bir dönem olan 2003'den 2010'a kadar başkanlık yaptı.

Mayrhuber, 2013'ten 2017'ye kadar Lufthansa'nın denetleme kurulunun başkanlığını yaptı.

Mayrhuber'in vefatı sonrası açıklamada bulunan Lufthansa CEO'su Carsten Spohr, “Wolfgang Mayrhuber, şirketimizi 45 yıldan fazla bir süredir hizmet vermiş ve şekillendirmiştir. Lufthansa çalışanları, Lufthansa Grubu'na yaptığı büyük hizmet için ona teşekkür ediyor" dedi.

©AirportHaber.com

Lufthansa'nın acı kaybı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Carsten Bey ~ 5 yıl önce
Kendisini yakından tanıyordum. Mükemmel bir insandı. Tam bir havacılık duayeniydi. Gittiği yerde mutlu olması dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 5 yıl önce
Bize ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 5 yıl önce
Aynen bize ne
~ 5 yıl önce
Nerden nereye Lufthansa teknikten Lufthansanın en üst görevine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Toprağı bol olsun. ~ 5 yıl önce
Adam LH'da 45 sene çalışmış, işe girdikten 24 sene sonra ilk başkanlık makamını almış. Tıpkı tehaye'deki abdurrahman, candan, temel, hamdi, bilal, ilker efendiler gibi...Sonra onlar niye ileri biz geriyiz diye hayıflanalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000