02 Ocak 2022, Pazar 13:02:06

Loyal Wingman'ın iniş takımları test edildi

Boeing Australia, Woomera Range Complex’te farklı uçuş görevlerinde yer alan 2 adet Loyal Wingman insansız hava aracından birinin ilk kez iniş takım sistemlerinin çalıştırıldığını duyurdu.

Boeing Australia, Woomera Range Complex’te farklı uçuş görevlerinde yer alan 2 adet Loyal Wingman insansız hava aracından birinin ilk kez iniş takım sistemlerinin çalıştırıldığını duyurdu. Boeing’in yaptığı açıklama insansız hava aracının uçuş testlerinde ilk kez iniş takımlarının toplanıp devreye alındığını içeriyordu. Yapılan açıklamada test edilen iniş takım sistemlerinin RUAG Australia’dan tedarik edildiği ve BAE Systems Australia’nın da uçuş kontrol-navigasyon sistemlerindeki tasarımının, tedarikinin ve desteğinin yadsınamaz olduğu bildirildi.

Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAAF) ile geliştirilen ilk Loyal Wingman insansız hava aracının uçuş kapsamını genişletebilmek için test uçuşları sırasında bir dizi temel özellik de ayrıca test edildi. Bu bağlamda yapılan testler sırasında ikinci bir insansız hava aracı da ilk uçuş görevini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Ekipler, uçuş testi boyunca mümkün olduğunca insansız hava aracının gelişimini hızlandırmak amacıyla Boeing Hava Gücü Takımlaşma Sisteminin dijital ikizini bilgilendirmek ve iyileştirmek için kullanılacak uçuş performans verilerini topladı. Dijital ikiz, tasarımdan geliştirmeye, üretimden  sürdürülebilirliğe kadar sistemin tüm yaşam döngüsünü modeller ve gelecek modellerdeki geliştirmelere katkıda bulunuyor.

Boeing Hava Gücü Takımlaşma Sistemi – Avustralya ve Uluslararası Direktörü Glen Ferguson, “Boeing Australia, RAAF ve ayrıca 35’ten fazla şirketten oluşan Avustralya endüstri ekibimizle birlikte insansız hava aracının uçuş özelliklerinin ve yeteneklerinin aşamalı olarak geliştirilmesini sağlayan misyon ve operasyonel testlere giden yolda sürekli bir uçuş testi ritmi içindeyiz.” dedi.

Loyal Wingman insansız hava araçlarının ilk grubu çeşitli küresel savunma müşterileri için geliştirilmekte olan Boeing Hava Gücü Takımlaşma Sistemi’nin temelini oluşturuyor. Bu bağlamda insansız hava aracı görev kabiliyetlerini tamamlamak için mevcut insanlı ve insansız sistemlerle yapay zekayı da kullanarak birlikte görev yapacak.

Loyal Wingman'ın iniş takımları test edildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000