03 Şubat 2018, Cumartesi 09:02:34

Lodos AHL'deki uçuşları da etkiledi

İstanbul’da etkili olan lodos, hava ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Dakikalarca havada tur atan uçaklar, gecikmeli olarak Atatürk Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi.
  • Münih uçağındaydım, sallantılı ve gergin turlar atarak sallantılı bir iniş yaptık, çok şükür teker koyma yumuşak oldu, fakat havada tur attığımız süre uzun olduğu için gergin bir inişti.
  • Lodos’lu havalarda uçaklar Kavacık üzerinden geçerek iniyor. Gürültü çok rahatsız edici. Yeni havalimanı açıldığı zaman Kavacık iniş/kalkış rotasında olur mu?
  • Bu lodos sadece AHL mi etkiliyor?!?!? Pegasus Sabihada iniyor ve kalkiyor

İstanbul’da etkili olan lodos, hava ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Dakikalarca havada tur atan uçaklar, gecikmeli olarak Atatürk Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi.

İstanbul’da dün gündüz saatlerinden itibaren etkisini gösteren lodos, Atatürk Havalimanı’na inmek için alçalan uçaklara zaman zaman zor anlar yaşattı. Akşam saatlerinde etkisini arttıran rüzgar nedeniyle iniş için alçalan çok sayıda uçak havada tur atmak zorunda kaldı. Rüzgarın etkisiyle bazı uçaklar ise pisti pas geçti.

İnişler gecikmeli yapılabildi

Lodos nedeniyle pistlerin yönü de değiştirilirdi. İnişler Ataköy-Florya istikametinden gerçekleştirilirken, kalkışlar ise Sefaköy-Florya yönünde düzenlendi. İniş ve kalkış yapacak uçaklar arasında mesafe arttırılırken, iniş için sıraya giren uçaklar İstanbul hava sahasında yoğunluğa neden oldu. Uçakların sıraya girdiği o anlar radar ekranlarına da yansıdı. Atatürk Havalimanına inmek için sıraya giren uçaklar rüzgar nedeniyle ortalama 45 dakika ile bir saat 15 dakika arasında gecikmeli olarak iniş yapabildi.

Lodos AHL'deki uçuşları da etkiledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Talha Uzuner ~ 6 yıl önce
Münih uçağındaydım, sallantılı ve gergin turlar atarak sallantılı bir iniş yaptık, çok şükür teker koyma yumuşak oldu, fakat havada tur attığımız süre uzun olduğu için gergin bir inişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gnd ~ 6 yıl önce
Lodos’lu havalarda uçaklar Kavacık üzerinden geçerek iniyor. Gürültü çok rahatsız edici. Yeni havalimanı açıldığı zaman Kavacık iniş/kalkış rotasında olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 6 yıl önce
Atakoyde oturanlar napsin
Kavacık ~ 6 yıl önce
Kavacık ta yaklaşık 3000 feetten geçiyoruz hacıbaba biz burda ataköy de rahatsız olmuyoruz da sana noluyo artist misin ?
gnd ~ 6 yıl önce
he artistim, sıkıntın mı var?
gnd ~ 6 yıl önce
biliyorsan cevabını ver, yoksa sus..! Yazdığın yazı karekterini ortaya çıkarmış.
Niye ~ 6 yıl önce
Bu lodos sadece AHL mi etkiliyor?!?!? Pegasus Sabihada iniyor ve kalkiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 6 yıl önce
Önce sen lodos nedir hangi yönden esen rüzgara denir onu ögren atatürkteki lodos inis kalkislarda sorun cikarabildigi gibi sabiha gökcende sikinti yapmaya bilir pist yönleri ayni degildir veyahut o cevrede etkili olmayabilir
Vabo ~ 6 yıl önce
Atatürkte lodos operasyonunda iniş ve kalkış pistleri birbirini kesiyor o yüzden iş hacmi daralıyor. Sabihada zaten tek pist var pek birşey değişmiyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000