01 Ağustos 2022, Pazartesi 08:59:04

Lufthansa pilotları grev için oy kullandı

Alman havayolu şirketi Lufthansa’da çalışan pilotların büyük çoğunluğunun, bağlı oldukları sendikanın düzenlediği oylamada greve gitmekten yana oy kullandığı belirtildi.
  • Hava-sen ve pilot olusumlarini desteklemeyenlerin surekli boyle pilot grevi haberleri yayinliyor olmasi cok garip
  • Bence bizi kıskanıyorlar
  • Bizdede grev olmuştu.Kaç pilot kaç kabin memuru amiri katıldı sayılar belli.O gün greve bir buçuk saat kala Talpa açıklama yaptı biz kokpit olarak greve katılmayacağız diye.O gün bugündür kokpit olarak dik duramamanın cezasını kesiyor size şirket.O günkü para size çok tatlı geldi ama bugün alım gücü düştü.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesi gütmenin sonucu bu.Herkes hak ettiğini yaşıyor.Almanyaya özen dur şimdi.
  • Adamlar biat etmiyor,tepki veriyor,hakkını arıyor,boyuna grev yapıyor ama yüce Allah onlara verdikçe veriyor,zenginlikleri daha da artıyor ve bizi de kıskanıyorlar. Gönderelim akapelileri,hamdi ve temeli de yönetici ve yönetim görsünler. Güya dini bütün,sofu,softa dindar,alınları secdeye değen,kul hakkı yemeyenlerin 20 yıllık iktidarında sendikalı çalışan sayısı 5 milyondan 1 milyon civarına düşmüş,grev izne tabi olmuş,sömürü,haksızlık, adaletsizlik,işsizlikle tehdit,sarı sendikacılık almış yürümüş. Hakkını her zaman her yerde arayanlara helal olsun bizim gibi tepkisiz,umursamaz,bencil,şark kurnazı,kim iktidar ve güçlüyse onun yanında olmayı marifet sayan,celladına aşık millete de yuh olsun...
  • Helal olsun
  • Densizin teki çıkıp okçular tepesi demiyor pişkin pişkin … çünkü lafla peynir gemisinin yürümediğini biliyorlar
  • Demek ki adamlarda ki durum o kadar kötü ki greve gidiyorlar. Demek ki biz de durumlar Lufthansa’dan daha iyi.
  • Aslında kendilerinden çok geleceği koruyorlar... yoksa bizim gibi yakında hiç bi hakları kalmaz.
  • Bizde de grev oldu,buradan ahkam kesen kaptanların hiçbirisi bu grevin önünden bile geçmedi.Sorsan grev iyi olmadı der ama bu haberin altına yorum yapar yok haktır,demokrasidir...Değerli F/O arkadaşlar sizlerin bu durumda olmasının nedeni % 65 olarak sol tarafınızda oturanlardır.Geçmişi kurcalayın,sorun anlarsınız,ayrıca pandemide hiç sesleri çıktımı 'HAYIR'neden cukkada birsürü paraları vardı(Allah daha çok versin gözü olanın gözü çıksın ama bir ses ver be kardeşim) Herkese emniyetli uçuşlar..
  • Almanya bizi kıskanıyor. Biz nasıl onlar gibi çalışanları köleleştiremiyoruz diye.

Alman Pilot Sendikası Cockpit, yaptığı açıklamada Lufthansa'da çalışan sendika üyesi pilotların büyük kısmının grev kararını desteklediğini duyurdu.

Sendikanın yaptığı oylamaya katılan pilotların yüzde 97,6'sının grevden yana oy kullandığı aktarılan açıklamada, Lufthansa Cargo’da çalışan pilotlarda ise bu oranın yüzde 99,3 olduğu bilgisi paylaşıldı.

Böylelikle Lufthansa şirketinde pilotların grevi mümkün hale gelirken, sendikadan grev için bir tarih açıklanmadı.

Cockpit'ten Marcel Gröls, olumlu sonuçlanan oylamanın kesin bir şekilde greve gidileceği anlamına gelmediğini ve iş bırakma eyleminin halen önlenebileceğini ifade etti.

Oylamanın, pilotların taleplerini ciddiye almak için Lufthansa’ya bir sinyal olduğuna işaret eden Gröls, Lufthansa yönetiminden toplu sözleşme görüşmelerinde iyi teklifler beklediklerini kaydetti.

Cockpit sendikası bu yıl için yüzde 5,5 oranında ücret artışı, gelecek yıldan itibaren de ücretlerin otomatik olarak enflasyon seviyesine uyarlanmasını talep ediyor. 6 tur yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde Lufthansa’nın şimdiye kadar bir teklif sunmadığını ileri süren sendika, yaklaşık 5 bini Lufthansa'da olmak üzere Almanya’da 9 bin 600'un üzerinde pilotu temsil ediyor.

27 Temmuz’da Verdi Sendikasının çağrısı üzerine Lufhansa şirketinde yer personeli greve gitmiş ve ülkenin en önemli havalimanlarından olan Münih ve Frankfurt havalimanları kilitlenmişti. Grevde 1000 üzerinde uçuş iptal olmuş, 134 bin yolcu da etkilenmişti.

Lufthansa pilotları grev için oy kullandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Sendikasal ~ 2 yıl önce
Hava-sen ve pilot olusumlarini desteklemeyenlerin surekli boyle pilot grevi haberleri yayinliyor olmasi cok garip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edc ~ 2 yıl önce
Bence bizi kıskanıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 2 yıl önce
Bizdede grev olmuştu.Kaç pilot kaç kabin memuru amiri katıldı sayılar belli.O gün greve bir buçuk saat kala Talpa açıklama yaptı biz kokpit olarak greve katılmayacağız diye.O gün bugündür kokpit olarak dik duramamanın cezasını kesiyor size şirket.O günkü para size çok tatlı geldi ama bugün alım gücü düştü.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesi gütmenin sonucu bu.Herkes hak ettiğini yaşıyor.Almanyaya özen dur şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hans ~ 2 yıl önce
Adamlar biat etmiyor,tepki veriyor,hakkını arıyor,boyuna grev yapıyor ama yüce Allah onlara verdikçe veriyor,zenginlikleri daha da artıyor ve bizi de kıskanıyorlar. Gönderelim akapelileri,hamdi ve temeli de yönetici ve yönetim görsünler. Güya dini bütün,sofu,softa dindar,alınları secdeye değen,kul hakkı yemeyenlerin 20 yıllık iktidarında sendikalı çalışan sayısı 5 milyondan 1 milyon civarına düşmüş,grev izne tabi olmuş,sömürü,haksızlık, adaletsizlik,işsizlikle tehdit,sarı sendikacılık almış yürümüş. Hakkını her zaman her yerde arayanlara helal olsun bizim gibi tepkisiz,umursamaz,bencil,şark kurnazı,kim iktidar ve güçlüyse onun yanında olmayı marifet sayan,celladına aşık millete de yuh olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buna tek söyleyeceğim ~ 2 yıl önce
Helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 2 yıl önce
Densizin teki çıkıp okçular tepesi demiyor pişkin pişkin … çünkü lafla peynir gemisinin yürümediğini biliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demek ki?! ~ 2 yıl önce
Demek ki adamlarda ki durum o kadar kötü ki greve gidiyorlar. Demek ki biz de durumlar Lufthansa’dan daha iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnan ki ~ 2 yıl önce
Aslında kendilerinden çok geleceği koruyorlar... yoksa bizim gibi yakında hiç bi hakları kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/M ~ 2 yıl önce
Bizde de grev oldu,buradan ahkam kesen kaptanların hiçbirisi bu grevin önünden bile geçmedi.Sorsan grev iyi olmadı der ama bu haberin altına yorum yapar yok haktır,demokrasidir...Değerli F/O arkadaşlar sizlerin bu durumda olmasının nedeni % 65 olarak sol tarafınızda oturanlardır.Geçmişi kurcalayın,sorun anlarsınız,ayrıca pandemide hiç sesleri çıktımı 'HAYIR'neden cukkada birsürü paraları vardı(Allah daha çok versin gözü olanın gözü çıksın ama bir ses ver be kardeşim) Herkese emniyetli uçuşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevaben.. ~ 2 yıl önce
Adalet herkes için lazımdır.Gün gelip size de hak arama ihtiyacı doğabilir ama şunu da unutmamak gerekir ‘Hak meşru yollarla aranabilir olmalıdır’.Bunun da sağlayıcısı örnekte olduğu gibi sendikadır.Bizim derdimiz bireysel örgütlenmelerle yapılmış illegal bir grev değildir ve olmamalıdır.Bizim derdimiz yasalarla grev hakkı elinden alınmış dünyanın en anlamsız sendikal yapısıyladır.Onun için kahraman ya da suçlu aramaya gerek yoktur.
Kaptan ~ 2 yıl önce
10 yıl geçti. Niçin protesto gösterisi yaptınız, niçin greve gittiniz kendiniz bile hala bilmiyorsunuz. Bırakın başkasını suçlamayı. Bugünkü sendikasızlığın nedeni sizsiniz.
Capt ~ 2 yıl önce
2013 te fo ydum . Haklarimiz fazlaydi , maaslar yuksekti, tum kokpit mutluydu..neden grev yapmaya calisti eski sendika. Neden pilotlara sormadi ? Neden kaptanlarin rahatsiz oldugu bir donem yerine , herkesin mutlu oldugu bir donemde denendi bu grev ? Hain ce is yavaslatma neden calisanlara msj gonderilerek yapilmaya calisildi? Boyle grev mi olur ? Ben bunu anlamiyorum madem cok biliousun k/m anlatir misiniz bize lutfen
Soru ~ 2 yıl önce
10000 kabin memurundan sadece 300’u mu katildi grevinize? :)
ex tk fo ~ 2 yıl önce
Almanya bizi kıskanıyor. Biz nasıl onlar gibi çalışanları köleleştiremiyoruz diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000