06 Haziran 2020, Cumartesi 13:53:09

Lion Air Uçuşlarını Durdurma Kararı Aldı

Jakarta merkezli hava yolu şirketi Lion Air, uçuşlarını bir sonraki duyuruya kadar durdurma kararı aldı.

Jakarta merkezli hava yolu şirketi Lion Air, uçuşlarını bir sonraki duyuruya kadar durdurma kararı aldı. Dün itibariyle son uçuşlarını gerçekleştiren şirket, covid-19 yüzünden mali krizle mücadele ediyordu. Alınan karar ile Lion Air ile bağlı havayolu şirketleri olan Wings Air ve Batik Air de gerek iç ve gerekse dış hat yolcu uçuşlarını durdurmuş oldu.

Şirketten yapılan açıklamada, uçuşların durdurulmasında, yolcuların covid-19 pandemisi sırasında edinilmesi gereken dökümanları ve sağlık koşullarını taşımadıkları gösterildi. Lion Air grubu daha önce 27 -31 Mayıs tarihlerinde beş günlük uçuşlarını askıya almıştı.

24 nisan tarihinden itibaren Endonezya hükümeti, hemen hemen bütün uçuşları yasaklamış ve seyahat etme zorunluluğu olanların virüs taşımadıklarını gösteren bir sağlık belgesi ibrazını şart koşmuştu. Ancak sağlık testleri ve diğer dökümanların edinilebilmesi için yaklaşık dört saat harcayan yolcular havayolu ulaşımdan uzak durmaya başlamıştı.

Lion Air bu durumda filosunda bulunan 138 uçağı seferlerden çekerken , Wings Air ve Batik Air de toplamda 140 uçağını park pozisyonuna çekecek. Havayolu şirketi ayrıca 5 Haziran ve sonrası İçin bilet sahibi olan yolcularına kesintisiz ücret iadesi ve ücretsiz değişiklik şansı sunduğunu açıkladı. Endonezya’da ki verilere göre turist sayısında, 2019’un Nisan ayına göre 2020’de yüzde 88'lik bir düşüş yaşandı.

©️AirportHaber

Lion Air Uçuşlarını Durdurma Kararı Aldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000