21 Mayıs 2020, Perşembe 11:47:18

Lufthansa için kritik görüşme başladı

Almanya'nın bayrak taşıyıcısı ve en büyük markalarından biri olan Lufthansa için kritik süreç başladı. Şirket yöneticileriyle hükümet yetkilileri masaya oturdu.
  • Bizde iktidarın kullandığı uçaklar,helikopterler thy aracılığıyla thy'ye faturalandırılarak alındı yani parasını thy ödedi o paralar da thy'ye ödenmedi. Aynısı Lufthansa ve Almanya'da olabilir mi sizce?
  • Tk nın gıderlerı LH nın çok üzerındedır, LH nın yapmış olduğu yakıt anlaşmalarından tutun , uçakların leasıng ucretlerı vede personel ücretlerıne kadar Tk ,Lh nın fıyatlarının yanına yaklaşamaz, personel ücretlerı vede haybeden para alan birsürü kişiyide sayarsanız, TK nın durumunun cok ama cok daha zor olduğunu düşünmek yanlış olmaz...
  • Lh'ın sabit giderleri çok olabilir ama adamın parası kuvvetli ve kur derdi yok.
  • Lufthansa bu haldeyse thy ne halde düşünün...

Almanya'nın bayrak taşıyıcısı ve en büyük markalarından biri olan Lufthansa için kritik süreç başladı. Şirket yöneticileriyle hükümet yetkilileri masaya oturdu.

Tüm dünyayı saran Covid-19 pandemisi nedeniyle büyük zorluklar yaşayan havacılık sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor. Birçok şirket devlet yardımlarıyla ya da öz kaynaklarından satış yoluyla ayakta durmaya çalışıyor. Alman bayrak taşıyıcı havayolu Lufthansa da 9 milyar avrodan fazla bir devlet desteği için görüşmelere başladı.

Koronavirüs döneminde yüzde 20'den fazla değer kaybına uğrayan Lufthansa'nın daha fazla yara almamasını isteyen hükümet yetkilileri de desteğe sıcak bakıyor.

Lufthansa ile Alman Hükümeti arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlanması durumunda, devletin yönetimde iki sandalye talep ettiği ancak söz konusu üyelerinin şirketin hisse satışlarına karşı koruma amaçlı talep edildiği belirtildi. 

Taraflar arasında bugün gerçekleşecek görüşmeden çıkacak sonuç tüm havacılık sektörü ve ekonomi dünyası tarafından merakla bekleniyor. 

©AirportHaber.com

Lufthansa için kritik görüşme başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Fark ~ 4 yıl önce
Bizde iktidarın kullandığı uçaklar,helikopterler thy aracılığıyla thy'ye faturalandırılarak alındı yani parasını thy ödedi o paralar da thy'ye ödenmedi. Aynısı Lufthansa ve Almanya'da olabilir mi sizce?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xx ~ 4 yıl önce
Tk nın gıderlerı LH nın çok üzerındedır, LH nın yapmış olduğu yakıt anlaşmalarından tutun , uçakların leasıng ucretlerı vede personel ücretlerıne kadar Tk ,Lh nın fıyatlarının yanına yaklaşamaz, personel ücretlerı vede haybeden para alan birsürü kişiyide sayarsanız, TK nın durumunun cok ama cok daha zor olduğunu düşünmek yanlış olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 4 yıl önce
Personel ücretleri kadar taş düşsün başınıza
Cvp ~ 4 yıl önce
Lh'ın sabit giderleri çok olabilir ama adamın parası kuvvetli ve kur derdi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LH ~ 4 yıl önce
Lufthansa bu haldeyse thy ne halde düşünün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu şekilde kıyas doğru değil ~ 4 yıl önce
Azdan az çoktan çok gidiyor. Lufthansanın sabit giderleri thyden kesinlikle daha yüksek.
Lafa bak ~ 4 yıl önce
Azdan az...
Km ~ 4 yıl önce
Ben size söyleyim bizim şirketin en iyi olduğu nokta krizi fırsata çevirmek 1 sene sonra görün bu krizden en kearlı Thy ve Türkiye çıkmazsa bende bir şey bilmiyorum
Alman Çikolatası ~ 4 yıl önce
sunex %50 eurowings brussels swissair austria airlines 2 ayrı kargo şirketi daha hepsi LH’nin bu kadar yardım normal
Bu şekilde kıyas'a ~ 4 yıl önce
Lufthansa ve grubunda thy'deki gibi bol maaş ve sosyal haklara çalışan torpilli yandaşlar yok. Yurtdışı müdürlerinin yurtdışı gelir vergilerini de şirket ödemiyor,yöneticiler,başkanlar, müdürler vs şirket imkanlarıyla lüks hayat yaşamıyorlar,sponsorluk,reklam, yandaş şirketlere paralar,ihaleler,işler bol keseden saçılmıyor,binlerce insan haksız yere sırf bizden değil diye işten atılmıyor,işin içinden gelmeyenler yönetici, müdür vs olamıyor,herkes herşeyin hesabını veriyor,liyakat var ve gelirleri euro üstünden bizim gibi değersiz paraları da yok. Hal böyle olunca tabii ki thy ile kıyaslanamaz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000