26 Haziran 2018, Salı 13:31:38

Lise ve pilotaj eğitimi bir arada

Avion Training ile Özel Kokpit Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ile pilot eğitimi işbirliği anlaşması imzaladı.
  • Evet
  • Havacılık lisesinde savaş pilotu eğitimi varmı
  • Öncelikle her önüne gelen konu hakkinda bir fikri olmasada yazmiş yorumlarini, egerki 16 yasinda biri erken yasta PPL egitimin alirsa ve bu temeli kullanarak lise egitiminden sonra moduler atp egitimi alip (isterse üniversite ile beraber) uzaktan egitimle alabilirse, boylelikle hem zaman kazanmış olacak, hemde geç yaşta tecrübe edinmiş olacak. Bu iş zaten amerikada bu sekilde yapiliyor. Avion Training Avrupa daki 27 yillik deneyimi ile Dalamanda, 710 dan fazla mesun öğrencisi su an havayollarinda, örneğin 200 den faLasi şu anda SunExpress te, isterseniz teyit edin, hayir bilmeden atip tutmayin.
  • Yani liseden aviona üniversite okumadan neden gidilsin bu bir uçuş okuluna gideceksem hurda uçakları olan aviona mı giderim bu iki üni mezunu olmayan birini kim neden işe alı önce üni bu üç her şeyi geçtim farkınız ne ki ben liseden üniye gitmek yerine aviona gideyim. 5000 euro mu oluyor ppl
  • Bu işe saygınız olmalı. Ne o öyle kokpit lisesi falan???
  • Sırf ticarete dökmek için bu işi bu kadar basite indirmeyin lütfen yaa.. öğrenci bulamıyorsunuz diye karşılıklı anlaşma yapıyorsunuz. Olmazzzz :)
  • Kokpit Ortaokulu ve İlkokulu diye devam edecek.. elden kaçan pilotların yeri ancs böyle dolacak..
  • Ortaokul ve pilotajı bir arada yapın kaptan olma saatini de 250 ye çekin.
  • Pilot olmak liseye kadar düştü demek. Gitti bizim hayaller
  • Sen international sın büyük düşün

Dalaman Havalimanı lokasyonlu EASA ve Türk Sivil Havacılık Otoritesi onaylı pilot eğitim akademisi olan Avion Training ile  Özel Kokpit Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ile pilot eğitimi işbirliği anlaşması imzaladı.

Bu anlaşmaya göre kokpit lisesi bölümlerinin herhangi birinde kayıtlı olan öğrencilerden isteyenler pilotaj programına katılabiliyor. Kokpit Havacılık Lisesi dışında diğer liselerde okuyup pilotaj programına katılmak isteyen öğrencilerde Kokpit Havacılık Lisesi tarafından yaz tatilinde  gerçekleştirilecek  2 aylık mesleki ve İngilizce  intibak eğitimi  sonrasında  pilotaj programına  katılabilecek.

Aranan genel şartlar neler?

Hususi Pilot Lisansına (PPL) başvuran adayın en az 16 yaşında olması ve  Sivil Havacılık Otoritesinin onayladığı hastanelerden en az 2. Sınıf sağlık sertifikası alması gerekiyor.  ( Lise mezunları ve üniversite öğrencileri için de farklı eğitim imkanları sunulmaktadır )

Sınıf eğitimi ve uçuş eğitimi sürecinde isteyen öğrencilere pansiyon imkanı sağlanmaktadır hatta öğrenciler aileleri ile birlikte  bölgede (Dalaman-Marmaris–Fethiye )  hem yaz tatili yapabilir hem de PPL pilotaj eğitimine katılabilirler.
Bu programa katılan öğrenciler gerek yıl içinde , gerekse yaz tatilinde PPL(A) lisansı için bitirmesi gereken 120 saat teorik sınıf dersi ve 45 saat gerçek uçuş uçuşlarını tamamlayarak  hem EASA onaylı PPL ( Hususi Pilot Lisansı ) alacaklar hem de Türk Sivil Havacılık otoritesi lisansına  lisansına sahip olacaklar

Ayrıca yine lise eğitimi boyunca PIC “sorumlu pilot” uçuşlarının bir çoğunu tamamlayarak, lise eğitim sonrasında Havayolu pilotu olmak için gereken PIC uçuşlarının bir çoğunu tamamlama fırsatı yakalama imkanına sahip olacak.

Avion yetkililerinin verdiği bilgiye göre, PPL eğitimi için EASA lise mezuniyeti şartı aramadığı için daha önceden PPL eğitimi için lise mezuniyetini bekleyen sonrasında üniversite eğitimi nedeniyle pilotaj hayalini ileri yaşlara erteleyen liseli gençlerin  EASA PPL eğitimine katılımı  sayesinde ülkemizin uzun vadeli pilot istihdamı sorunu da çözülmüş olacak.

Lise ve pilotaj eğitimi bir arada

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Yusuf ~ 5 yıl önce
Evet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusuf ~ 5 yıl önce
Havacılık lisesinde savaş pilotu eğitimi varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PPL sahibi ~ 6 yıl önce
Öncelikle her önüne gelen konu hakkinda bir fikri olmasada yazmiş yorumlarini, egerki 16 yasinda biri erken yasta PPL egitimin alirsa ve bu temeli kullanarak lise egitiminden sonra moduler atp egitimi alip (isterse üniversite ile beraber) uzaktan egitimle alabilirse, boylelikle hem zaman kazanmış olacak, hemde geç yaşta tecrübe edinmiş olacak. Bu iş zaten amerikada bu sekilde yapiliyor. Avion Training Avrupa daki 27 yillik deneyimi ile Dalamanda, 710 dan fazla mesun öğrencisi su an havayollarinda, örneğin 200 den faLasi şu anda SunExpress te, isterseniz teyit edin, hayir bilmeden atip tutmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 6 yıl önce
Yani liseden aviona üniversite okumadan neden gidilsin bu bir uçuş okuluna gideceksem hurda uçakları olan aviona mı giderim bu iki üni mezunu olmayan birini kim neden işe alı önce üni bu üç her şeyi geçtim farkınız ne ki ben liseden üniye gitmek yerine aviona gideyim. 5000 euro mu oluyor ppl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik mı ~ 6 yıl önce
Haber de üniversite okumasın diye bir cümle var mı? Umarım pilot degılsınızdır bu anlayış seviyesi İle
PPL holder ~ 6 yıl önce
Dalamandaki uçuş okulunu görmeden yorum yapmaniz saçma, zira Avion Training Dalamanda EASA ATPL 14 sinavi kendi merkezinde yapma yetkisini aldı. Türkiyede bu yetkilere haiz bir organizasyon olmadığını hatirlatmak gerek
Evvela ~ 6 yıl önce
Bu işe saygınız olmalı. Ne o öyle kokpit lisesi falan???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PPL ~ 6 yıl önce
Okuduğunuzu anlamakta zorlanıyorsunuz sanırım, 777 capt demiyor,PPL diyor, bunun da FAA-EASA-SHGM her yerde şartlara belli, lise de başlamak da çekirdekten yetişmiş olur,bu işe saygıdan kastınız 40 yaşından sonra dükkanı satıp o parayla pilot olmak mı ?
Yapmayın!!! ~ 6 yıl önce
Sırf ticarete dökmek için bu işi bu kadar basite indirmeyin lütfen yaa.. öğrenci bulamıyorsunuz diye karşılıklı anlaşma yapıyorsunuz. Olmazzzz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FI ~ 6 yıl önce
Ne cahilce yorumlar zerre kadar fikir sahibi olmayan bir sürü insan gelip bilmişlik taslıyor inanılır gibi değil
Pek yakında.. ~ 6 yıl önce
Kokpit Ortaokulu ve İlkokulu diye devam edecek.. elden kaçan pilotların yeri ancs böyle dolacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lol ~ 6 yıl önce
Ortaokul ve pilotajı bir arada yapın kaptan olma saatini de 250 ye çekin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 6 yıl önce
Mantıksız olmanin anlami yok, kaptan olmaninda, ppl sahibi olmaninda, atpl sahibi olmaninda belli yaş ve egitim kriterleri var. Bu kriterlere uymadan zaten olamazsin hiç birşey, youtube aç ve amerikada ppl sahibi olanlarin 16 yasinda basladiklarini hemen görebilirsin.
Future pilot ~ 6 yıl önce
Pilot olmak liseye kadar düştü demek. Gitti bizim hayaller

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lise ~ 6 yıl önce
Türkiyede şu an THY ön lisans mezunu için ilan verdi pilot alımında, ayrıca SunExpresste ve THY de yabancı pilotların çoğu lise mezunu, isterseniz teyit edin, pilot olmak için atp eğitimine katılmadan önce belli sınavlar yapılır ( kişilik testi, motor beceri testi) bu testlerinde lise yada üniversite ile alakası yoktur. Avion Traning ATP eğitimi vermeden önce bir tam gün süren bir sınav gerçekleştiriyor. önce bilgisayar üzerinde, sonra simulatör ve akabinde mülakat, yani ingilizce konuşamayan kesinlikle eğitime katılamıyor, başka hiçbir uçuş okulu ingilizce ye ve ön beceri testine bu önemi vermiyor. gidin yerinde görün
SAI ~ 6 yıl önce
Sen international sın büyük düşün

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000