01 Nisan 2020, Çarşamba 09:14:57

Loganair devletten yardım istedi

Şirket CEO’su tarafından BBC Radyosuna verilen demece göre: İngiltere’nin küçük bir bölgesel havayolu şirketi olan Loganair, önümüzdeki günlerde hükümetten mali yardım talep etmeyi planlıyor.
  • Diyorum kimse hiçbir şekilde bilet vb almasın tarih degistirmesin aman diyim bunlar oyun paranız gitti mi gider güvenmeyin havayollarına

Şirket CEO’su tarafından BBC Radyosuna verilen demece göre: İngiltere’nin küçük bir bölgesel havayolu şirketi olan Loganair,  önümüzdeki günlerde hükümetten mali yardım talep etmeyi planlıyor.

Loganair, geçtiğimiz hafta Maliye Bakanı Rishi Sunak tarafından geçen hafta ”havayollarının yardım istemeden önce diğer tüm finansman seçeneklerini tüketmesi gerektiğini” söylediği halde hükümete gidecek.

Loganair CEO’su Jonathan Hinkles BBC radyosuna verdiği demeçte, “İngiltere havayollarının büyük çoğunluğu gibi, önümüzdeki günlerde Hazine ile daha fazla görüşme yapmak için bize edilen davetleri kabul edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

DEVLET FLYBE’Yİ SATIN ALABİLİR

Geçtiğimiz haftalarda iflas eden havayolu Flybe’nin yöneticileri, İngiltere’nin hırpalanmış havacılık sektörünü korumak için bölgesel taşıyıcıyı iflastan satın alması için hükümetle görüşmelerde bulunmakta.

Telegraph’a göre; hükümet yetkilileriyle İngiltere’nin maddi zarar gören bölgesel rotalarına hizmet etmek için havayolunun kamulaştırılması hakkında görüşmeler başlattı.

Flybe, uçmaya devam edebilmesi için gereken bir devlet kredisini temin edemedikten sonra Mart ayı başlarında iflas etmişti.

Stobart Havacılık ve Cyrus Capital ile olan bir konsorsiyumda Flybe’ye sahip olan Virgin Atlantic, korona virüsünün işine verdiği zarardan dolayı havayoluna daha fazla para koymayı reddetti.

Küresel havacılığa oldukça büyük zarar veren ve büyük ölçüde sekteye uğratan korona virüsü salgınının sebep olduğu ‘artçı şoklar’; iflas etme korkusu yaşayan pek çok havayolu şirketini , ayakta kalabilmek için devletten kredi isteme yoluna itti.

Avrupa’nın en büyük bölgesel havayolunun çöküşüyle ​​işten ayrılmak zorunda kalan 2.500 kadar Flybe çalışanını temsil eden bir grup; geçen hafta şansölyeye hükümetten, işçiler için olan bir programına erişim sağlanması için harekete geçmelerini istedi.

İNGİLTERE’NİN HAVAYOLLARI KRİZDEN EN KÖTÜ ETKİLENEN ÜLKELER ARASINDA

Görüşmeler iş sekreteri Alok Sharma’nın, ”mümkün olduğunca çok sayıda şirketin ticaretini sürdürmesini sağlamak için iflas kurallarının kriz süresince rahatlatılacağını” duyurmasıyla geldi.

Mart ayının başından itibaren olmak üzere geri döndürülecek olan mevzuat – 5 Mart’ta Flybe iflas etmişti – şirketlerin “korona virüsü salgınından sonra tek parça olarak çıkmasına” izin verecek.

İngiltere’nin havayolları krizden en kötü etkilenen ülkeler arasındaydı, ancak geçen hafta şansölye Rishi Sunak’ın devlet yardımına yalnızca “son çare” olarak erişebileceklerini açıklaması sebebiyle oldukça önemli bir ek darbe aldı.

Ulaştırma sekreteri Grant Shapps; Ulaştırma Seçim Komitesiyle yaptığı toplantıda, ”Hükumetin pek çok havayolu firmasıyla görüşmeler halinde olduğunu ve bazı durumlarda da havayollarından zorunlu olarak hisse alımına gidebileceklerini” söyledi.

Flybe’nin kısmi sahibi olan Virgin Atlantic’in, ticari krediler ve yüz milyonlarca lira değerinde bir garanti paketi üzerinden yetkililerle görüştüğü bildiriliyor. (Kıbrıs Postası)

Loganair devletten yardım istedi

Yorumlar

Açık açık ~ 4 yıl önce
Diyorum kimse hiçbir şekilde bilet vb almasın tarih degistirmesin aman diyim bunlar oyun paranız gitti mi gider güvenmeyin havayollarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000