23 Mart 2023, Perşembe 09:05:57

Lufthansa yeni hava yolu şirketi kuruyor

Lufthansa, kısa ve orta mesafede hizmet verecek City Airlines adında yeni bir hava yolu şirketi kurduğunu açıkladı.
  • Oh oh lufthansanin batişını görüyorum , zaten cityline diye bir havayolu var

Almanya merkezli Lufthansa Group, kısa ve orta mesafe seyahat segmentlerinde hizmet verecek City Airlines adında yeni bir hava yolu şirketi kuruyor.

Henüz pilot arayışına başlamadı

Merkezi Münih şehri olacak şirket, Münih'ten Avrupa'nın büyükşehirlerine ve uzak bölgelerine kısa ve orta mesafe seyahatler gerçekleştirecek. Şirketin uçuşlara ne zaman başlayacağı ise bilinmiyor.

Şirket için açılan internet sitesinden iş ilanları paylaşılmaya da başlandı ancak Lufthansa sözcüsünün açıklamalarına göre paylaşılan iş ilanları şu anda sadece uçuşlara başlamak için gerekli olan AOC lisansı alım sürecini hızlandırmak için yapılıyor. Lufthansa sözcüsü, şu anda şirket olarak pilot arayışlarına başlamadıklarını söyledi.

Amaç kısa ve orta mesafe seyahatlerde rekabet edebilmek

Lufthansa CEO'su Cartsen Spohr, 2022'nin başında yeni bir şirket kurulacağını duyurmuştu. Lufthansa, yeni kurulan bu şirket ile aşırı maliyetleri hafifletebilmeyi hedefliyor. Şirketin amacı, kısa ve orta mesafe seyahat segmentlerinde diğer şirketlerle rekabet edebilmek. Eurowings platformu da grup tarafından aynı amaçla kurulmuştu.

Şirketin hizmete açılma tarihi ertelendi

Şirketin asıl olarak bu yılın sonbaharında hizmete alınması planlanıyordu. 2022'nin sonbaharında Flugverkehrsbetrieb München adıyla duyurulan şirket, daha sonra isim değişikliği yaşayarak City Airlines adını aldı. Marco Zenger ve Jens Fehlinger, şirketin genel müdür pozisyonuna getirildi.

Şirketin uçuşlara ne zaman başlayacağı bilinmemekle birlikte, 40 uçağa sahip olacağı tahmin ediliyor. Şirketin ilk taşıtı olacak olan Airbus A319 modeli, yakın zamanda Lufthansa’nın filosundan City Airlines'a transfer edilecek. (Turizmgüncel)

Lufthansa yeni hava yolu şirketi kuruyor

Yorumlar

Korsanpilot ~ 1 yıl önce
Oh oh lufthansanin batişını görüyorum , zaten cityline diye bir havayolu var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000